fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Seracılar Buraya

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: Seracılar Buraya

Bana kalırsa siz bu seranın üstünü kapatamazsınız. Çünkü konu hakkında bilginizin olmadığı belli. Sera örtüsü omurga nın tepesinde 5*10 abadındaki ahşaba sarılarak bir ucu sabitlenir. Sağ veya sol tarafa serilir. Aynı işlem diğer tarafa da yapılır. Sıkıca serildikten sonra etekler 50 cm genişliğinde toprakla doldurulur. En ac 30 cm kalınlığında olmalı ki rüzgar atmasın Kapaklar da yukardan menteşeli karşılıklı her iki taraftan kendiliğinden (rüzgar etkisi ile) dışarı açılabilen fakat içeri açılmayacak şekilde yapılır. Giriş kapıları ise kontrollü dışa açılır olmalıdır. Biraz karışıkmı oldu? Eh ancak bu kadar anlatabildim. Zaten meslek erbapları da bunun için varlar ki yapıp para kazansınlar. Hayırlı işler dilerim.

Comment

Genelikle sera örtüleri çift kattır. Yani eni 4 metre olan bir sera örtüsü açıldığında 8 metre olur. Piyasada bu tür örtü satan yerlerde bulman çok basit. Havalandırmayı yanlardan ver. Çünkü toplam alanın yaklaşık
      % 20'si oranında havalandırma bırakman gerek. Yükseklik dikeceğin bitkiyle ilgili değişir. Ancak hobi amaçlı olduğundan bence yeterli. Kolay gelsin.
      Başarılar..

Comment

Genelikle sera örtüleri çift kattır. Yani eni 4 metre olan bir sera örtüsü açıldığında 8 metre olur. Piyasada bu tür örtü satan yerlerde bulman çok basit. Havalandırmayı yanlardan ver. Çünkü toplam alanın yaklaşık
        % 20'si oranında havalandırma bırakman gerek. Yükseklik dikeceğin bitkiyle ilgili değişir. Ancak hobi amaçlı olduğundan bence yeterli. Kolay gelsin.
        Başarılar..

Comment

Yanlardan sera havalandırması olmaz. Sera tekniğine uymaz. Rüzgara karşı mukavemeti ve seranın statiğini bozar. Seralar herdaim havalandırma gerekmez. Fazla sıcaklık tek başına havalandırma ile halledilemez. Gölgeleme yöntemi gerekir. En basidi kireçleme dir

Comment

Teşekkür ederim bilgileriniz ve paylaşımlarınız için.Evet konuyu bilmiyorum ama sizin gibi bilenlerin sayesinde öğrenicem inşallah.

Comment

merhaba arkadaşlar..bende ziraat teknikeriyim.seracılık mezunuyum.istanbul'da ikamet ediyorum.istanbul da işimizi yapmamız pek mümkün değil.ben çiçekçilik sektöründe çalıştım okul bittikten sonra.maalesef istanbul da serada üretim yapmak pek mümkün değil.aslında olur ama masrafı iklimin uygun olduğu yerlere göre daha fazladır.üretim yalova da yapılıyordu , satışı istanbul da.çiçekler hakkında deneyim sahibi oldum ama kendimi fazla geliştiremedim.

Bahçesel'de bildiklerimi pekiştirmek, bilmediklerim hakkında bilgi sahibi olduğum için şanslıyım.teşekkürler bahçesel.

Comment

Sevgili Muya ;
                Aramıza hoş geldiniz. Kendinizden biraz bahsederseniz sizi tanıma fırsatımız olur.
                Çalışma hayatınızda başarılar.

