13 Mart 2009
Bugün 13 Mart 2009 17 R.Evvel 1429 Şubat: 29 Kasım:127 Bedir Gazvesi (624) - Selanik'in Fethi (1430)
HADİS-İ ŞERİF
Kişi değiştirmeye güç yetiremiyeceği bir münkeri (sakıncalı eylemi) görünce, Allah’a o eylemi münkir olduğunu yani asla hoşlanmadığını bildirmesi, onu kurtarmaya yeter. Hadis (Taberani).

BEDİR MÜCÂHİDLERİNİN FAZÎLETİ
Bedir gazasında bulunan mücahitlere büyük bir paye verilmiştir.
Cebrail (is.) bir gün Resûlullâh'a (s.a.v.) gelerek ''Aranızda Bedir mücâhitlerinin mertebesi nedir?" diye sordu da Resülüflâh (s.a.v.) 'Biz onları Müslümanların en üstünü ve hayırlıları sayarız.' buyur-dular. Cebrâîl (a.s.) -Bizde de böyledir. Meleklerden de Bedirtfe bulunmuş olanları meleklerin üstünü ve hayırlısı sayarız.' dedi.
ResûluHâh Efendimiz (s.a.v.) harbin en kızgın olduğu vakitlerde devamlı o mücâhitler için "Allah'ım, sen şu bir avuç cemâati helak edersen artık sana yeryüzünde hiç ibâdet olunmazI" eliyor, hiç durmadan Rabbinden yardım diliyor ve O'na yalvarıyordu.
Peygamber Efendimizin Bedir Gazasında Hitabesi: Allah'a hamd ve sena buyurduktan sonra- "Ben, sizi, Allah'ın emir ve teşvik ettiği şeye teşvik e^.TOhyettşeyterden de nehyederim. Şüphe yok ki, AHâhü Teâlâ, hak ve gerçek olanı emreder, doğruluğu sever. Hayır sahiplerine -kendi katındaki mevki ve liyâkatlerine göre- se-vâb verir ki, onlar, onunla anılır ve onunla üstün sayılırlar.
Siz, hak yerlerinden öyle bir yerde bulundunuz ki, AHâhü Teâlâ, orada, hiç kimsenin, Allah rızâsından başka bir karşılık İstediği amelini kabul etmez. Zahmet ve sıkıntı yerlerinde sabır gösterilirse, AHâhü Teâlâ, Üzüntüleri açar, dağıtır, gamdan kurtarır, fthlrette de, felah ve necata (kurtuluşa) erişilir.
Allah'ın aranızda bulunan Peygamberi, sizi, Allah'ın azâbıyla kor-kutur ve size emir ve tavsiyelerde bulunur. Allah'ın buğzettigi (sev-mediği) bazı işlerinizi, bugün, onun görmesinden utanınız. Allâhü Teâlâ "...Elbette Allah'ın buğzu sizin nefislerinize (birbirinize) buğzunuzdan daha büyük..." (M'min sûresi, âyet 10) buyuruyor.
O hâlde, Allah'ın kitabında size emrettiği şeylere ve âyetbrindsn gösterdiklerine bakınız ki Allah, size, ziHetfeh sonra, izzet ve şeref verdi. Öyle ise, kitabına ve emirlerine (sımsıkı) sanlınız ki, Rabbinfz sizden razı olsun. Rabb'inizin bu yerlerde size rahmetini ve mağ-firetini vâ'd ettiği emrini yerine getirmekte sabır ve sebat gösteriniz. Çünkü, onun va'di hak, sözü gerçek, azabı da şiddetlidir.
Ben ve siz, Hayy ve Kayyûm dan Allah'a bağlıyız. Ona sığınmış, ona tutunmuş, ona dayanmışızdır. En son dönüşümüz de, onadır. Allah, beni ve mûslümanları mağfiret buyursun."
FIKRA
Adama sormuşlar :
-Kaç gün oruç tuttun?
-Hastalığım nedeniyle, ancak bir gün tutabildim!
Aynı soruyu, orada bulunan Bektaşiye sorunca, hiç istifini bozmadan yanıt vermiş :
-Bu arkadaş benden bir gün fazla tutmuş!
GÜNÜN SÖZÜ
Ölüm nereden ve nasıl, gelirse gelsin, Savaş sloganlarımız kulaktan kulağa yayılacaksa, Ve silahlarımız elden ele dolaşacaksa, Ve başkaları top sesleri ve mitralyöz sesleriyle, cenazelerimize ağıt yakacaksa, Ölüm hoş geldi safa geldi Clre Guavera
YEMEK MENÜSÜ
· EZOGELİN ÇORBA
· ET DÖNER
· PİRİNÇ PİLAVI
· KOLA
ÇOCUĞUNUZA İSİM
Erkek: YAĞIZBAY: (Tür.) Er. - Esmer kimse.
Kız: ÜNSEVİN: (Tür.) - Ün sevin. - Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.
MANİ
Gel gidelim sevdalım
Bizim vatana kadar
Yar ben senden ayrılmam
Dünya batana kadar

BİLMECE
Başımda saç yok, içimde tat çok.
Cevabı Yarın.
Dünkü Cevap: Mantar