fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Merhabalar,

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Merhabalar,

Göknar ağacı olduğunu düşündüğüm ağacım kuruyor. Susuzluk ya da drenaj sorunu olsa etrafındaki çim alanda da sorun olurdu diye düşünüyorum. Bir hastalık ya da zararlının etkisiyle olmuş olabilir diye de düşünüyorum. Fakat köklerin hava alması sonucunda da olmuş olabilir. Benim aklıma bu sebepler geliyor ama en büyük endişem bu sorunun diğer ağaçları da etkilemesi. Etrafında hiç bir sorun yokken bir ağaç neden kupkuru olabilir bilemiyorum. Yardım ve cevaplarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
    Eklenen Dosyalar

Sorumu yanlış yerde soruyorum sanırım bir bilen varsa yönlendirme yapabilir mi acaba? Teşekkürler.

Comment

Bence bu ağaç kuruyor değil kurumuş olacak. Belli ki bu ağacı bir yerden söküp buraya dikmişsiniz kanımca ve resimden anladığım kadarıylra bu fidan akıbeti sökümle alakalı bir durum. Çam yada ibreli ağaçları kuruyup kurumadıklarını uzun sürede belli eder siz bir yerden söküp getirmiş olsanız bile ibreliler için söküm kuralalrına uyulmadığı sürece maalesef sonuç bu şekilde olacaktır. Bu durumu satın aldığınız yerle görüşmeyi düşündünüz mü acaba? Bu arada eğer fidan bir kaç yıldır burada duruyorsa o zaman belirtin ki aklımıza gelebilecek başkla şeyleri ki o zamanda ya aşırı sulama yada sürgün dipğlerine yerleşen galeri kurtlarından şüphelenebilelim.

Comment

Selahattin Bey, öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim. Fidanlık tarafından nasıl söküm yapıldığını soracağım. Toprakta geçirimsiz bir tabaka olması da (taş, kaya, inşaii artıklar, killi toprak vb.) bu sonucu oluşturabilir mi diye düşünüyorum öte yandan. İbrelilerin söküme hassas olduklarını biliyorum fakat bitki alırken doğru/yanlış söküm yapıldığından nasıl emin olabiliriz onu bilemiyorum. Dediğiniz gibi ibreliler uzun süre belirti vermeyebiliyor, biz de birden kurudu diye düşünüyoruz.

Comment

Genelde bu yıl sökülen fidanlar bellidir mesela kökler saksıya tam oturmamıştır yada saksısı yerine yerleştiğinde sonradan saksı kenarına konan topraklar dağılır vs. Bunun dışında eğer köküne tuz dökülürse, çok aşırı kimyasal gübre verilirse, kök ortamında çimento veya aşırı kireç varsa bunlarda kuruma yapabilir. Yine aklıma gelen bir seçenek olarak eğer fidanı dikiğiniz yerin tabanı sert ise ve su bu toprak seviyesinde birikiyorsa kökleri boğmuşta olabilir zira çam suyu sevmez.

Comment

Doğada çam türü bitkilerin dağlarda, kayalıklarda hiç bir bakım olmadan yaşadığını görüp de bahçelerde yetiştirilirken bu kadar narin olmaları çelişkili geliyor bazen bana yanılıyor muyum. Marmariste vaktiyle bir kayanın tam ortasında büyümüş çam ağacı görmüştüm ve gözlerime inanamamıştım örneğin. Bilgiler için tekrar teşekkür ederim. Aslında bahçeyle ilgili sormak istediğim başka sorularım da var ama sanırım başka başlıkta sormak gerekiyor. Kuralları tam olarak çözemedim.

Comment

Working...
            X