fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yer Örtücüler

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Yer Örtücüler

Yer örtücüler dinlendirici görünümleri, farklı form ve şekilleriyle düzenlemelerde temel elementlerdir. Çimler, tek tür tohumdan oluşturulabileceği gibi, çok farklı karışımlarla da hazırlanabilir. Fakat tüm bu çeşitliliğin arasında, ancak birkaçı kullanacağınız alanın yapısına uygun olacaktır. Mükemmel bir sonuç almak için, toprağın uygun şekilde gübrelenmesi ve iyi drene edilmesi gereklidir. Toprak drenajdan sonra düzgün şekilde tesviye edilmelidir. Bu aşamada tohumlar atılabilir, çim rulo ise yayılabilir ya da seçtiğimiz çim türünden küçük parçacıklar tutamlar halinde toprağa dikilir. Bu işlemler için en uygun zaman Eylül sonu ya da bahar başlangıcıdır. En iyi sonucu almak için çimler periyodik olarak kesilmeli ve zararlı otlardan ayıklanmalıdır. Çimin türüne uygun olarak organik veya kimyasal gübre kullanmak kaçınılmazdır. Çimler ilkbahar ve sonbahar boyunca kısa olmalı, yazın ise daha uzun bırakılmalıdır. Kesilen çimler bekletilmeden hemen kaldırılmalıdır. En önemli türlerden birkaç örnek;
    DICHONDRA REPENS
    Sürüniicü, bodur bir türdür. Kesime gerek kalmadan çayır oluşturmada kullanılır. Çorak ve fakir topraklarda kolayca yetişir. Ilıman iklim ister.
    ERAGROSTIS CILINDIRICA (Yeni Zelanda'dan)
    Her çeşit ikiimde ve yükseklikte kolayca yetişir. Tam güneş alan yerleri ve ince toprakları sever. Deniz kıyısında da yetişir.
    ERAGROSTIS CAPILLARIS
    Bir önceki türün tüm özelliklerini taşımakla birlikte daha ince görünümlüdür,
    LIPPIA REPENS
    Toprağa tamamen yapışır. Küçük yaprakları, parlak lila renkli, yaz boyu açan çiçekleri vardır. Çok soğuk iklimlere dayanıklı değiidir.
    SAGINA SUBULATA
    Hafif kokulu, küçük beyaz çiçekleriyle kırsal bir yer örtücüdür. Park, bahçe ve taşların arasını çimlendir-meye oldukça uygundur.
    SAĞINA SUBULATA AUREA
    Altuni yansımalarıyla çok dekoratiftir. Diğer özellikleri aynıdır.
    ihtiyaca göre, kullanılan tohumların karışımıyla birçok yeni formül elde edilebilir. Kuru, devamlı güneş alan topraklara, gölgede kalan topraklara, futbol sahalarına, eğimli topraklara ve uçurumları güçlendirmeye uygun çok farklı karışımlar bulunur.

Cevap: Yer Örtücüler

Hocam selamlar,
    Çimler doğal klima etkisi ile vazgeçilmezimiz bunu hepimiz biliyoruz.Görsel alanlarda yemyeşil çimlerin görüntüsü insanı rahatlatıyor.Fakat sararan çimler için yani belli türlerdeki şu anda uykuda olan çimler için biz bir çim boyası ürettik.%100 doğal olan bu çim boyamız şu an kullanılmakta.Ve boyamızın Ege ünv. den kansorojen içermediği ve bitkinin fotosentezini etkilemediği hakkında raporu var.Biz bu boyayı ülkemizde kullanımını yaygınlaştırmak istiyoruz.Bu boya Avrupada ve Amerikada çok fazla kullanımı olan bir boya.Özellikle ilgiyi çektikleri konu ise boyanan çimlerin sulama istemediği.Boya sabit sulama ve yağmurla akmıyor ve çim biçilinceye kadar sabit kalıyor.Çim doğal gelişimine devam ediyor.Sizinle bu bilgileri paylaşmak istedim ürün ile ilgili fikirleriniz bizim için çok önemli.
    Saygılarımızla

Comment

Sayın magicgarden, Bu ürün hakkında çok sınırlı bilgi sahibi olmuştum.. Zannediyorum sitemizin kullanıcıları da bu ürün hakkında yeterli bilgiye sahip değiller.

Bu tür özel ürünler için BLOGSEL servisimizde ücretsiz tanıtım ve reklam yayınlayabilirsiniz. Kendi siteniz gibi düzenleyebilirsiniz. resim ekleyebilir ve bu ürünün deneme sonuçlarını yayınlayabilirsiniz. Bizlerde detaylı olarak inceleme imkanı bulur ve bilgi sahibi oluruz.

