fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Seracılar Buraya

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: seracılar buraya

serada girdi fiyatları ve yapmayı düşündüğünüz ürünün pazar payı ve arz mikterı nedir.Sonuçta serada bitkilerin maksimum ve min sıcaklık isteklerini karşılamak için ısıtmak için harcayacağınız enerji size girdi fiyatlrını doğru orantılı etkileyacektir..Bu yazdıklarımı düşün sonra tekrar bilgi akışını değerlendirelim.

Comment

Yukarıdaki eleştirilere cevap olarak aşağıdaki açıklamamı okumanızı istiyorum.

Efendim açıklayayım.

Doğru yere doğru soru sorulmazsa istediğiniz cevabı alamazsınız.

Uzmansel.com domain isminden de hızlıca ulaşabileceğiniz UZMANSEL - BAHCESELFORUMSEL UZMANSEL servisimizde Türkiyenin en itibarlı seracılık uzmanı Sayın Prof. Dr. Atila GÜNAY bey, seracılık ve sebzecilik bölümlerinde bizzat sorulara kendisi cevap veriyor. Seracılığa girecekseniz sayın hocamızın kitaplarını kesinlikle edinmenizi tavsiye ederim.

Birde "seracılık ile ilgili hızlı ve pratik bilgilere " diye başlayan sorularda bu işin çok basite indirgendiğini görüyorum. Seracılığın bir meslek olduğunu ve bu koskoca mesleğin acaba yemek tarifi gibi 2 kaşık şundan 1 bardak bundan gibi tariflerle anlatılıp bitirilmeyeceğini düşünmelisiniz. Meslek Yüksek Okulunda okutulan yüzlerce kitabın sayfalar dolusu konularını "seracılık ile ilgili hızlı ve pratik bilgilere " sorusu ile sorulan bir başlığa nasıl sığdıracağımızı da düşünmek bile istemiyorum.

Ne aradığınızı doğru ifade etmezseniz doğru cevabı bulamazsınız.

Bahcesel gibi bu kadar geniş ve güçlü bir kadronun desteklediği sitenin de diğer sitelerle karıştırılması ve "Pek umutlanma anlıycaaan" gibi laubali bir tarzda eleştirilmesi hiç yerinde bir davranış değil. Lütfen eleştirirken bilgili bir şekilde eleştirin. Bahcesel sadece forumdan ibaret bir site değil. Her ana linki Büyük bir site gibi çalışan güçlü bir sitedir burası.

Biz farklı ortamlarda dile getirdiğimiz gibi Sloganımız: Herkes aradığını bahceselden bulacak bulamazsa uzmansele soracak. Bahcesel hepimizin sitesi olacak.

Bu sözümüz daima bakidir.

Bu sert dille yazılmış mesajımda kimseyi incitmek istemiyorum. Ancak biz sitemize gönül verdik haksız eleştirilere karşı yazmamak için parmaklarıma hakim olamıyorum. Kusura bakılmasın.

Türkiyede Bu Alanda Bahceselden daha geniş vizyonlu bir site daha bana gösterin, bu işi bırakacağım.
      Saygılarımla...

Comment

slm arkadaşlar ben deniz,bende bu dönem kısmetse artık bir seracı olacagım,mezunıyetıme az kaldı...

Comment

herkeze selyamlar ben siteden pek anlamiorum ozur dilerek soiliorum

Comment

slm başak ben seracı degilim ama olsun slm vereyim dedim öbür arkaşlarada slm

Comment

slm arkadaşım siteyi anlmak için bece eglenceli hale getrimek bişiyler katmak gerekir sanırsam

Comment

selam arkadaşlar ben fethiyeden ayşe nar bahçelerimiz ve seramız var domades yetiştiriyoruz.yıllardır bu işin içindeyiz ama çok iyi biliyoruz diyemem çünkü bizde ziraat mühendislerinden uzman kişilerden yardım alıyoruz çünkü sürekli yenilikler çıkıyor internedde araştırma yaparken bahcesele üye oldum. bahcesel,e üye olmaktan çok memnunum.üretmeyi ve paylaşmayı sevenlerle aynı sitede olmaktan mutluyum.

Comment

sorun cevaplayalım ne öğrenmek istiyorsunuz

Comment

sayın basakk mesleki cesaretinizden dolayı teşekkür ederim. Hayat boyu başarılar dilerim ve bahcesel...

