fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sonuna kadar destekliyorum

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: Sonuna kadar destekliyorum

Evet destekliyoruz, fakat her zaman söylediğim bir şey var; Sözlerle yapılan tepki hemen uygulamalarada yansıması lazımdır. Mesela, İsrail'i sevmiyoruz ve tepkilerimiz sözlerle anlatılmayacak ölçüde büyük öyle değilmi? Peki neden, masum çocukları, uçaklarla öldüren bu zalimlere, kendi üstlerimizde pilotluk eğitimi veriyoruz? Bir taraftan eleştiriyoruz kızıyoruz, diğer taraftan bu zalimlere/Firavunlara silah ve savaş eğitimi veriyoruz. Bu konudaki görüşlerinizi ve düşüncelerinizide bekliyorum. Saygılarımla..

Comment

sevgili bahcesel dostları bu olayı bakış açısı olarak genel depğerlendirmeliyiz. Şimdi sayın başbakanın bu çıkışının insanlar üzerindeki etkisi çok olumlu olabilir ama siyaset ve siyasette kulanılması gereken ilmü siyaset çok farklıdır. Şimdi bana katılabilirsinizde katılmaya bilirsinizde saygı duyarım; Sayın başbakana yapılan medaratör tarafından çok büyük bir terbiyesizlikti bir ülke başbakanına yapılamaz. O konuda sayın başbakan haklıdır '- Bir panelde hiçbir konuşmacı hakaret vari tavırda bulunamaz bu terbiyesizlik ve küçümsemedir onada tamam. Ama hiçbir başbakn ve siyasetçi duyguları ile hareket edemez bu hatadır çünkü bu bize IMF den alınacak paradaki faizin 2 milyar dolar fazla olmasına mal oldu bu bir sadece başlangıç ya diğer verilecek tavizler bunları unutmayın 2010 sonunda ben size allah nasip ederse hatırlatırım. Başbakan çook doğru yaptı ama bunu ilmü syasetle yapsaydı çook şey kazanırdık hani birileri lozanda yapı musul ve kerkük gitti, Atatürk möntrö de yaptı öldü inönüden öle tavizler kopardılarki rejim değişti... çok örnekleri var tarihi bir okuyun anlarsınız. Şimdi peki bu işten karlı çıkılrmı evet hemde çok işte o iş egemen bağış, ali babacan, kürşat tüzmen ve ticaret ateşelerine düşüyor bu siyaset akli kullanılırsa kazanırız ama eğer sıkışma moduna sokarlarsa 1939 da onu yaptılar işte ozaman arada kalırız ve taviz veririz 1942 almanya ile ingiltere arasında kalan türkiye buğdayları denize dökmüştü beyler tarih tekerrürden ibarettir ders alınsaydı tekerrür edermiydi trih

Comment

Bush'a ayakkabısını fırlatan Iraklı gazeteci Muntasar El Zeydi gibi Perez ve moderatöre de başbakanımız ayakkabısını fırlatmıştır

Comment

8)Ben de sonuna kadar desdekliyorum. Allah tamamına erdirsin

Comment

Herkes istediği gibi düşünmekte serbesttir. Ama o öyle olmasaydı, acaba ne derler, ayıp olur mu ki? gibi yersiz korkularla hep kişiliğimizden ödün vermiyormuyuz? yeri geldiğinde taşı her zaman gediğine oturtabiliyormuyuz? ama veciz sözlerle nükteyi yakalayıp, karşıdakini susturan sözleri söyleyenleri hep hayranlıkla anmıyor muyuz?(Merhum Mehmet Akif gibi)... kimsenin yaptığı yanına kar kalmamalı. Bence en doğrusu yapılmıştır. Hatta az bile yapılmıştır.

İnsanın önünde en büyük engel yine kendisidir. Sınırları aşmamızın çoktan vakti geldi geçiyor. Bence bu büyük bir açılımın başlangıcıdır... Hayırlı olsun.