Comment

mrb seracı arkadaşlar umarım aramızda mesleği yapan arkadaşlar çoktur çünkü tanıdığım birçok seracılık mezunu arkadaşım boşta yazık bunca emeğe yaaaaaaa

Comment

Merhaba Bonsai ;
                    Aramıza hoş geldin.
                    Seracı arkadaşların iş hayatına bir an önce atılmasını ümit ediyorum. Aslında sektörde ara elemana olan ihtiyaç gerçekten çok fazla. Ancak mezun arkadaşların bir bölümü yeterli eğitime ve deneyime sahip değil, bir bölümü ise masa başı iş beklentisi yüzünden maalesef boşta geziyor. Bir diğer önemli konu ise ziraat teknikerlerinin bir araya gelip örgütlenememesi.
                    Bu tür sorunların çözümü için bahçesel sitemiz forum ve gruplarında tüm ziraat teknikeri arkadaşların dayanışma içerisinde olmasını temenni ederim.

Comment

Arkadaşlar merhaba,
                      ziraat fak. bahçe bitkileri mezunuyum. Fakat mesleğimle ilgili çalışmalarım olamadı. Şu anda bulunduğum ilçede seracılık ile ilgili çalışma yapılmamış. Benden de ilçemiz yöneticileri tarafından seracılık ile ilgili bir tanıtım semineri yapmam istendi. Tüm dökümanlarımı ve bilgilerimi toparlayarak bir çalışma raporu hazırladım ama ekonomik anlamda, bilanço ve kar maliyeti üzerine verilerim eksik. Ekonomik anlamda neden seracılık sorusuna ikna edici cevap vermem gerekiyor. Çiftçilere bu işi kabul ettirebilmek için. Bu konuda bana yardım ederseniz sevinirim.Bu bilgiler 28 Kasım akşamına kadar elimde olmalı.
                      Şimdiden çok teşekkürler iyi çalışmalar...

Comment

Öncelikle bu ilçe hangisi. Seracılığa uygunmu? Ne yetiştirilecek? Isıtma gerekirmi? Sorularına cevap almadan istediğiniz bilgilere ulaşabilmeniz. zor görünüyo. Bu sorular ışığında kendiniz cevap hazırlamalısınız. Her yerde seracılık yapılacak kaidesi yoktur. Yöreye ve şartlara göre değişir.

Comment

Selamlar,

Ben ileri düzeyde elektronik ile ugraşıyorum Her seferinde Söyledigim gibi Topraktan anlamıyorum benim işim Micro işlemciler ile program yazmak ve bunu icra etmek ancak bir arkadaşın istegi üzerine Sera ile ilgili 2.5 aydan berri araştırma yapıyorum bu araştırmalarımın neticesinde gerekli olan bazı bilgileri Sizler ile paylaşayım en azından teknolojinin nerelerde oldugunuda anlayabilirz,
                          1-Sera Sisteminde öncelik olarak Isıtma olacak ve En önemlisi Digital ısı kontrolu ile yapaılarak ister Rezistans ister mazot ister sıcak su ile dolaşım olsun bunun için kesinlikle Digital ısı kontrolu olması şarttır dolayısıyla bu parsal olarak %35 daha az ödeme ile tasaruf saglayacaktır,
                          Eeğer Rezistan ile yapılacaksa ki herkes rezistans diyince çok elektirik gider der işin aslı öyle degildir digital ısı kontrolu ile ev rezistansları frekans ile çalıştırdıgımızda yani direk olarak çalımadıgında dahada açmak gerekirse pompalama usülü rezistansları çalıştırdıgımızda tasaruf olarak%35 daha az elektirik tasarfu olacaktır,önemli olan burada ısı kontrol devresidir ister rezistans ister sıaksu isterse mazot olsun sonuç olarak kontrol ünütesi önemlidir ,
                          2-Herkesin bildigi gibi güneş kollektörleri vardır binaların çatılarında bunlar kışın bile parçalı bulutlu havada az olarak güneş gördüklerinde suyu kaynatırlar takviye olarakta bunlardan yapılıp sıcak su dolaşımı ile birlikte daha çok tasaruf saglanabilinir zaten bu kontrollrın tamamını mikro işlemci ile kontrol edecegiz nasımı şöyle izah edeyim ,
                          eger hava güneşli ise sıcak su dolaşım vanaları acılacak seranın iç ısısnnın iihtiyacına göre sürekli olarak kontrol edip iç ısıyı Liner olarak sabit tutacaktır eger hava kapalı ise bu sefer rezistans veya mazot bunları kontrol edecek bunarı devreye sokacaktır,