Comment

TEŞEKKÜR EDİYORUM SELAMİ BEY . Arkadaşlar bir şeyi karalamak ya da eleştirmek kolaydır ama önce yapıcı olmak gerekir beğenmediğiniz ne ise onun ile ilgili daha iyi fikirleriniz varsa onu sunabilirsiniz ama; daha herhangi bişey sormadan kimse bişey bilmiyor derseniz ,eleştirinin en ağırını siz hakedersiniz bunca emeğe saygı duymak gerekir .

Comment

Slm Emrah hoşgeldin.

Comment

Merhaba,
                          Kütahyada işyerimin terasına 15 metrekarelik küçük bir sera kurdum. bu serada pepino, inka eriği ve kurt üzümü yetiştirmeyi deniyorum. eğer başarılı olabilirsem yakındaki bir kaplıcada jeotermal ısıtmalı bir sera kurmayı planlıyorum.
                          15 m2lik seramın yüksekliği 2 m civarında jeotermale benzer bir ısıtma sistemi kurmak istiyorum. rezistans yardımı ile ısıtacağım suyu borularla saksıların altından dolaştırarak ısıtmam yeterli mi? kış aylarında havalandırma, min. ısı miktarı, ne kadar ve nasıl olmalı? ayrıca ısıtma sisteminin nasıl olması gerektiği konusunda teknik bilgiler verebilecek arkadaşlar varsa önerilerinizi bekliyorum.

Comment

sayın Başak hanım öncelikle merhaba;
                            Paylaşımda bulunmak adına açtığınız konu ve gösterdiğiniz hassasiyet için teşekkür ederim.Ben seracı değilim.Topraksız tarım ile hobi olarak ilgileniyorum bu konuda en azından besin eriyiklerini,fide ve durgunsu kültürü uyguluyabileceğim ekipmanları tedarik ettim.Kavanozda durgun su kültüründe bandita domates yetiştirmeye çalışacağım yakın zamanda,bu konularıda forumlardan öğrendim, evet ben çok çok amatörüm fakat yaptığım işi iyi bilmek ve yapmak istiyorum, belkide ilerleyen zamanlarda bunu bir iş olarak değerlendiririm.

Aslında öok merak ettiğim şeyler var mesela seranın dış kaplaması neler olabilir,içerinin ısınmasını nelerle sağlayabiliriz,durgunsu külrütü yapan bir seracı,suya vereceği havayı nasıl bir düzenekle yapıyor(benim gibi kavanoz olsa akvaryum hava pompası iş görüyor)yani iş büyüdükçe detaylarda ortaya çıkıyor bende sizi sıkmamışımdır umarım bu ve buna benzer konularda bilgi edinmek istiyorum eğer vaktiniz ve sabrınız varsa
                            şimdiden teşekkürler

Comment

Selam arkadaşlar;
                              Seracılık ve Süs bitkileri Mezunu bir teknikerim. Sayın Editörümüzün bahsettiği gibi bazı konularda çok kısa cevaplarla bir şey öğrenilmesi yada bu öğrenilenlerin uygulanması başarı yerine size hezimeti getirir. Şevkiniz kırılır ve bir daha o konu hakkında bir şey duymak bile istemezsiniz. Bu nedenle merak ettiğiniz konularla, uygulamasını yapmayı düşündüğünüz hedef konuları ayırarak yardım isteyin. Bu sitede size mutlaka bu konu hakkında deneyimli uzman arkadaşlarımız yardımcı olacaktır. Uzun konular hakkında ise özel mesajla yardım alabilirsiniz.
                              Saygılarımla..

Comment

Cevap: Seracılar Buraya

Bu konuda bilgisi olanların yardımını rica ediyorum. Arkadaşlar eni 5mt boyu 7.5 mt ve çatı yüksekliği 3mt, yan direkleri 2.5 mtt olan bir sera yaptım.Sorum şu bunu sera muşambası ile nasıl kapatırım en iyi şekilde.Bu ölçülerin tamamını kapatan muşamba var mı ve hangi çeşidi önerirsiniz.Eğer yoksa önce tavanı ayrı olarak sabit şekilde kapatıp yanlarını ayrı mı kapatsam.Havalandırmaları karşılık olarak ön ve arka pencerelerden sağlamayı düşünüyorum.Hobi ve araştırma olarak topraksız tarım deneyeceğim sizce seramın yüksekliği yeterli mi şimdiden çok teşekkür.bilgi paylaştıkça büyür.

Comment

Working...
                                X