fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

B5a ,kullanımı

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• B5a ,kullanımı

Sayın hasret2643;
    B5A yı bahçenizdeki tüm fidan,çiçek ve çimlerinizde kullanabilirsiniz...300 gr B5A yı (enaz) 150 litre su ile karıştırıp tüm bahçenize uygulayabilirsiniz...Çim ve çiçeklerinize püskürtme, yağmurlama veya sulama şekline göre uygulayınız...Ağaçlarınıza ise ağaç başına 5 LT B5A lı su hesaplayarak veriniz.Su miktarını artırabilirsiniz...Uygulamayı mutlaka,gün batımından 2 saat sonra ya da gün doğumunda yapınız...Kullanım kuralları ile ilgili Ortar...Organik Tarim adresini inceleyebilirsiniz...
    Saygılar..

Cevap: B5a ,kullanımı

sayın hüseyin ovak bey

konu:
    Biber fidelerimdeki olumsuz gelişme hakkında

geçen b5a sıvı gübre aldım

fakat konunda başında bahsettiğm gibi şuan biberlerim çiçek aşamasında olduğu halde bir bir ölüyor
    geçtiğimiz ay fide döneminde 100 litre suya 100 b5a gübresi hazırladım
    usulune göre gece saat 22 00 da yapraklara püskürtme yaptım
    ve aynı zamanda damla sulama yerlerindeki damlalıkların olduğu bölüme verdim
    ve birkaç gün içersinse fideler yerleirine ekildi
    fakat biberlerde bir türlü istenilen gelişme olmayınca babamda her fidenin yanına bir çay kaışı %21 amanyum sülfat koymuş fakat sonuç nerdeyse
    traji
    biberlerin %70 ini kaybettik
    ben geçen hafta köydeydim ikinci uygulamam kök bölgesine 100 litre suya 200 gr b5a uyguladım fakat sonuç deyişmedi
    işin ilginç tarafı bundan emin deyilim ama babamın dediği saksılara amyum nitrat koymadığı halde saksılardaki biberlerde ölüyor
    bahçedeki diyer bitkiler hayran uyadıracak ölçüde güzel gelişiyor faka biberlerim maalesef ölüyor
    defalarca yenilerini diktiğiz halde sonuç olumsuz
    b5a biber denemelri nasıl yapılyor:???
    yoksa bitkiler ekildikten sonra bitkini gübre alımına izin verme süresi beklenmelimi
    bahçenin biber olan yerler yosun bağladı anlatıldığı gibi toprakta gözle görülen gelişme var ama maalsef biberler yok.... sararıp yok oluyor

Comment

İdris bey sorun B5A uygulamanızda veya kimyevi gübre kullanmanızda değil gibi.Sıkıntı topragınızda anlaşılan.Dediğiniz gibi diğer bitkiler gayet iyi olması biberlerin olmaması o bitkinin istemediği bir elementin topragınızda var oldugu anlaşılıyor.Toprak analizini yaptırmanızda fayda var.
      Diğer bir husus B5A yı insanlarımız her derde deva ve ölüleri diriltici bir iksir gibi görmesin.Önmeli olan uygulmada hata yapılmaması.Sonucta B5A bir canlı bakteri onun çalışmasın engelleyici bir ortamada B5A dan fayda beklemek imkansız.Bunun için kullanım tekniğini iyi anlayıp uygulamak lazım.

Comment

Agaclar.nette te yazdım lütfen resim ekler misiniz?

Comment

Working...
        X