fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kaktüsümü nasıl kurtarabilirim?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Kaktüsümü nasıl kurtarabilirim?

Öncelikle herkese merhaba, ben aranıza yeni katıldım. Ben şehir dışı yolculuğunda kaktüs aldım ve yolun sonunda kaktüse bir baktım kök kısmına yakın yeri çürümüş ve kendi üzerinde de kahverengileşme var. Ben de internette kısa bir araştırmadan sonra kaktüsün çürüyen alt kısmını kestim fakat üstteki kahverengi kısmı kesmedim. O kısmı da kesmek gerekli mi? Bu kaktüs kurtarılabilir mi? Kurtarılabilirse ne kadar sürede tekrar toprağa ekmek gereklidir? Kaktüs hakkında pek bir bilgim yok ama hevesliyim ve yardım eden herkese de teşekkür ederim

Click image for larger version

Name:	20140204_115239[1].jpg
Views:	1
Size:	269.7 KB (Kilobyte)
ID:	77846
  • Fidanligi.com

içiniz rahat olsun diyorum çünkü kaktüsler çok dayanıklı türlerdir yapmanız gereken çok sulamamanız böylece kurtarılır. sanırım çok fazla su verilmiş ve yeterince ısıyıda görmemiş. üst kısmı içinde bence şimdilik kalsın derim çünkü kestiğiniz yer kahverengi olan yerleri almak olacak ama onu aldığınız zaman yaprak gene kendini korumaya alacağı için belli bir yere kadar gene kuruma yapacaktır.

umarım faydalı olurum saygılarımla

Comment

Bitkiler kesilen yeri iyileştirmek için oraya bütün imkanlarını seferber ederler. Kaliteli leonarditi toprağa ilave ederseniz kurtulma ihtimalini arttırırsınız.

Comment

Working...
      X