fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

b5a

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• b5a

Sayın messin;
    Bu yıl diktiğiniz fidanlarınıza B5A uygulamalısınız..Eğer dezenfektan kullanmışsanız(göz taşı,bordo bulamacı gibi)B5A kullanmak için enaz 40 gün geçmiş olmalı...Kimyasal gübre kullanmışsanız 10 gün sonra B5A kullanabilirsiniz...
    Fidanlarınızda B5A yı nasıl kullanacaksınız:
    Öncelikle Fidanlarınızın kapladığı alanı hesaplamalısınız..Yani 1000 m2 alanda diyelim ki 40 ağacınız var.5000 m2 alanda 200 ağaç eder. Ağaçlarınız 0-5 yaş gurubunda olduğundan ağaç başına (en az)5 litre su kullanmalısınız.200 ağaca 1 ton su yapar ki;1 ton suya 1 1litre B5A ilave edip her ağaca 5 litre gelecek şekilde uygulama yapınız.Ölçümüz bu şekilde..
    Ancak siz 30 litrelik Bidonlar ile damlama usulu sulama yaptığınızı bildirmişsiniz..Buna uygun olarak her bidona verdiğim ölçüye göre B5A uygulayabilir ya da(size kolaylık olsun diye ) Her bidona 3 kapak B5A uygulayıp ağaç başına 5 litre su gelecek şekilde uygulayabilirsiniz...Su miktarını ağaç başına ayarlamam zor olur diyorsanız;önce damlamanızla normal su verin,fidanlarınızın dibi ıslandığında B5A ilave edin ve uygulamayı öyle yapın...
    Bu aylarda gece gündüz sıcaklık farkı çok olduğundan damlama için baharı beklemelisiniz.Eğer bu aylarda uygulama yapmak istiyor iseniz;gün batımından 2 saat sonra ya da gün doğumunda fidanlarınızın gövdesine 2 kat su ile uygulama yapmalısınız...
    B5A 0 derece ile +12 derece arasında kök gelişimi,+ 12 dereceden sonra filizlenmeyi,0 derece ile -5 derece arasında da dondan ve kırağıdan bitkinin etkilenmemesini sağlar...
    Umarım Faydalı olabilmişimdir...Saygılar...
    NOT: B5A yı ASLA HİÇBİR KİMYASAL GÜBRE VE ZİRAİ İLAÇLA KARIŞTIRMAYINIZ...B5A UYGULADIKTAN SONRA BAŞKA GÜBRE KULLANMANIZ GEREKMEZ...

Cevap: Fidana b5a kullanılmalı mı?

Peki, kaçlira bu B5'in litre fiyatı?..

Comment

Tüm Türkiye genelinde litre fiyatı 55TL artı kdv dir.

Sponsorumuz Aldesem.com sitesinden biliyorum. Acaba bu cevabı başkası mı yazsaydı...???

Comment

selsarac Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Tüm Türkiye genelinde litre fiyatı 55TL artı kdv dir.

Sponsorumuz Aldesem.com sitesinden biliyorum. Acaba bu cevabı başkası mı yazsaydı...???
        İlahi sarac bey. Bence sizin söylemeniz daha doğru olur. Size daha çok güveniyorum. Ama biraz pahalı gibi geldi bana? Belkide benim fiyatlardan haberim yok..

Comment

Fidan yetiştiriciliğinde (fidanlıklarda) B5A kullanımı - BAHCESELFORUMSEL

Comment

Evet; B5A nın 1 litresi 55 TL +KDV dir. 1 litre ile 5000 m2 alan gübrelenir.Bir sezonda (taban gübresi olarak 1 kez,filizlenmede 1 kez ve çiçeklenmede bir kez olmak üzere)3 kez kullanılır.Başka hiçbir gübre kullanmanız gerekmez.Bu da dekar başına sezon boyunca maliyeti 36 tl civarındadır ki; bundan daha ucuz ve kaliteli bir gübreleme çeşidi yoktur...Kimyasal tarımda sezon boyunca en ucuz gübreleme maliyeti 150 TL dir...Hayvan gübresinin bir traktör maliyeti 80 Tl civarındadır.Buyrun siz hesaplayın; Pahalı mı, Ucuz mu?...

Comment

Ben müsadenizle, B5a ile ilgili görüş beyan etmek istemiyorum bundan sonra. Bazı konularda zarar verebilirim. Beyenen alsın beyenmeyen almasın. Saygılarımla..

