Cevap: Hobi Olarak Tavuk Beslemek
Şimdii..bizde biraz bildiklerimizi aktaralım.Evvelen gurk iki tavuğun yan yana yatması sakıncalı.Nedenine gelince:Eğer aralarında gurk yatma tarihlerinde fark varsa ve yem yemeye kalktıklarında içgüsel olarak birbirlerinin yumurtalarına yatabilirler.geç yatan,erken yatanın civcivini çıkararak kalkar.Ötekide yata,yata usanır ve yumurtanın üzerinden kalkar ve yumurtalar heder olur.Ayrıca hayvanada yazık olur.Diğer yandan,tavuklar civcivlerini kıskanarak döğüşebilir,hatda arada civcivler ezilebilir ve hasar görülebilir.İşi şansa bırakmayalım vede bir tavuğun çıkarabileceği yumurta sayısı en fazla 11'dir.Haa..istisna olurmu?,olabilir.Bu kez bu yavruların büyütülmesi,ısıtılması,güdülmeside ayrı bir konu.Fikrimi yabana atmayınız.Edindiğim tecrübelere göre erken ilkbaharın,iri yumurtalarının horoz çıkma oranı yüksektir.Küçük ve topak yumurtaların tavuk çıkma oranıda yüksektir.Sonbaharın çıkan civcivlerin tavuk olma oranı yüksektir. Kadına,kıza yumurta koydurmak bence hurafedir.Benim biladerim tavuk yatırırken hep bana yatırtır.Ben aynen şöyle söylerim"Oooo...kardeşim,kendi işini kendin gööörrr!!,bende keramet arama,kendin yatır!!" o ise söze başlar"Etme ağam...sen ağzı dualı adamsın,yumurtalardan hep civciv çıkıyor.Benimkinden çıkmıyor,Elini öpeyimmmm.Bunu karşılıksız bırakmam,sana istersen acılı bir adana kebap yaparım,yada çiğ köfte.hemen yumuşarımmm.Laf aramızda,bizim bilader iyi aşcıdır haaa..İşin püf noktası:Gurk yatacak tavuğun altına kuru ot koyarım,sakin sessiz ve nem almayan yere yatırırım.Ayrıca İllaki "BESMELE"....