fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hangi bağ bahçe ?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Hangi bağ bahçe ?

Her ilimizin kendine göre Bah ve bahçe çeşidi vardır.Örneğin Kayserinin Gezi bağları, Konyanın Meram bağları,Niğdenin Kayaardı bağları gibi.Tabidirki diğer illlerimizinde kendine mahsus bah ve bahçe adları vardır.
    Ben şunu merak ediyorum.Yeni bir Bahçe yapmaya kalksam .Hangi ilmizin bahçesini örnek almam lazım?

Cevap: Hangi bağ bahçe ?

Sn Hk50:Niğde'deki bağları yaklaşık 15 yıldır görmedim.Gesi Bağlarını 2 yıl önce gördüm,Meram Bağlarınıda yaklaşık 30 yıldır bilirim ve bu sene yine gördüm???? Daha doğrusu meram Konyada bir ilçe.30 yıl önce ki meram bağlarıyla,şimdiki meram bağları arasında dağlar kadar fark var.Meram bağlarının büyük bir kısmı villa'lı yada müstakil ev olmuş vaziyetde.Belediye'nin gayretleriyle su kenarları mesire yeri haline getirilmiş bir çeşit tabi park.Gesi bağlarıda eski sistem bağlar,sanayileşmeyle birlikte ve iş-güç nedeniyle göçten dolayı yok alma aşamasına girmiş.Fakat;Bağ kültürü nedeniyle zevkli iş adamları biraz sahiplenmeyle ayakta kalan kültür mevcut.Son yıllarda işbilir ve akıllı belediye başkanlarının gayretinide unutmamak gerekli.Yukardaki bilgiler ışığında size acizane önerim.Öncelikle yapacağınız işin toprak miktarı yada alanı,yapacağınız bağ yada bahçe neye hizmet verecek.Konuyu daha da açarsak üretimmi?,ticaretmi?,Hobi Bahçesimi?,Turistik hizmete dönükmü?.Yukardaki sorular ışığında cevap vermeniz halinde size fikir konusunda yardımcı olalım.Ancak; Turistik hizmet faktöründe iyi bir işletmeciyle birlikte,iyi birde peysaj'cınında görüşünün mutlaka alınması gereklidir.Sitemiz Editörlerinden Sn saraç;hem iyi bir ziraatci,hemde peysaj işini bilir.Kendisinin fikirlerini almanızda yarar görüyorum.Sağlıcakla kalınız.

Comment

Sn Tabiatçı,Herhalde Kayardı bağlarının cuma gününede iştirak etmissin.15 yıl önce ,Kafayı bulupda 'Selvi gibi ümitler döndü birer iğdeye.Geçti Borun pazarı sür eşeğini Niğdeye' diye şir okuyan birine rastlamıssın.Mangal yaktınmı? ortadan akan suya karpuz bıraktınmı ? Gine yeşillendi anam Niğde bağları 'deyip saz çalan bir guruba rastladınmı?
      Yukardaki yazını okuyunca 40 yıl gerilere gittim.Gençliğimi hatırladım.Selamlar Saygılar.

Comment

Sn Hk 50:Malesef bizde mesire yeri olunca ,oraları ya şişeciler işgal ediyor,yada şişe işyle iştigal edenler.Yüce Mevlanın insanlara bahşetdiği güzellikler harama hizmet ediyor.Bu nimetlerden istifade edip,mevlaya şükretmek varken,harama ve kötülüğe yönelip,ömürler ziyan oluyor.İnsanlarda bu gibi yerlere gitmeye çekiniyor.Ömür sel gibi akıp gidiyor.Mezarlıklara bakınca pek çoğu genç,genç insanlar ve ibret alanda yok gibi.Bahse konu bağlarda mangal yakmak,çay yada ayran içmek,şırıl-şırıl suya bakarak Yüce mavlaya şükretmek bizimde hakkımız olsa gerek.Bu tabi güzellikleri ve geçmişi yad ettirdiğiniz için size teşekkürler.İnşallah bir gün nasip olurda kaya'altında görüşmek dileğiyle...saygı ve selamlarımla.

Comment

Working...
        X