3-Dİger bir hususta Damlala ile sulama yapmaktır 1 gün içinde 4ayrı zamana ayralanbilen sulama kartında yaptım sadec günlerden girip 1 defa ayarlayacaksınız hepisi bu kadar 4adet kalem pilile çalışmakta pil ömrü ise 6 aydır,örnek verilecek olursak 1 gün içinde 4 ayrı zamanda sulama yapıp kapatabilirsiniz,
                          4-Ayrıcada dışarının ısısını kontrol ederek iç ısıyı ayarlamaktadır,
                          5-Otomotik olarak seranın halandırılması gerketedir yine bunu micro işlemci istediginiz saate açıp havalamndıracaktır,
                          6-Yine Sera içindeki Havanın Nemini ölçüp gerekli nem oranlarında sabit tutmak gerekmektedir,

bütün bunları sadece micro işlemci ile full otomotik yapacagım nasip olursa ve burada resimlerini koyup yayınlayacagım tabikkide form yetkilileri izin verirlerse benim amacım Sera nasıl olur bunu göstermek daha sonrada isteyen olursa kontrol ünütesini verebilirim ,

araştırmarımda herkes basit ve ilkel olarak bir şeyler yapmaya çalışmışlar ancak bana göre buradaki en önemli tespit ettigim şey ,

ısı-su-nem-havalandırma ve seranın izalasyonu geri kalanı zaten toprak işleri bende anlamıyorum buişleride zaten yapan topraktan anlıyor her neyse inşallah yaptıgımda seranın resmlerini koyacagım bu arada rezistanslı olan ısıtıcının sabit degil 2 adet olarak düşündüm ve hareketli olacaklar karşılıklı ısı degeri düştügünde biri soldan digeri sagdan hareket ederek taki ısı degerine ulasıncaya kadar seranın içinde ılık hava verecekler ısı degeri normale geldiginde bulundugu noktalarda duracaklar yani otomotik olarak çalışacaklar,

ben gittim gördüm Vatndaşlar 2 adet mazotlu fanlı ısıtıcı koymuşlar tek bir yeren üfleme yapıyor bana göre kesinlikle dogru degil ısının her yerde yanı olmsı gerkli bundan dolayı ben böyle yapacagım,

saygılar
                          zero

Comment

Merhabalar:

Bende Kocaelide Ziraat Teknikerliği : Seracılık bölumunde okuyorum.Bıldıgınız Uzere arkdaslar Staj yapmam gerekıyormus ? ama fırmalara baktım doğru durust ınternetde fırma bulamadım bu iş üzerine fırmalar varmı?çıceklık uzerıne olmacak.Sebze uzerıne olursa sevınırım ve antalda vede ızmıt adapazarı boluda varmkı böyle bıldıgınız fırmalar veya da yalovada ?ılgılenırsenız sevnırım

Comment

Cevap: seracılar buraya

selsarac Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              Yukarıdaki eleştirilere cevap olarak aşağıdaki açıklamamı okumanızı istiyorum.

Efendim açıklayayım.

Doğru yere doğru soru sorulmazsa istediğiniz cevabı alamazsınız.

Uzmansel.com domain isminden de hızlıca ulaşabileceğiniz UZMANSEL - BAHCESELFORUMSEL UZMANSEL servisimizde Türkiyenin en itibarlı seracılık uzmanı Sayın Prof. Dr. Atila GÜNAY bey, seracılık ve sebzecilik bölümlerinde bizzat sorulara kendisi cevap veriyor. Seracılığa girecekseniz sayın hocamızın kitaplarını kesinlikle edinmenizi tavsiye ederim.

