fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hızlı büyüyen ve gelir getirecek ağaçlar hangisidir

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Hızlı büyüyen ve gelir getirecek ağaçlar hangisidir

merhabalar
    benim 1 dönüm bir alanım var buraya ağaç ekmek istiyorum akdenizde yaşıyorum buraya acaba zahmetsiz ve hızlı gelişen ve geliride olan hangi agacı ekebilirim
  • Fidanligi.com

Cevap: Hızlı büyüyen ve gelir getirecek ağaçlar hangisidir

Arazi ve toprak yapısını , iklim durumunu dikkate alarak yapacağınız bir yetiştiricilikte kısa süre içinde verim verecek ve bakımı kolay olacak meyve ağaçları için iki konuyu değerlendirin. 1- bodur meyvecilik birim alandan daha fazla verim almanızı sağlar ve kısa sürede meyve alırsınız. 2- taş çekirdekli ( kiraz vişne kayısı erik ) gibi meyveler daha hızlı verim çağına gelirler. 3- yukarıdaki 1. ve 2. maddeleri birleştirirseniz daha hızlı ve karlı bir bahçe elde edersiniz. tabi diğer sistemlere göre biraz daha ilk tesis masraflı olur. çünkü damla sulama sistemi, direk ve teller gibi masraflarınız olacaktır. bölgenizde hangi ağaçların daha iyi geliştiğini ve iyi verim verdiğini araştırırsanız doğru meyve türünü seçmiş olursunuz. gerisi kaliteli ve sertifikalı fidanları bulmaya kalır.

Comment

sonzamanlarda bodur vişne bir hayli ivme kazandı.Toprak analizini yaptırdıktan sonra 2-3 yıl içersinde ürün alamaya başlarsınız.diğer türe göre 10 KAT MAHSUL ALMANIZ İŞTEN BİLE DEĞİL.Kolaygelsin.

Comment

zerdust Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        merhabalar
        benim 1 dönüm bir alanım var buraya ağaç ekmek istiyorum akdenizde yaşıyorum buraya acaba zahmetsiz ve hızlı gelişen ve geliride olan hangi agacı ekebilirim
        sayın zerdust,
        ticari meyve yetiştiriciliği için en az 40 dönümlük alan tavsiye ediyoruz.1 dönümlük alanda yetiştireceğiniz meyveden sizi tatmin edecek bir gelir elde edemeyeceğiniz sizi masraflarını da kurtaramazsınız.ancak eşinizle dostunuzla eğlenebileceğiniz bir alan olur.size tavsiyem bu konuda ilinizde bulunan tarım il müdürlüğünden yardım almanız. sebze ve süs bitkileri yetiştiriciliği yapabilirsiniz örneğin.

Comment

sayın prenses olaya profesyonelce yaklaştı.40 dönüm tavsiyesini irdelemek gerekiyor.Bodur ağaçlarla küçük alanlarda daha kaliteli ve yüksek verim almak mümkün.

Comment

Ben size Türkçesi Çin kavağı olan pavlonya ağacını dikmenizi tavsiye ederim.Bakım açısından pek bi zorluğu yoktur.1 dönüme 4*4 m den 60 ağaç dikebilirsiniz.5 yıl sonunda ağaç başına 1000 ytl gibi bir değere alıcı bulunmakta ayrıca çok büyük yapraklara sahip olmasından dolayı her yıl yapraklarınıda hayvan beslemesinde kullanabilirsiniz.Akdeniz bölgesine uy
            Last edited by Misafir; 01.03.17, 13:50.

Comment

6.5 dönüm arazim var . burada meyve yetiştirmek istiyorum
              hangi meyveyi önerirsiniz.

Comment

yer neresidir, rakım toprak yapısı hakim rüzgar ve yagış durumu hakkında biği verirmisiniz.
                ayrıca yetiştirdiğiniz ürünü pazarlama imkanı varmıdır

Comment

balıkesir bölgesi rakım 152 kışıda yazıda yaşayan bi bölge

Comment

ben de bi 10 dönüm kadar yeri telle çevirip meyve yetiştirmek istiyorum, kendim ilgilenemeyeceğim için bu alana küçük bi ev ve orayla ilgilenecek bi eleman yerleştirmek istiyorum, tabiki başta yapılcak masrafı 1 2 senede amorti etmem imkansız ama daha sonraki yıllarda kazançlı bi iş haline gelebilir mi
                    önerilerinizi söylerseniz çok sevinirim hayırlı günler.

Comment

merhabalar siteye yeni üye oldum hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum arkadaşlar benim diyarbakırın bir ilçesinde 40 dönümlük bir arazim var güneye bakıyor arazinin içinde su yok ama tam önünden çay geçiyyor bizim ilçenin iklimi diyarbakırdan farklıdır yukarı fırat havzasındadır kışın sadece ocak ayında sovuk olur rakım 700 ben burada getirisi yüksek olan ne tür ağaçlar yetiştirebilirim ayrıca 20 dönümde bu arazinin üstünde var orayı sulama imkanı yoktur buraya ne dikebilirim teşekkür ederim cevabınızı bekliyorum

Comment

Sn Koltukcu:Size acizane önerim Deveci armudu dikiniz derim.Ayrıca soğuk alma durumunu göz alarak erkenci kayısı ve kiraz diyelim. kolay gelsin,başarılar dileğimle.

Comment

teşekkür ederim sayın tabiatçı önermiş olduğunuz meyve ağacı türlerini inceliyeceğim toprak analizinide yaptırdıktan sonra bu ağaçlardan birine yöneleceğim hayırlı gümler dileğiyle

Comment

Muhterem bahsetdiğim çeşitlerin hepsini dene.Bilinçli yapıldıktan sonra hepsi olur.Kolay gelsin,başarılar dileğimle...

Comment

Merhabalar.
                              Forumunuza yeni üye oldum.
                              Bursa İznik bölgesinde 15 dönüm arazi aldım, rakımı 400mt.
                              Tarla düz zemin, içinde suyu da var.
                              Bu arazide en etkin gelir getirebilecek, en erken verime geçebilecek hengi meyve dikebilirim?
                              Son zamanlarda çevre tarlalarda yüksek yüksek yoğunlukta ceviz dikimi oldu, oluyor?
                              Ceviz kısa dönemde doyuma ulaşıp arz fazlası olur mu acaba, ne dersiniz?

Comment

Working...
                              X