fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Etobur Bitkiler

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Etobur Bitkiler

Arkadaşlar etobur bitkilere ilgi duyanlar yok mu?
    Burada dilerseniz bu konu ile alakalı bilgi alışverişi yapabiliriz.
  • Fidanligi.com

Cevap: Etobur Bitkiler

Sayın ZEYNEP D, Etobur bitkiler hakkında geçen hafta İzmir Fuarında bir ziyaretçimizle karşılaştık ve Bu konudan ayak üstü bu bitkilerle ilgilendiklerinden bahsetmişlerdi.

Siz elinizde olanları ve bildiklerinizi yazarsanız size katılım olacaktır. Ayrıca BLOGSEL de kendinize ait bir Blog da açabilirsiniz. Kolaylıklar dilerim.

Comment

Elimde 3-5 tür var. Bakımları ile ilgili yardım edebilirim.

Comment

Bu konuda elinizde döküman varsa yayınlarsanız iyi olur. Etobur bitkinin en olduğunu bilmeyenler olabilir. Nasıl et yiyen bitki olur mesela? güzel bir başlık açtınız. Teşekkürler.

Comment

Elimde döküman yok. Hepsi deneyimlerimle sabit olan bilgiler.

Etobur bitki böceği yer demeyelim de. Böceği avlar ve onun posası kalana dek enzimler diyelim.

Türlü türlü etobur bitkiler vardır.
          En çok bilineni venüs sinek kapanıdır. Böcek kapanların arsında gezinmeye fırsatı kalmadan avlanır ve kapanlar 1-2 saniye içersinde kapanıverir. Kaçamaz çünkü kapanlardaki iğneler buna izin vermez

Comment

Peki Bu bitkiyle ilgili fotoğraflar ve bilgileri siz bize aktarın olmaz mı? Benim birkaç tane sorum olacak.
            1-Bir bitkide kaç adet kapan bulunur?
            2-örneğin 1 sineğin tamamen eritilmesi ve sindirilmesi ne kadar zamanda oluyor?
            3-Bu bitkiyi ben resimlerinden hariç hiç bir yerde görmedim. Acaba sinek değilde sinek büyüklüğünde bir taş veya plastik koysak o zaman bitkinin tepkisi nasıl oluyor?
            4-özel bir ortam gerektiriyormu? yoksa salon da bile yetiştirilebilirmi?
            5- sinekleri çeken bir özelliği var mı? sinekleri çeken özelliği varsa, sivri sinekler için her evde bulundursak sinek ilacından ve gece rahatsız olmaktan kurtulabilirmiyiz?
            Sorular daha çok ancak sizi sıkmamak için hepsini soramıyorum. Zaman zaman sorarım. Teşekkürler...

Comment

Sorun sıkılmam fırsat buldukça yazarım. En kısa zamanda fotoğraf eklerim.

1- Kapan bitkinin yaşına ve gelişimine göre değişir.
              2- Sindirme işlemi 1-2 hafta sürebiliyor.
              3- Sineği ölü halde bile koymak kapanın kendini imha etmesine yolaçabilir. Zaten bir kapan sadece 7 kez açlıp kapandıktan sonra kararır ve diğer kapanların yetişmesi için kararan kapan kesilir.
              4- Evet özel ortam, özel su ve özel torf gerektirir. Özel ortam güneşin en çok olduğu balkonlardır.
              5- Evet sinekler ve böcekler için bizlerin algılayamadığı bir koku salgılarlar. Bitki dışarıda duracağından sivrisinekler evinize daha az girebilir

Comment

"sinek yemekle, bir ömür geçmez ki"

Comment

Sadece sinekle yetinmiyorlar merak etmeyin

Comment

Zaten sinek böcek yemeseler de yaşamlarını sürdürebilirler.

Comment

Birde Parmaklarınıza dikkat edin diye bir ikazla karşılaştım. Parmaklarını kaptıran birçok meraklı varmış.

Yukarıdaki mesajıda bir sitede gördüm ilginç geldi. Konuya farklı bir yaklaşım. bununla beraber bize ekmek nasıl geliyorsa, galiba o bitkilere de öyledir.Garip görmemek lazım.

Birde şunu sormak istiyorum. Bu bitkiler bir denemeye alınsa hiç böcek ve hayvanla beslenmese etobur beslenen bir başka bitkiyle aralarında ne gibi farklar oluyor?

Comment

Parmaklara dikkat edin tastamam şaka olmalı Zaten kapanlar devasa değil. Bendekiler 3cm civarındalar.

Bu deneyde bitki kapanlı olandan yani venüs fly trap ise sinek yakalayanın kapanları daha irileşebilir.Ama irileşme mm oranındadır.

Sizden başka kimse ilgilenmedi galiba bu başlıkla

Comment

Başlık oldukça ilginç. İlgilenenler olacaktır, merak etmeyin. hatta bir editörümüz şu anda bana msnden bu konuyu soruyor. ilgi var, merak etmeyin.

Comment

arkadaşlar paylaşımınız için sagolun ben orman mühendisliği okurkan botanik dersinde bahsedilmişti pek ilğimi çekmedi şimdi bayagı merak uyandıdı acaba yanlışlıkla kedinin kuyrugu gelse veya insan eli ayagı gelse kurtulma sansı nedir bilen var mı

Comment

Working...
                            X