Cevap: Çapa Makineleri Hakkında
arabacı;56517 yazdıArkadaşlar hepinize iyi günler, bereketli mahsuller, dilerim. İki dönüm bahçemde çapa makinesi ile meyve fidanlarının arasını, yazlık sebze ekilecek alanları kıştan pulluk ile sürmek makineyi yaz mevsiminde de çapalama için kullanmak istiyorum. Henüz ne marka ve nasıl bir makine alacağıma karar vermedim. Çapa makineleri ile pullukla sürüm yapılabiliyor mu ? Ne kadar verimli oluyor? Nasıl bir makine almalıyım? Bilgisi olanlar yardımcı olursa memnun olurum. Şimdiden teşekkürler...
Topiğin 27 sayfasının tamamını okudunuzmu bilmiyorum ama aslında aradığınız bilgilerin çoğu yukarılarda var.
Aynı düşünce ve tereddütlerle iki yıl önce açtığım bu başlığa cevap yazan toprak sevdalılarının fikir ve tecrübe katkılarıyla yine önceki mesajlarımdan birinde belirttiğim taral 22 m çapayı almıştım. (tekerlekleri ve karık pulluğuyla beraber.)
normal pulluk ta alırsanız çapaları çıkarıp tekerleklerini takarak pullukla sürüm yapabilirsiniz. Tabii toprağın tavında olması şartıyla.
Zaten makineyi kullandıkça püf noktalarını da kendiniz keşfediyorsunuz.
Marka ve model sizin bileceğiniz iş ama ağırlık olarak 100 kg civarında olması iyi olur.
şimdiden hayırlı olsun, kazasız belasız kullanmanız dileğiyle,bereketiniz bol olsun.......