Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Tarým ve Gýda Bakanlýðýnýn Teþkilat ve Görevleri Hakkýnda Kanun Tasarýsý ile ilgili gönderilecek dilekçe metni

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Tarým ve Gýda Bakanlýðýnýn Teþkilat ve Görevleri Hakkýnda Kanun Tasarýsý ile ilgili gönderilecek dilekçe metni

Deðerli Biyologlar,
    Aþaðýdaki dilekçe örneðini Tarým Bakanlýðý' na þahsi olarak yollamanýz yaptýðýmýz mücadeleye büyük katký saðlayacaktýr. Lütfen duyarlý olalým
    Yönetim
    Dilekçenin yollanacaðý adres: Ývedik Caddesi Bankacýlar Sokak No: 10, P.K. 1406170. Yenimahalle Ankara

T.C. Tarým ve Köyiþleri Bakanlýðýna,

Sayýn Yetkili;
    Bakanlýðýnýzýn, "Tarým ve Gýda Bakanlýðý" olarak yeniden yapýlandýrma çalýþmalarý kapsamýnda çýkartýlan "Tarým ve Gýda Bakanlýðýnýn Teþkilat ve Görevleri Hakkýnda Kanun Tasarýsý"ný inceledim. Ancak bu tasarý Biyologlar açýsýndan ciddi maðduriyet ve hakýszlýk içermektedir. Tasarýnýn 6. maddesinin 3. bendinin (a) fýkrasýnda Uzman Yardýmcýlýðý kadrolarýna iliþkin meslek tanýmlarýnda yapýlmýþtýr. Buna göre; "Tarým Uzman Yardýmcýlýðý için en az dört yýllýk lisans eðitimi veren, hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, iþletme, iktisadî ve idarî bilimler, veteriner hekimlik, ziraat mühendisliði, gýda mühendisliði, su ürünleri mühendisliði, balýkçýlýk teknolojisi mühendisliði ve kimya mühendisliði fakülteleri ile yönetmelikle belirlenen fakültelerden veya bunlara denkliði Yükseköðretim Kurulu tarafýndan kabul edilen yurt içi veya yurt dýþýndaki öðretim kurumlarýndan mezun olmak." denilmektedir.
    Þimdi bir Biyolog olarak sizlere þu soruyu soruyorum; Ýþletmeci, iktisatçý, kimya mühendisi, tarým uzmaný oluyor da, öðrenimleri süresince, Bitkisel ve Hayvansal üretime yönelik birçok ders ile birlikte; Botanik, Zooloji, Sistematik, Mikrobiyoloji, Genetik, Gýda Mikrobiyolojisi, Entomoloji, Toprak, Ekoloji ve Çevre Kirliliði, Biyoteknoloji vs.. gibi birçok dersi alan ve halihazýrda bu alanlarda, araþtýrma-geliþtirme, üretim, kalite kontrol, yönetim vs.. gibi pek çok alanda çalýþan Biyologlar neden tarým uzmaný olamýyor ?
    Üstelik Biyologlar, bakanlýðýnýzýn birçok biriminde ve Gýda Kontrol Laboratuarlarýnda baþarýyla görevlerini yapmaktadýrlar. Ayrýca Biyologlar, GDO analizlerini yapabilecek yetkinlikte ve altyapýda olan tek meslek grubudur.
    Tasarýda dikkat çeken bir diðer husus da, Bakanlýðýn yeni teþkilat yapýsýdýr: bu yapýya göre "Bitkisel Üretim Genel Müdürlüðü", "Gýda ve Kontrol Genel Müdürlüðü", "Hayvancýlýk Genel Müdürlüðü", "Su Ürünleri Genel Müdürlüðü" gibi birimler oluþturulmuþtur. Ancak böylesine, biyoloji bilimini ve biyologlarý doðrudan ilgilendiren birimler oluþturmak isteyen bir bakanlýðýn, biyologlarý tarým uzmaný olarak deðerlendirmemesi aklýn ve bilimin gereklerine oldukça ters düþmektedir. Yukarýda belirttiðim nedenlerden dolayý, taslaktaki bu eksikliðin ivedilikle giderilmesi için gereðinin yapýlmasýný arz ederim
    Tarih Ýsim...Adres Ýmza,

Ayrýntýlý Bilgi için týklayýnýz.

Ýlgili kanun tasarýsýna ulaþmak için burayý týklayýnýz.
  • Fidanligi sponsor reklami
Working...
X