fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

BANKALAR İNSANLIĞA KARŞI SINAVDALAR... VE..GEÇME NOTU PEYZAJ MİMARLARINDAN

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• BANKALAR İNSANLIĞA KARŞI SINAVDALAR... VE..GEÇME NOTU PEYZAJ MİMARLARINDAN

Avrupa kredi kuruluşlarının bile projeden çekildikleri Dünya Mirası olan Hasankeyf ve Dicle Vadisi’ne yapılacak olan Ilısu Baraj projesine, Garanti Bankası ile Akbank’ın kredi verecekleri yönünde haberler yapılmaktadır.

Hasankeyf ve Dicle Vadisi‘nin yok olmasına neden olacak Ilısu Barajı projesine Akbank ve Garanti Bankası‘nın kredi vermesi sözkonusu olduğu haberlerini peyzaj mimarları takip edecektir.
    "Doğa için Garanti" diyerek "Çevreci Bonus" kartıyla doğaya olan duyarlılığını öne çıkaran Garanti Bankası ve Küresel İlkeler Sözleşmesi‘nin (1) çevre dahil olmak üzere tüm standartlarını kabul eden Akbank‘ın bu sınavda yapacağı tercih, Hasankeyf ve Türkiye doğasının geleceği için belirleyici olacaktır.
    Hasankeyf‘in de içinde bulunduğu Dicle Vadisi‘nin Türkiye/ dünyanın en önemli kültür ve Türkiye‘nin doğal ve kültür mirasına olan sorumluluğu karşısında ülkesinin tüm doğal ve kültürel varlıklarının koruyarak kullanıma açılmasında tek fiziki planlar üreten meslek disiplini olan peyzaj mimarları kamuoyuna seslenmektedirler: " Bankalar Ilısu Baraj Projesinden Çekilmelidirler. "

{ Hoş Geldiniz } TMMOB PEYZAJ MİMARLARI ODASI
  • Fidanligi.com

Cevap: BANKALAR İNSANLIĞA KARŞI SINAVDALAR... VE..GEÇME NOTU PEYZAJ MİMARLARINDAN

Arkadaş...Etmeyiniz yahuu!!!. Ne zaman bu memleketde bir yatırım yapılmaya kalkılsa birileri böyle işler karıştırıyor.Şimdi; beni bu sitede herkes bilir.Adım Üstünde:TABİATCI!!!. Bu projelere karşı çıkanlar inanın Tabiat'ada ne vermişler,kaç ağaç budamışlar,kaç ağaç dikmişler.Yıllar Öncede Hirfanlı barajı yapılırken,ATATÜRK barajı yapılırken aynı zihniyet karşı çıkmıştı.Efendim;Bu yapılacak olan barajla ilgili ufak bir araştırma yaptım vede veriler şu:Yapıldığında Ülkemizin HES bakımından 4. büyük barajı olacak,Gövde hacmi:44 Milyon metreküp,rezervuar hacmi:11 milyar metreküp olacak.Üreteceği toplam Enerji: 3,833 Milyar KWH'dır.Şu anda HE.Enerjinin %10 'u olacak ve 12000 Hektar alan sulanacak.Su debisi artacağından,taban suyu artacak,kuraklığı önleyerek bitki örtüsünü zenginleştirecektir.Bölgede sulu tarmla birlikte,işgücü ve ürün çeşidide artacak,başta balıkcılık olmak üzere su ürünleride artacaktır.Tüm dünyanın kıskanarak baktığı bu yatırıma bizim sahip çıkmamız düşünülürken,bu menfi düşünceleri yadırgamamak elde değil.Tabi bu arada bazı problemler olmasıda kaçınılmazdır.Basından takip ediyoruz,Devletimiz İstimlah paralarının büyük kısmını ödemiş,iskan için yeni yerleşim alanlarına evler yapmış vede Tarihi eserlerin yer altında kalmaması için,arkeolojik çalışmalar yapılmıştır.sağlıcakla kalınız.

Comment

Working...
    X