fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Seracılar Buraya

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Seracılar Buraya

haydı arkadaşlar burası neden boş .Ben basak herkese selamlar
  • Fidanligi.com

Cevap: seracılar buraya

Dün Tekirdağ'daydım fazla oralara gitmediğimizden olsa gerek oralarda seracılığın bu kadar gelişmiş olduğunu düşünmemiştm doğrusu.

Comment

Seracılık sanki çok zormuş ve sadece güneye ve sıcak yerlere has bir faaliyetmiş gibi aktarılmış yıllardır. Vaya bilinç altına öyle yerleşmiş.

Halbuki ısıtma problemini çözdüğünüz Türkiyenin her köşesinde seracılık yapılabilir ve yapılmalı. Gümüşhanede serayla uğraşan ve meslek dışından bu işe merak sarıp ticari turfanda yetiştiricilik yapan bir arkadaşım vardı. Şu anda ne durumda bilmiyorum.

Birde insanlar sera yaptıracak güvenilir ve bu işi iyi bilen firma bulmakta zorlanıyorlar. mesela sera yaptıracak olsanız bulunduğunuz yerde yapan birisini biliyormusunuz? veya o bildiğiniz kişi sera yapımını tekniğine uygun olarak ne kadar biliyor? güvenebiliyormusunuz? eğer güveniyorsanız bahcesel rehbersel bölümüne ekleyebilirsiniz. Herkes faydalansın.

Comment

Başak Merhaba Ben Hilal Artık Bende Burdayım Hemde Seracı Olarak....:

Comment

Nevşehir kozaklı ilçesinde Termal ısıtmalı seracılık yapılıyor.Türkiyede ilk olarak 1990 yılnda başladı.İlk yıllar zor oldu ama bugun Yeraltı sıcak su ile ısıtılan onlarca çok güzel seralar var.

Comment

selam arkadaşlar seracılık aslında burada(Tekirdağ da ) yapılarbiilir ancak kültür olarak yaygın değil sıcaklık ısıtma ile bir kaç ay belki idare edilebilir ama maliyet karşılamadığında genelde yapılmıyor oda aile işletmeleri olmasından kaynaklanıyor

Comment

mrb selami bey Antalya da çalışmak istiyoruz bir kaç arkadaş ancak tekniker arayan firmalara ulaşamıyoruz bu konuda bir fikriniz var mı? teşekkür ederim

Comment

slm arkadaşlar ben yeni üyeyim tanışmak ve sera ilgili bilgiler almak istiyorum ilgilenen olursa memnun olurum siteyi geç buldum ben sera yapmak için uğraşıyorum hem ücret hemde genel bilgiye ihtiyacım var

Comment

Selam.
                  Ben de seracılık ile ilgili hızlı ve pratik bilgilere ihtiyaç duyuyorum fakat forumların hiç birinde bu konuda düzgün bir bilgiye ulaşamadım. İnsanlar teorik bilgiler veriyorlar sürekli. Sera işine nasıl girilir ile ilgili tecrübeli kişiler pek fazla vakit bulamıyor sanırım. Pek umutlanma anlıycaaan. Bence bu işi yapanların yanına git ve onlara sor.

Comment

MRB ARKADAŞLAR SANIRIM SERACILIKLA İLGİLİ KİMSE BİŞEY BİLMİYOR.hepiniz seracılıkla ilgili bilgiler istiyorsunuz ama cevap yok.Söylermisiniz nerden cevap alıcaz. Düzgün sera kurmak istiyorum teknolojiyi takip etmek istiyorum ama hiçbiyerden bilgi alamadım.Aynı şey topraksız tarımdada geçerli ya kimse bişey bilmiyor yada bilgi vermek istemiyorlar ne dersiniz.

Comment

Sayın aytem bu bahçesel uzmanlarına ve üyelerine yaptığınız ağır bir eleştiridir.Gerek Bahçesel uzmanları olsun, gerekse üyeleri olsun hiçbir konu paylaşımında olumsuz cevap vermiyoruz.Bahçesel sitemizin kuruluş amaçlarından biri bilgi aktarımıdır.

Comment

merhaba seracacılıkla ne ögrenmek istiyorsun.Nerede sera kurmak istiyorsun.Bu konuda amatör olarakamı profesyonel olarakmı veya araştırma amaçlı olarakmı düşünüyosun size ona göre yardımcı olmaya çalışayım.

Comment

ihtiyaç Duyulan Sera Büyüklüğü:
                          Bir seracının işletmesinde sera ünitelerinin ayrı ayrı veya toplam olan büyüklüğü, işletmenin işçilik miktarı ve çeşidine bağlıdır. Eğer işletmede kullanılabilecek fazla sayıda alet ve ekipman varsa, seralar daha büyük, üniteler de daha fazla sayıda planlanabilir.

Comment

Bir yörenin en yüksek ve en düşük sıcaklık değerleri, rüzgar durumu, yağış şekli, yoğunluğu ve süresi, güneşlenme ve bulutlu günler sayısı ve enlem derecesi gibi çeşitli etmenler, sera tipinin seçiminde etkilidir. Örneğin : soğuk, rüzgarlı ve kar yağışlı yerlerde seraların çatısı daha dayanıklı ve alçak, ılık yerlerde ise seraların daha yüksek tipte yapılması gerekir
                            Sera kurulması istenilen yerin topografyası, arazi eğimi, arazinin marazı, mikro klima koşulları, kapalı veya açık vadide bulunması gibi ekolojik koşullar göz önüne alınır.
                            Gelecekte serada yapılacak yetiştiricilik şeklinin değiştirilmesi düşünülmeden sera kurulursa, daha sonra yapılacak değişikliğe uyum sağlamada zorluk çekilir veya değişiklik olanaksız olur. Örneğin yalnız alçak boylu bitkilerin yetiştirileceği basit bir serada, uzun boylu bitkiler yetiştirilemez. Bu nedenle gelecekte başka bitkilerin yetiştirilebileceği seraların tip ve boyutları bu bitkiler içinde uygun olmalıdır.

Comment

düzceden yazıyorum burda 2dönüm üzerinde sera kurmak istiyorum ama nerden ve nasıl başlamam gerektiğini bilmiyorum soğuk havalarda seracılık olmaz deniyor.Bu konuda çeşitli fikirler var ama doğrusu hangisi yardımcı olursanız sevinirim.Topraksız tarım için sera dahamı uygun ne yapmalıyım.

Comment

Working...
                              X