23 Şubat 2009
Bugün 23 Şubat 2009 28 Safer 1429 Şubat: 10 Kasım:108 Metin Yüksel'in Şehadeti (1979)
HADİS-İ ŞERİF
Hz. Peygamberi korumak için, insanlar itilip kakılmaz, yanından kovulmaz ve dövülmezlerdi. hadis (Taberani).

DUANIN ÂDABI
Duanın bazı âdâb ve sünnetleri:
1- Yediklerinin ve giydiklerinin helâl olması: Sa'd bin
Ebî Vakkâs (r.a.) Peygamber Efendimiz'e duasının kabul olunmadığını sorunca Peygamberimiz (s.a.v.), "Ey Sa'd, haramdan sakın. Karnına haramdan bir lokma giren kimsenin duası kırk gün kabul olunmaz." buyurdu.
2- Duada kalbin huzuru ve duanın kabul ulanacağına yakînen inanmak. İbn-i Abbâs (r.a.) Peygamber Efendimiz'den (s.a.v.) şöyle rivayet etmiştir: "Allahü Teâlâ'ya, icabet olunacağına inanarak duâ ediniz. Biliniz ki Allahü Teâlâ, gafil ve umursamaz kalbden yapılan duaya icabet etmez."
3- Dışı gibi içi de temiz olsun diye hatâ ve günahları için tevbeyi yeniler. İstediği şeyin kabul olunmasında acele etmez ve 'Duâ ettim ama kabul olunmadı.' gibi sözler söylemez.
4- Belâdan kurtulmak için, ni'met ve bollukta da Allah'a çokça duâ eder. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) "Şiddet ve sıkıntı anında duasının kabul olması kendisini sevindi ren kimse, bolluk anında duayı çoğaltsın." buyurmuştur.
5- Duadan önce, 'Elhamdü lillâhi rabbi'l-âlemîn, ve's-salâtü ve's-selâmü alâ rasûlihi Muhammedin' diyerek
Allahü Teâlâ'ya hamd eder, sonra Peygamber Efendimiz'e (s.a.v.) salavât okur ve ellerini kaldırıp istediği şekilde duâ eder.
6- Duada garip şeyler istemekten, meşru ve sünnet olan şeylerde haddi aşmaktan sakınır.
7- Duâ eden, duayı dinleyen gibi âmîn der. Çünkü duâ eden ve dinleyenin âmin demesi de duanın âdâbındandır.
8- Duâ için en faziletli vakitleri, saatleri seçer.
9- Duâ ederken isteklerinin en mühimini tercih eder.
10- Duâ yaparken kollarını, yemek isteyen miskîn gibi göğsüne bitiştirir. Allahü Teâlâ'ya peygamberleri ve silin kullarını vesile eder. Duada sesini alçaltır, boynunu büker,
edeb ve huşu içinde duâ eder. Gözlerini de semâya kaldırmaz. Duayı bitirdikten sonra da ellerini yüzüne sürer.
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) "Duayı bitirdikten sonra yüzünüzü mesh ediniz." buyurmuştur.
FIKRA
Mahkemede hakim, Temel'e sormus;
- Kiminle evlisin?
- Bizum kariylan!
Hakim sinirlenmis,;
- E, herhalde. Sen hic erkekle evlenen duydun mu?
- Duydum tabi, nasil duymadum!
- Kimmis,?
- Bizum kari demis =).
GÜNÜN SÖZÜ
Kulak sadece vasıtadır, vuslata erense göz. Göz hâl sahibidir, kulaksa dedikodu. (Mevlana)
YEMEK MENÜSÜ
· ŞEHRİYE ÇORBA
· YUMURTALI ISPANAK
· MAKARNA
· YOĞURT
· KEK
ÇOCUĞUNUZA İSİM
Erkek: VECİH: (Ar.) Er. 1. Yüz, çehre. 2. Tarz, üslup. 3. Sebeb, vesile.
Kız: VEDA: (Ar.) Ka. 1. Ayrılırken söylenen selamlama sözü. 2. Ayrılma, ayrılış.
MANİ
Besmele ile çıktım yola
Selam verdim sağa sola
Selamımı aldınız mı
Komşulara yaydınız mı

BİLMECE
Dışı var içi yok,dayak yer suçu yok.
Cevabı Yarın.
Dünkü Cevap: (Tarak)