Sitemizde var diye cevap verecekseniz Lütfen yukarıdaki mesajımı hiç yazılmamış kabul ediniz. Saygılarımla

Comment

Sayın Selsaraç,
        İncelerseniz eğer ben zaten albüm ekledim.Burada uygulama resimleri var.Ben bu foruma üye olduğumda amacım herkesin tepkisini kazanmak değil ürünümü ve şirketimi tanıtmak,yardımcı olabileceğim arkadaşlar da yardım edebilmekti.Sizin gibi değerli hocalardan bir fikir alabilmek bana ürünümün geleceği hakkında fikir verebilecekti.
        "Sitemizde var diye cevap verecekseniz Lütfen yukarıdaki mesajımı hiç yazılmamış kabul ediniz. Saygılarımla " diyerek sözünüzü bitirmişsiniz fakat gerçekten beni yanlış anlamışsınız.Benim amacım sitemi tanıtmak değil sizlerden fikir almaktı.Bu fikre nerden vardığınızı hiç anlayabilmiş değilim.Engin bilgilerinize saygılarımla.
        ÖZGE YILMAZ

*ELİMDEKİ RESİMLER O KADAR KAPSAMLI Kİ BLOGSELDE HER İLAN OLUŞTURDUĞUMDA HATA VERDİ SAATLERCE UĞRAŞTIM FAKAT OLMADI.BU AMAÇLA EN SON ÇARE FOTOĞRAF ALBÜMÜ EKLEDİM.BEN BU KADAR EMEK VERMİŞKEN SİZ BENİM NELER YAPTIKLARIMI BİLMEDEN BANA BU KADAR YÜKLENMENİZİ ANLAMIŞ DEĞİLİM.SİTEMİZDE VAR DİYE DE BİR CEVAP VERECEK KADAR DA BİLGİYE SAYGISIZLIK EDECEK YAPIDA DEĞİLİM.*

Comment

Bende durumun buraya gelmisine üzüldüm. Tepkim size değildir. Sizden daha önce bir çok mesajı aynı şekilde yazıp gidenler oldu. Buradan bunu anlamamız çok zor. Umarım bize de hak verirsiniz.

Comment

Haklısınız hocam...

Comment

Bizi anlayışla karşıladığınız için teşekkür ederim. İsterseniz yukarıdaki mesajları hiç yazılmamış kabul edip bu ürün hakkında konuşmaya başlayabiliriz. Merakımız iyice arttı çünkü... Buraya detaylı olarak yazabilirsiniz. Daha önceki ilk defa mesajınızı yapıştırdığınız zaman aldığınız hata mesajını almayacaksınız. Çünkü 3 adet mesaj yazmayanlar link ekleyemiyorlardı. sizin mesaj sayınız 10 adet olmuş. İstediğiniz kadar uzunlukta yazı ekleyebilirsiniz. Bekliyoruz.

Comment

MAGIC GARDEN DOĞAL ÇİM BOYASI....
                Yaşadığımız mekanların çevresindeki en önemli bitkisel öğe çim alanlarıdır.Çim alanlar gerek kent içinde gerekse sahil bölgelerinde görsel ve estetik amaçlarla tesis edilir.Çim alanlar göze hitab eder ve çağdaş insanın gereksinimi olan dinlenme alanlarını oluşturur.Çim alanlar görsel güzelliğinin yanı sıra çok fazla ısı emme özelliğine sahiptir ki bu ısı emme özelliği ile doğal klima etkisi yapmaktadır.
                Ancak küresel ısınmanın neden olduğu aşırı sıcaklık ve su kıtlığı gündeme gelince çim alanların bakım zorluğu ortaya çıkmış ve insanlar çim alan oluşturmak tan vazgeçmiş ve ne yazık ki mevcut çim alanları küçültme yoluna gitmiştir.Çim alanlarının devamının sağlanmasının fiili ve maddi güçlüğüne aşırı ısı ve su kıtlığı da ilave edilince BİTKİ RENKLENDİRİCİSİNİN önemi ortaya çıkmaktadır.Renklendiricimiz tamamen doğaldır.Hiç bir kansorojen madde içermez .Doğallığı ve kansorojen malzeme içermediği EGE ÜNİVERSİTESİ tarafından onaylanmıştır..

*SARARAN ÇİMLERİNİZ SADECE BİR BOYAMA İŞLEMİYLE ESKİ HALİNE DÖNEBİLİR.VE RENKLENDİRİCİMİZ ÇİMİN DOĞAL GELİŞİMİNİ ETKİLEMEZ.

*ÇİM ÜZERİNE İSTEDİĞİNİZ ŞABLONU UYGULAYARAK,ÖZEL AMBLEMLERİNİZİ İSTENEN ŞEKİL VE YAZILARINIZI YAZABİLİRSİNİZ.ÇİM BOYASININ YEŞİL DIŞINDA RENKLERİ DE VARDIR.

*RENKLENDİRİCİMİZ SABİTTİR.SULAMA SONRASI AKMAZ.ÇİMLER BİÇİLİNCEYE KADAR RENGİNİ VE PARLAKLIĞINI KORUR.

