Limon fidanı satın aldım.balkonda yetiştiriceğim inşaallah.Saksıda limon yetişir mi?Bir de limonun köküne vitamin konursa daha çok meyve verirmiş bu doğru mu?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
limon yetiştirme
Collapse
X
-
Cevap: limon yetiştirme
arkadaşlar ben ilk önce saksının içine limon çekirdeği gömmştüm bi 7-8 tane çıktılar sonra ikisi hariç diğerleri kurudu sonra bi daha gömdüm yine bi 7 tane çıktı bu defa biri sağ kalabildi hepsini pet bardaklara göçürdüm fidan olabilsinler diye.şimdi 3 tane fidan adayım var ama nasıl yetişirler ya da napmam lazm pek bilmiyorum bu konuda bilgisi olan var mı?nasıl daha iyi yetiştiririm.?ne kadar sulamam lazım ya da aşı zamanı ne zamandır?çünkü büyütmek ve limon almak istiyorum.ışığınıza ihtiyacım var açıkcası..
Comment
-
ben de 15 gün önce limonun çekirdeğini pet bardağa toprak koyarak ektim,hergün toprağını kontrol ettim ne çok çamurlaştıracak nede kurutacak kadar çok su verdim.Limon fidesi yetiştirmede sulamanın çok yapılmaması önemli 3 gün önde küçük filizlerinin çıktığını gördüm.Şimdi,balkonda ektiğim nohutların ve fasülyelerin yanında büyümeye devam ediyor.Evde saksılarımda çilek,Nane,şeftali,kayısı,nohut,fasülye hatta sarmısak yetiştirmeye başladım.Gayet güzel sonuçlar veriyor.Ayrıca balkonda uzun saksılığımda yeşil soğan da yetiştiriyorum.İhtiyaç olunca taze taze dalından koparıp yemek çok güzel oluyor.
Comment
-
simdi olsa ne icerdimibrahim simsek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterdesenize seneye bolca limonata içicez ))
Comment
-
ben iki yoldan limon çekirdeği çimlendirmeyi denedim.ıslak pamuğu kaloriferin üstüne koyup her gün tekrar ıslatıp baktım ve çimlenir çimlenmez çekirdeği alıp 2.5 litrelik kola şişelerine diktim.(elimde fazla saksı kalmamıştı)pamuktan çıktıktan sonra fazla bekletmemek gerekiyormuş. onlardan biri büyümeye devam ediyor.Aynı şekilde bir miktar çekirdeği sivri kısmı yukarı bakacak şekilde toprağın 1 cm altına diktim şu 8 tane filizlenmiş turunçlarım var.agaclar.net sitesinin forum sayfasında ziraat mühendisleri çok güzel bilgilendirmiş.benim gibi yeni başlayanlar için öneririm
Comment
-
ben iki yoldan limon çekirdeği çimlendirmeyi denedim.ıslak pamuğu kaloriferin üstüne koyup her gün tekrar ıslatıp baktım ve çimlenir çimlenmez çekirdeği alıp 2.5 litrelik kola şişelerine diktim.(elimde fazla saksı kalmamıştı)pamuktan çıktıktan sonra fazla bekletmemek gerekiyormuş. onlardan biri büyümeye devam ediyor.Aynı şekilde bir miktar çekirdeği sivri kısmı yukarı bakacak şekilde toprağın 1 cm altına diktim şu 8 tane filizlenmiş turunçlarım var.agaclar.net sitesinin forum sayfasında ziraat mühendisleri çok güzel bilgilendirmiş.benim gibi yeni başlayanlar için öneririm
Comment
-
Başka Site Adı Verilmiyor Sanıyordum!!!???hanbiyce Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterben iki yoldan limon çekirdeği çimlendirmeyi denedim.ıslak pamuğu kaloriferin üstüne koyup her gün tekrar ıslatıp baktım ve çimlenir çimlenmez çekirdeği alıp 2.5 litrelik kola şişelerine diktim.(elimde fazla saksı kalmamıştı)pamuktan çıktıktan sonra fazla bekletmemek gerekiyormuş. onlardan biri büyümeye devam ediyor.Aynı şekilde bir miktar çekirdeği sivri kısmı yukarı bakacak şekilde toprağın 1 cm altına diktim şu 8 tane filizlenmiş turunçlarım var.agaclar.net sitesinin forum sayfasında ziraat mühendisleri çok güzel bilgilendirmiş.benim gibi yeni başlayanlar için öneririm

Comment

Comment