Cevap: Hobi Olarak Tavuk Beslemek
Selamlar, 2 haftalik soru biriktirdim geldim, 10 gun once bir arkadasdan 8 aylik gumus benekli ordek kanat leghorn horoz aldim, horoz kucukken ameliyat edilmis otmuyor, sadece genizden gurk gurk sesler cikarabiliyor, komsular ile kotu olmamak icin iyi bir imkan, hem kumesde horozsuz kalmamis oldu, fakat horoz ile ilgili bir kac sorun oldu onlari buraya yazmak istiyorum, yardim ederseniz sevinirim, Tabiatci bey sagolsun cok yardim ediyor, simdi horoz cok guzel geldiginin sabahi basladi iki yumurtlayan kirmizi tavugu dollemeye gun boyu araliklarla devam ediyor, iki tavuk da memnun horozla cok iyi anlasiyorlar uclu bir grup olusdu hep birlikde geziyorlar, horoz iki tane kirmizi tavuga cok iyi davraniyor, hic saldirmiyor yada gagalamiyor herhangi bir kus gecdimi yada birsey oldumu hemen korumaya geciyor, ama isin kotu tarafi diger tarafda 7 tane siyah australorp tavugu grup disi birakdi kendilerine yaklasmalarina izin vermiyor, kendi korudugu tavuklara yaklasan olursa hemen kovaliyor, iki tane grup olusdu kumesde, bahcede iki ayri tavuk grubu geziniyor bu yuzden, eskiden hepsi bir aradaydi, yeni gelen horoz grupculuk yapdi, ara sira sinirlenip sirtlarindan tuy kopariyor ve yiyor, korudugu iki kirmizi tavukda gelip onun yapdigi gibi tuy yemeye basliyorlar, eskiden tuy yeme olayi yokdu, iki tavugum horozdan gorerek tuy yemeyi ogrendi, vitaminsiz proteinsiz kalicaklari bir durum da yok yemlerini en iyi sekilde veriyorum, yesillik de yiyorlar devamli serbestce bahcede dolasiyorlar, stress olucak hic bir sebeb yok, yeni gelen horoz boyle ayrim yapmaya basliyinca 7 tane siyah biraz urkeklesdiler, hepbirlikde olduklari zamanlar agacin altinda golgeye yattiklari yada toprak banyosu yapdiklari zaman yada yem yerken, onun harici horoz devamli diger 7 tavugu kendi 3 lu grubundan uzak tutmaya calisiyor, diger tavuklar yumurtlamaya baslamadi, bu yuzden onlari grup disi birakmis olabilirmi? yada bu yuzden tuylerini cekiyor olabilirmi? yada horozda cannibalism mi var? anlamadim ama oyle bir tuy yoluyorki icim aciyor diger tavuklardan gunde iki uc defa tuy kopariyor, horozlar farkli renkdeki tavuklara karsi ayrimci yada saldirgan olurmu? hani otmeyen horoz sahibi oldum, horozuda geri vermek istemiyorum, kumesde horozsuz kalmasin, horoz geldiginde cok urkekdi 5 10 metre bile yakinima yaklasmiyordu diger iki tavuk elimden yem yerken horozda yavas yavas bana alismaya basladi iki uc gundur elimden yem yiyor, urkekligi de bayagi azaldi, bana yada bahceye cikan birine saldirma olayida yok, bize karsida sorun yok, bu tuy koparma olayini nasil onleyebilirim?, horoz neden boyle yapiyor gruplasiyor anlamiyorum, cevap verirseniz cok sevinirim, horozun resmini buraya ekliyorum, gumus benekli ordek kanat leghorn (mottled silver duckwing leghorn) cok cins bir leghorn, guzel bir hayvan geri vermekde istemiyorum ama bisi yapamazsam geri goturucem, tesekkurler