Birde "seracılık ile ilgili hızlı ve pratik bilgilere " diye başlayan sorularda bu işin çok basite indirgendiğini görüyorum. Seracılığın bir meslek olduğunu ve bu koskoca mesleğin acaba yemek tarifi gibi 2 kaşık şundan 1 bardak bundan gibi tariflerle anlatılıp bitirilmeyeceğini düşünmelisiniz. Meslek Yüksek Okulunda okutulan yüzlerce kitabın sayfalar dolusu konularını "seracılık ile ilgili hızlı ve pratik bilgilere " sorusu ile sorulan bir başlığa nasıl sığdıracağımızı da düşünmek bile istemiyorum.

Ne aradığınızı doğru ifade etmezseniz doğru cevabı bulamazsınız.

Bahcesel gibi bu kadar geniş ve güçlü bir kadronun desteklediği sitenin de diğer sitelerle karıştırılması ve "Pek umutlanma anlıycaaan" gibi laubali bir tarzda eleştirilmesi hiç yerinde bir davranış değil. Lütfen eleştirirken bilgili bir şekilde eleştirin. Bahcesel sadece forumdan ibaret bir site değil. Her ana linki Büyük bir site gibi çalışan güçlü bir sitedir burası.

Biz farklı ortamlarda dile getirdiğimiz gibi Sloganımız: Herkes aradığını bahceselden bulacak bulamazsa uzmansele soracak. Bahcesel hepimizin sitesi olacak.

Bu sözümüz daima bakidir.

Bu sert dille yazılmış mesajımda kimseyi incitmek istemiyorum. Ancak biz sitemize gönül verdik haksız eleştirilere karşı yazmamak için parmaklarıma hakim olamıyorum. Kusura bakılmasın.

Türkiyede Bu Alanda Bahceselden daha geniş vizyonlu bir site daha bana gösterin, bu işi bırakacağım.
                              Saygılarımla...

Hocam Ben askerlik hizmetimi yeni bitiren ticaret lisesi mezunu istanbulda yaşayan 22 yaşında bir gencim..
                              Silivri (Edirne ile İstanbul arasında) 5 dönümlük bi arazimiz var..70.000$ lık bi bütçeye sahibim..Bi işe girişmem gerek ve ToprakTv'de seracılıkla ilgili bikaç kesit izledim..Bana güzel kar güdülebilecek bi iş gibi geldi.Bu konu ile ilgili bana yardımcı olurmusunuz..Yani ne yetiştirebilirim..Kimlerle irtibat kurabilirim..Önceliklle ben bilgilenmek istiyorum..
                              Kurs gibi bişey olabilir 3-5 ay eğitimini alabilirim. Yada onun gibi bişeyler olabilir.nereden başlamalıyım..
                              Topraktv'de yabani otlardan nasil kurtulunur,oda sicakligi daima su kadar tutulur,günde şu kadar odanın içine x gazından aktarılır..kendi fideni şöyle yetiştirirsin,topraklı üretimin + ları şunlar topraksız olanı bunlar gibi vs. çok güzel anlatımlar gördüm..yani eğer bu iş karlı bi işmidir hocam..
                              eğer öyle ise ben nasıl bilgilendirilirim...
                              Yardımcı olmanız dileğiyle..
                              Saygılar..

Comment

merhaba
                                yeni bir üye olarak ben de aranızdayım izninizle.
                                seracılık hakkında bilgi edinmek istiyorum.
                                Bir süredir başka sitelerden araştırmıştım.hafif yollu bilgi edindim.
                                en başta maliyet hesabında bir noktaya varmak zorundayım.
                                maliyet hesabı için de SERA ISITMA SİSTEMLERİ VE ISITMANIN MALİYETE ETKİSİ ,ISITMA MASRAFI konusunda bilgi verebilecekler olursa memnun olurum.

Comment

Working...
                                X