Comment

değerli Kardeşlerim:Kainatın Efendisi Peygamber efendimiz buyuruyorki:"Sizler yapılan kötülüğü;Eliyle,olmazsa diliyle,oda olmazsa kalbiyle buğz etsin ki buda İmanın en zayıfıdır.".Yine bir Hadislerinde "Mağripdeki bir Müslümanın eline diken batsa,Maşrupdaki Müslüman acısını hissetmelidir."Yine Yüce Kitabımız Kuran-ı Kerimdeki çeşitli ayetlerde Kavimleri helak olmalarının sebaplerinden en fazlaları;İnsanların bu tür zülümlere seyirci kalmalarıdır.Ayrıca mazlumun hakkı hiç bir zaman yerde kalmaz.Geniş düşünelim,hak haklınındır,güçlünün değil.İnsan olmanın olgusu budur.Esen kalınız.

Comment

Sn Kardelen ilmi siyaset döneminden çok "güç yoklama" dönemindeyiz. bu zamana kadar da hep böyle oldu. Mesela son zamanlarda israil önce Türk yetkilileri ile görüştü ardından Filistini vurdu. Tepki vermedik. Devam ettiler. Bazen birşeylere karşı çıktık, borsamızı ele aldılar. Biz gerçek bir duruş sergilemezzsek aynı oyonlar hep devam eder. çünkü güç yoklaması sonucunda bir şeyler hissettirmeliyiz. Tarihteki hatalar daha çok basiret hatasıdır. Kabadayılıkdan bahsetmiyorum. Ama yeri geldiğinde gereken duruşu sergilemeliyiz. yapılması gereken şey yapılmayıp da sonradan konuşulursa "atı alan üsküdarı geçmiş olur" ki bir işe yaramaz. Ama toplantı eğer o anda terkedilecekse terkedilmeli. onlar gelsinler. Elin daha güçlü olur.

Comment

ben terketmesin demedimki zaten yapılması gereken terketmekti ben onu çok daha akıllı yapmalıydı dedim ben yanlış anlatmışım özür dilerim okadar yazıdan sadec ilmi siyaset bölümünü almışsın sağol

Comment

Başbakanımızın bu çıkışının İslam dünyasına olan yansımaları, olay sıcaklığını korurken oldukça olumluydu. Sonra bir anda bu birliktelikler kesiliverdi arkadaşlar..

Neden acaba?

İslam dünyası bu olayı unutmadan yeni bir atılımın daha gerçekleşirilmesi kanısındayım. Ardında bu atılımlar düzenli aralıklarla yapılmalı ki; İslam dünyasındaki birlik ve beraberlik duyguları sürekli artış göstersin. Yoksa yapılan bu çıkıştan elde edilen ve edilecek olan faydaların potansiyel değerleri sıfırlayabilir.

Comment

Sn Biomer: Ne faydasından bahsetdiniz?Ülkesine faydası olmayan başka ülkelere faydası olurmu? Bu Müslüman ülkelerin idarecileri,bazı batı ülkeleri ve ABD 'nin müttefiki onlar ne derse onu yapıyorlar.Bu Liderler Dubaide Lüks oteller,İspanyada ve Fransada Lüks Saraylar,İngilterede ve Kendi ülkelerinde Futbol Külüpleri satın alıyorlar.Kanarya ve Diğer Lüks adalarında safahat sürüyorlar.Kazandıkları petrol gelirlerini İsviçre,Fransa ve diğer Batılı ülkelerin Bankalarında mevduat,üstüne mevduat yapıyorlar.Malum bir Devlet başkanı İtalya ve Fransada çadır kurup hava atıyor.Bunlar bunun vebalini nasıl verecek?Bunların halkı bu idarecilerden kurtulmadığı müddetce çözüm beklemek faydasız diye düşünüyorum ve Bu Konudaki yapıcı eleştirelere açığım. Esen kalınız.

Comment

cok guzel bir bilgi olmus tabiatci boyle bir bilgiyi paylastigin icin cok tesekurler

Comment

Working...
                        X