Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çok acil ÖNERİ ?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Çok acil ÖNERİ ?

İyi geceler,

Bahçemde iki yane boyları 15 metre civarı iki adet arakarya ağacı var;

1- Gövde de beyaz reçine gibi yapışkan bir madde akıyor ve gövde üzerinde yeni çıkan minik dalları kaplıyor
    2- Ağacın en tepesindeki dal boynunu büktü ve tüm ağacın dallarının uçları kıvrıldı

3- Ağacın gövdeye yakın dalları kuru ve kahverengi oldu

Ne yapmalıyım çok üzgünüm güzel kocaman iki ağaç hastalandı saatlerdir okuyorum bitlendi mi tavuk gübresinden yandımı ? ( gübreyi geçen sene toprağa serdirmiştim ) mantar mı bit mi kurt mu ? neyin sebep olduğunu bilsem

Teşekkür ederim.

Benim anladığım kadarıyla bitkide fazla Azot veriminden dolayı Ağaç gövde hücrelerinin dış etkenlere, hastalıklara karşı hassaslaşır. Bunun neticesinde Ağaç gövdelerinde çatlamalar bu çatlaklıklardan da bakteriyel hastalıklara yol acar. Ayrıca Bulunduğunuz bölge gece gündüz arası sıcaklık farkı fazla ise yine ağaçlarda çatlamalar ve bu çatlaklıklardan hastalıklar girer.

İlk olarak Ağacınız çevresindeki Tavuk gübresini kaldırınız ve biraz fala sulama ile azot yıkanmasını gerçekleştiriniz. Bakteriye hastalık için öncelikle Bordo bulamacı ardından da en yakın iL ilçe Tarımdaki arkadaşların görüşü doğrultusunda ilaçlama yapınız.k

Comment

Working...
    X