fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sadabad-Projesi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Sadabad-Projesi

Bu forumu bulduguma cok mutluyum.
    Ben Almanya´da peyzaj mimarligi okuyorum ve IBB´nin yapmis oldugu Sadabad-Projesi hakkinda bilgi ariyorum. Bu Projeye yönelik özel sorularim var. Bu konuda bana yardimci olabilecek varsa cok sevinirim.

Tesekkürler, saygilar.
  • Fidanligi.com

Cevap: Sadabad-Projesi

Sadabad da İBB nin yaptığı birçok projesi var. acaba hangisini kastediyorsunuz? size yardımcı olabiliriz.

Comment

Sadabad-Parkindan baslayip Halic´e kadar uzanan yesil alan planlamasi özellikle benim ilgi alanim.

Comment

size bir erişim adresi verecektim yalnız şu anda sunucu değiştirilmesi ve bakım nedeniyle site açılmıyor. çok acil değilse ileriki günlerde sistem açıldığı zaman sadabat parkını internet üzerinden tüm ağaç çalı bitki örtüsü ve alanları ile CBS özellikleri ile görebileceksiniz. şu anda bu malesef internet üzerenden mümkün değil. Ancak Park ve Bahçeler Müdürlüğünden isteyebilirsiniz.

Comment

Bu benim cok isime yarar. Insaallah ilerki günlerde olur.

Comment

Sadabad-Parki´nin erisim adresi acaba calisiyor mu? Eger mümkünse girebilirsem cok sevinirim.

Comment

??? ??? ??? ?

Comment

Cok Tesekkür ediyorum.

Comment

slm Boncuk sadabatta öğrenmek istedini tam belirtirmisin.Yardımcı olabilirim

Comment

Boncuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Ben Almanya´da peyzaj mimarligi okuyorum ve IBB´nin yapmis oldugu Sadabad-Projesi hakkinda bilgi ariyorum. Bu Projeye yönelik özel sorularim var. Bu konuda bana yardimci olabilecek varsa cok sevinirim.

Tesekkürler, saygilar.
                    Almanya ile Türkiyede uygulanan peyzaj konusunda birdeğerlendirme yaparmısın.Bu konuda sizinle görüşelim.Bu görüşmeyi sınıf arkadaşlarının fikirleriyle beraber değerlendirelim.

Comment

Boncuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Tesekkürler, saygilar.
                      Almanya ile Türkiyede uygulanan peyzaj konusunda birdeğerlendirme yaparmısın.Bu konuda sizinle görüşelim.Bu görüşmeyi sınıf arkadaşlarının fikirleriyle beraber değerlendirelim.

Comment

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/webapp-tr/ha...haberno=329888
                        14/08/2006

"Sadabad'in eski günlerine dönüs için geri sayim basladi
                        Sadabad, Haliç'in bitim yerinden baslayarak Kagithane Deresi boyunca uzanan tarihî bir alan.

Osmanlilar döneminde birçok saray, kösk, mesire yerleri ve spor alanlarinin bulundugu mekan özellikle 18. yy. baslarindan itibaren Lale Devri'nin bütün güzellikleri ve faaliyetleri ile dillere destan olmus. O devrin tarihçileri, seyyahlari, sairleri, Sadabad'in geçirdigi sasaali dönemi anlatmis. Ancak sonralari önemini kaybederek güzelligi kaybolan bölge son zamanlarda iyice harabe haline döndü.

Basbakan Recep Tayyip Erdogan'in Istanbul Büyüksehir Belediye baskani oldugu dönemde yapimina baslanilan Sadabad Projesi sona erdiginde, 'Altin Boynuz' ve çevresi, yeniden Istanbullularin en gözde mesire alani ve turizm merkezi olacak. Haliç Havzasi'ni geçmisteki ihtisamli günlerine döndürmek için çalismalar tüm hiziyla sürüyor.

2002 yilinda bitirilmesi gereken proje, her yil su altinda kalan ve 1998'de restorasyonu yapilan tarihî Aziziye Camii'nden dolayi aksadi. Yeni dönemde Kagithane Belediye Baskani Fazli Kiliç'in girisimleriyle çalismalara hiz veren Istanbul Büyüksehir Belediyesi, Sadabad mesire alaninin bir an evvel bitirilerek hizmete girmesini amaçliyor. Müteahhit firma projenin 3 ayda tamamlanacagini belirtiyor.

Kagithane'nin gözde mekani olan Sadabad mesire alani eski havasina kavusuyor. Fayton yolu bitirilen park alaninda bir de yürüyüs ve kosu bandi yapilmasi düsünülüyor. Derinligi 80 cm'yi asmayacak gölet, çim alani ve kosu parkuruna sahip parkta, adaciklarla irtibati, tarihî dokuya uygun ahsap köprülerin saglayacagi belirtiliyor. Böylece Kagithanelilerin hafta sonu sporunun merkezi olmaya aday Sadabad, geçmisteki misyonuna uygun olarak Kagithane'nin yegane mesire merkezi olma yolunda ilerliyor. Ailelerin rahatça piknik yapabilmesi için mekanlar yeniden dizayn ediliyor.

Özellikle Kurtulus Savasi yillarinda büyük zarar gören Sadabad'in yeniden canlandirilmasi için Sadabat sinirlari içerisindeki Hassa Bahçeleri yeniden hayat bulacak. Kagithane Deresi çevresindeki Osmanli'dan kalma saray, kösk ve kasirlar da yenilenecek ve orijinal dokusuna kavusturulacak. Tarihî eserlerin bir kisminin yenilenmesi için Anitlar Kurulu'ndan izin bekleniyor. 900 bin metrekarelik alanin 500 bin metrekaresi yesil alan, kalan yerler ise sert zeminler ile Kagithane Deresi ve Kugulu Göl gibi sularin islahi olarak yenilenecek.”

Comment

IBB tarafindan yapilmis olan “Sadabad-Mesire Alani” yaz 2007´den itibaren halka acilmistir. Burada yesil alanda bir gölet, kosu ve fayton yollari ve germe cadirlar kurulmustur. Cetvel-i Sim tarihi güzergahina cekilmis, caglayanlar ve Sadabad alanindaki cesme ve diger yapilar restore ediliyor. Özellikle 2007´nin Ramazan etkinlikleri Hasbahcede yapilmis ve büyük bir katilim olusmus.

- Bu proje hakkinda neler düsünüyorsunuz?
                          - Sizce Sadabad "eski günlerine" yeniden kavusabilcek ve Istanbul halki icin cekici bir yer olabilecek mi?
                          - Peyzaj Mimarligi acisindan yeterince calismalar yapilabilindi mi?
                          - Tarihi eserleri (özellikle Cetvel-i Sim deki caglayanlari) nasil degerlendiriyorsunuz?

Comment

Internette “Kağıthane Merkez Parkı, Sadabad Göl Çevresi Mesire Alanı Düzenlemesi, Kağıthane İçmesuyu Arıtma Tesis Ek Üniteleri, Cirit ve Futbol Sahası ile Güreş Alanı Düzenlemesi” ´nin 63,5 milyon YTL’ye mal oldugunu okudum.
                            Bu Türkiyede diger benzer projelerle karsilastirildiginda büyük bir yatirim mi? Yoksa yetersiz mi?

Comment

sizin peyzaj anlayışınıza bağlı .Peyzajda beklentileriniz nelerdir.

Comment

Working...
                              X