fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

5 farklı elma bir ağaçta

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: 5 farklı elma bir ağaçta

ısparta'daki üzüm üreticelerininde bu şekilde bir salkımda 3-4 renkde üzüm yetişdirdiklerini görmüştüm ama üreticilerin bu üretim şeklinin dinimizce caiz olmadığını söylemişlerdi ve sadece görünüm amaçlı 1-2 asmada yapıyorlardı...

Comment

Efendim:Yukarda yazdım,ben aşı ustasıyım vede bu işin dini tarafını epeyce araştırdım.Evvelen aşı işinin dinimizce haram tarfı yok.Gelelim işin ayrıntısına;rahmetli amcalarımdan birisi de aşı ustasıydı ve dini bilgiside iyiydi.Ona Bu çok çeşitli aşı işini zamanın birinde sordum ve aldığım cevap şu:"Evladım Yüce rabbimiz evreni insan için yaratdı ve onun emrine verdi,Ancak;yiyiniz,içiniz ama israf etmeyiniz.buyurmuşlardır.İsraf işini biraz açarsak;bu işte canlı nesline zarar vermemektir.Tabiatda her canlının ayrı bir faydası ve işlevi vardır.Ancak;aşı yaparken cinsi,cinsine yap" demişti.Bu cins işini açmasını istediğimde,tek çekirdeklileri,tek çekirdekliye,çok çekirdekliyide çok çekirdekliye aşıla.Günah olmaz ama sakıncaları çıkar.Örnek vereyim;Vişne üzerine kiraz olur ama uzun ömürlü olmaz.demişti.Öte yandan pek çok din alimiylede görüştüm,benim bu sözlerimi doğruladılar.Kolay gelsin başarılar dileğimle.

Comment

Bence ağaçlarda birer canlıdır.
        Ne gerek var bir ağaçta 2-3 çeşide. Ayrı ayrı dik. Günahmı bilmemde, sıkıntıdan kurtulursun en azından. Bu şekilde kendinede eziyet etme.Acaba iyimi yaptım,Yoksa günahmı ? Kendi bedenine yaptıgın eziyet olur buda dinimizce günah. Dolayısıyla.......!

SAYGILARIMLA

Comment

Working...
        X