slm Arkadaslar bende ellı sınden sonra seracılıga merak sardım fakat gördümki bu alanida rant kapisina cevirmisler.Para kazanalimda insanlar parasiyla zehirlenmis tapragin kimyasi degismis kimsenin umurunda degil.Azarbaycanda seracilik yapmak istiyorum bir arastiriyim dedim baktimki bu is ölümüne ticarete dökülmüs.ilk topragin tahlilinden baslayalim dedik bizden öncekiler topragi tam hirosimaya cevirmisler giderken de akil veriyorlar hollandada salatalik tohumu var tek fidan 70 kg veriyor onda iyi para var.Arkadaslar mantigi görüyormusunuz insanlar kendilerin sadece paraya endekxlemisler.Egerki tarimdaki tohumlarimizi koruma altina alamazsak elli sene sonra tohumlarin kilosunu herhalde altin degil elmas fiyatina alabiliriz.Idailst seracilar ariyorum. selamlar
merhaba arkadaşlar.ben daha önce MUYA nicki ile kayıtlı olan arkadaşınızım.fakat nick imi değiştirmek mecburiyetinde kaldım.ÇİM TOHUMU-ÇİM EKİMİ-İLAÇLAMA ve GÜBRELEME ile ilgili alanlarda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.SERACILIK TEKNİKERİyim.İş bulamayan arkadaşlarıma şaşırıyorum..Maaş az diye çalışmamazlık yapmayın,iş beğenmemek gibi bir lüksümüz yok.Ben İşimin kıymetini biliyorum.Maaşım çok az ama edindiğim bilgiler parayla eş değer değildir.Saygılarımla...
MERHABA ARKADAŞLAR.Seracılık ile ilgili ciddi bir sıkıntı sezdim bu sayfada.Ben SERACILIK TEKNİKERİYİM.sormak istediğiniz sorulara elimden geldiğince VE bilgim yettiğince cevap vermek isterim.Özellikle Isıtma sistemi ile ilgili sorulacak sorularda SERA ÖRTÜ MALZEMESİ hakkında bilgi veriniz.(cam,plastik-mm) SERA'yı kurmak istediğiniz bölge de çok önemlidir.SAYGILARIMLA...
SERALARDA UYGULANAN ISITMA YÖNTEMLERİ :
1)Sobalarla Isıtma
2)Kaloriferli Isıtma
3)Sıcak Hava ile Isıtma
4)Doğal enerji Kaynakları ile ısıtma olarak 4 şekilde olabilir.
Değerli festuca eni 5m. uzunluk 10m yükseklik 1.5m olacak bir sera için maaliyet olarak ve en masrafsız olanını anlatabilirmisiniz özel olarakda görüşebiliriz cevabınızı bekliyorum
sayın domatesci ısıtma konusunda olan bilgilerinizi paylaşmak isterim öneri ve tavsiyelereinizi bekliyoruz,
Merhaba.Bizler , çatı yüksekliği 3,5 mt olan seralarımızda,aldığımız basit tedbirlerle sera içerisinde ekstradan her hangi bir ısıtma yapmadan salatalık dahil ki salatalık en çok sıcaklık isteyen bitkilerdendir, sera dışı ısının -5 derece olduğu durumlarda dahi çukurova bölgesinde ürün yetiştirebiliyoruz. Seracılıktan biraz anlayan bilir ki,bu işte bilgiden çok tecrübe ön plana çıkmakta.
Forumda baktığım kadarıyla sözünü edeceğim basit ısıtma tedbirlerine dağınık olarak değinilmiş ama sonuca götürücü değil.
Seracının,gün içerisinde gündüz ve gece hava hareketlerini çok iyi bilmesi gerekir.
Sayın sadocan bana seranızın özelliklerini yazarsanız bildiklerimi paylaşabilirim.(yüksekliği kaç metre,seranız oluklumu, tünelmi,damlama teşkilatı varmı,suyu kuyudan alıyorsanız su sıcaklığı kaç santigrat derece,Seranız güney kuzey doğrultusundamı ve uzunluğu kaç metre ve hangi ürünleri yetiştiriyorsunuz.)
sayın domatesçi açı olmak gerekirse şu an sera yaptırmaya çalışıyorum çeşitli teklifler aldım ama maaliyeti yüksek gelince durakladım ve araştırıyorum size şöyle açıklayayım deneme amaçlı eni 5m uzunluk 10m. yükseklikte 2m olabilir 500m2 lik bir alan dört tarafı açık burda domates ve biber üzerine yetiştiricilik yapıyorum kuyu ve havuz var şu an kompla damlama sulama mevcut eğer sera yapan bir firma veya arkadaşınız varsa hemen irtibata geçmek isterim şu an ısıtma sorun değil yaz sezonu olduğu için ama kış için ısıtmada olacak tabi yozgat boğazlıyan ilçesinde ikamet ediyor ve bahçe işleriyle özel ilgileniyorum cevabınızı beklerim selamlar eğer yazmış olduğum sera için bir fiat dahi alabilirseniz bekliyorum teşekürler.
galiba yanlış anlattım bahçem 500m2 ama serayı küçük düşünüyorum deneme ve bilgilenmek aömacı ile eğer kışın ısıtmayı çözebilirsem 500m2 lik bir sera olacak ama şimdilik 50 m2 yani eni5m boyu 10m yükseklkikde normal standart veye biraz daha küçük olabilir
Comment