*ÖZELLİKLE BERMUDA GRASS,CYNADON TÜRLERİ ÇİMLER ISININ DÜŞMESİ İLE SARARIR VE KIŞ UYKUSUNA GEÇER.BAHARDA ISININ YÜKSELMESİYLE YEŞERECEK OLAN BU ÇİMLERİN BU BEKLEME SÜRESİNDEKİ EVREYİ YEŞİL GEÇİRMELERİ İÇİN EN UYGUN SEÇİM RENKLENDİRMEKTİR
                *YAPRAKLARIN ÜZERİNDE RENKLENDİRİCİNİN OLUŞTURDUĞU İNCE VE FOTOSENTEZİ ETKİLEMEYEN ZAR,GÜNEŞ IŞINLARININ YANSIMASINA NEDEN OLDUĞU İÇİN AŞIRI ISINMAYI VE SU İHTİYACINI AZALTIR.
                *MAGIC GARDEN ÇİM BOYASI ÇİM KELEBEĞİNİN ÇİME KONMASINA ZARAR VERMESİNE RÜZGARLA ÇOK KOLAY BULAŞAN ÇİMİN RENGİNİ MATLAŞTIRAN PAS HASTALIĞIN ENGEL OLUR.

UYGULAMA PÜSKÜRTME YÖNTEMİYLE YAPILMAKTADIR.KONSANTRE RENKLENDİRİCİ 1 BOYA 4 SUYA KADAR İNCELTİLEBİLİR.ÇİMİN SARILIĞINA GÖRE SU MİKTARI AZALTILABİLİR.

ÇİM RENKLENDİRİCİ SADECE ÇİMLER İÇİNDİR..BİTKİLER VE YAPRAKLAR İÇİN DOĞAL BİTKİ RENKLENDİRİCİMİZ MEVCUTTUR.
                ÜRÜNLERİMİZİN KANSOREJEN BOYAR MADDE İÇERMEDİĞİ VE BİTKİNİN GELİŞİMİNE ZARAR VERMEDİĞİ EGE ÜNV. TARAFINDAN ONAYLANMIŞTIR.

Bitki renklendiricimiz spray formunda olup,7 rengi mevcuttur.geniş yapraklar ve ağaçlar için kullanılır.Özellikle soğuk vurmuş limon servilerde yeşil renk çok iyi sonuç vermektedir.

Bu tür boyalar Avrupada ve Amerikada sektör olmuş durumda.Rusya da ise tamamen tüm stadlar ve yeşil alanlar sürekli boyanmakta .Türkiyede bu malzemeyi Almanya dan alıp Türkiyeye getirip Rusya ya ayda tonlarca ihraç eden firmalar var.Aslında bu boyayı biz de üretiyoruz ülkemizde % 100 yerli hammaddelerle İzmir de bu boyayı üretip firmalara dağıtımını yapıyoruz.Özewllikle peyzaj işi yapanlar için,belediyeler için acil çözümler de bir kurtarıcı olarak kullanılıyor.
                Herkese saygılarımızla...

Comment

Sayın magicgarden, 1 kg. Numune elimize ulaştı. Numune Gönderdiğiniz için teşekkür ederiz. En kısa zamanda deneyip, neticelerini ve yorumlarımızı editorlerimizden Ubeyd ve bendeniz buradan yayınlayacağız.Saygılarımla...

Comment

Hocam ben teşekkür ederim..
                    İlginiz ve alakanız için.Gönderdiğim numune std bir ürün olup 1/1 veye 1/2 olarak denemenizi öneririm.Bu ürün daha yeni sararmış çimleri tek bir renge getirmek için çok fazla sattığımız bir std ürün.Bunun dışında daha konsantre ve daha koyu yeşil olan bir boyamız var onunla 1/4 sulandırma yaptığınızda satd ürünün 1/2 sulandırılmışıyla aynı oluyor.Konsantre olanı rulo çim üreticilerine mevsimlik olarak veriyoruz.Diğer özellikler ikisinde de aynı.İsterseniz başka renkler de yapabiliyoruz.Fakat onda da bir sınırlama var sadece organik pigment kullanabildiğimizden bize istenilen renk söyleniyor olabilirliğini biz haber veriyoruz.Saygılarımızla.

Comment

Bunu öğrendiğimiz iyi oldu. Bizi birçok yerde sıkıntıdan kurtaracak gibi görünüyor. Deneme sonuçlarını buradan yayınlayacağız. Tekrar teşekkürler.

Comment

HOCAM İYİ GÜNLER ÖNCELİKLE...
                        NUMUNEYİ DENEYEBİLDİNİZ Mİ ACABA?SİZİN DE TAKDİRİNİZ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ.HABERLERİNİZİ BEKLİYORUZ.İYİ GÜNLER.

Comment

bu topiğin sonucunu merak ettim doğrusu!..

Comment

ben de merakla bekliyorum....

Comment

Working...
                            X