Comment

Sayın ovak bitki kökü zaten -5 dereceye kadar soğuktan etkilenmezki sen nereden aldın bu bitkiyi bak istersen litaratüre palmiyenin kökü bile -5 den sonra zarar görür suyun donma sıcaklığı -4 /+ 4 arasındadır zaten donmayan su neyin zararını verecek bir de kökte ya size fizyolojiyi kim öğretti kim yaptırdı bu ezberi bitkinin -5 de donan kısmı zayıf kızmıdır sürgünler ve gövde zayıf noktaları ya size literatür öğretmek için uğraştırmayın beni canım ürünü karalıyorsunuz bilmemekle yazık vallahi

Comment

kardelen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Sayın ovak bitki kökü zaten -5 dereceye kadar soğuktan etkilenmezki sen nereden aldın bu bitkiyi bak istersen litaratüre palmiyenin kökü bile -5 den sonra zarar görür suyun donma sıcaklığı -4 /+ 4 arasındadır zaten donmayan su neyin zararını verecek bir de kökte ya size fizyolojiyi kim öğretti kim yaptırdı bu ezberi bitkinin -5 de donan kısmı zayıf kızmıdır sürgünler ve gövde zayıf noktaları ya size literatür öğretmek için uğraştırmayın beni canım ürünü karalıyorsunuz bilmemekle yazık vallahi
                  Sayın kardelen;
                  Ben yazımda ben bitki kökünü soğuktan korur demedim.
                  B5A 0 derece ile +12 derece arasında kök gelişimi,+ 12 dereceden sonra filizlenmeyi,0 derece ile -5 derece arasında da dondan ve kırağıdan bitkinin etkilenmemesini sağlar...Haklısınız belki de eksik yazdım.Bitkinin otsu sürgünlerini(çapı yarım cm ve daha az)ve yapraklarını dondan ve kırağıdan korur demeliydim.
                  Bitki kökü zaten toprağın altında olduğu için ve toprak altındaki sıcaklık (-)dereceye düşmediğinden böyle birşe olamaz zaten...
                  Saygılar...

Comment

Peki kiraz ağaçlarını çiçekte iken dondan koruyor mu bu b5a?

Comment

Toprak sıcaklığıda sayın ovak - derecelere düşer canım abim benim düzelttiğin için teşşekkür ederim bu arada bitkiye eğer dengeli besleme yaparsanız ve çinko mangan ve bor ile %10 Azot içerikli bir yaprak gübresi preparatı yapraktan verirsenizde -5 e kadar koruyabilirsiniz çünkü don yoğunlukla ve hareketle ilgili bir durumdur deniz suyu veya çamurlu su donarmı hiç ben tekrar söylüyorum bakınız suyun özellikleri Bitki Fizyolojisi kitabı bayram sade konya selçuk ünv. kitabına anlarsınız. Birde Bitki beseleme vahap katkat hocanın kitabını bir inceleyin anlarsınız saygılarımla kaynak çok Prof. Rıfat Yalçın Ankara Üniversitesi

Comment

Çok basit bir hesapla otuz litrelik bidonlarla damlama sulama yapmaya çalışıyorum bu yıl dikilen kiraz ve ceviz fidanlarının bir tanesine otuz litrelik bir bidonun içine ne kadar ölçü b5a kullanmalı

Comment

Sayın messin şöyle yapın; B5A nın genel doz ölçüsü 5 dekar yada 5000 m2 ye 1 litre B5A dır. ancak bunu seyrelterek kullanmalısınız ve kurallarını lütfen dikkatlice uygulayınız.

istediğiniz kadar sulandırabilirsiniz. 1dekara 200ml. B5A kullanacaksınız. dekarda kaç ağacınız varsa bu 200 ml. yi de ağaç sayısına bölerseniz bir fidana vereceğiniz B5A dozunu bulursunuz. bu miktarı da her bidona kapakla yada şırıngayla dökersiniz.

Comment

Sayın messin;
                            Kiraz agaçlarınızda düzenli olarak yalnızca b5a uygulaması yaparsanız;yapraklarda ve gövdede oluşturacağı yağlanma ile dona ve kırağıya karşı direnç sağlar...Ancak bu -10 derecede de koruyacak anlamına gelmez...
                            Bidonlarda B5A kullanımı ile ilgili 2 nolu mesajda yazdığım dozlarda uygulama yapabilirsiniz...Saygılar...

Comment

Cevap: Fidana B5A kullanılmalı mı?

Çok teşekkür ederim kiraz adedi ikiyüz elli ve on dönüm yani dekara yirmi beş fidan ve fidan başına 8 mg kullanacağım anlamına geliyor ben bu yıl sadece bir litre alıp 5 dönümdeki yüz yirmi beş fidan için deneyeceğim önümüzdeki yıl ise tatmin edici verim elde edersem ceviz ve kirazların tamamına yani yirmi iki dönüme bu gübreyi kullanacağım çok teşekkür ederim çok açıklayıcı oldu verdiğiniz bilgiler

Comment

Working...
                              X