fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

kaktüs ve sukkulentler

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: kaktüs ve sukkulentler

kaktüslerin aşılanması konusunda çalışan arkadaşlar varsa faydalanmak istiyorum.teşekkürler.

Comment

sukulenter hakkında yardıma ıhtiyacım varrrrrr

Comment

Sakülentler kalın, taze ve sulu sap ve yapraklara sahip, kurak ve kayalık ortamlarda yaşamak için su depolama adaptasyonu geçirmiş bitkilerdir. Kaktüs Ailesi (Cactaceae), birçoğu Sakülent olmak üzere, 2000 kadar tür içermektedir. Bahçıvanlar, saklümentler değişik, grotesk şekilleri ve zahmetsiz yetiştirilmesi nedeniyle tercih etmektedir. KAKTÜSER / SUKKULENTLER - TarımNet Burada ayrıntılı inceleyebilirsiniz.

Comment

işte bizim balkonun incisi Echinopsis oxygona yani nam-ı diğer Kaynana topuzu

Comment

Çok güzel. Adının kaynana topuzu olduğunu bilmiyordum. Benim var bu kaktüsten. Bu yıl iki defa çiçek açtı. Çok güzel çiçeği de

Ben kaktüsleri seviyorum. Daha çok succulentleri. İmkanım olsa mini bir kaktüs ve succulent bahçesi yapardım.

Comment

Bunu aslinda yapabilirsiniz iç mekan bahçeleride mevcuttur.Bu meslek o kadar genistirki bodurum katlarina kadar inmistir.Yeterki isteyiniz olmuyacak diye bir sey mumkun degildir . Istedikten sonra her sey mumkundur.

Comment

Sukkulent bitki türleri özellikle gece ve gündüz arasında dramatik ısı farkı olan yerler için uygundur.
                Sukkulent bitkiler özellikle gündüz ve gece arasında büyük ısı farkı yaşanan bölgeler için uygundur. Günler sıcak, geceler ise serinse, etli sulu bitkiler doğru seçimdir. Sukkulent bitkilerin temel özelliği çok etli ve suyla dolu yaprak ve gövdeye sahip olmasıdır.

Etli sulu bitkiler sularının gövdelerinde, yapraklarında ve köklerinde depoladıkları için çöl ikliminde rahat yaşayabilmektedirler. Direk güneş ışığına ihtiyaç duyarlar ve serin gecelerden olumsuz etkilenmezler.

Etli sulu bitkilerin bakımı ile ilgili dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır:

Direk güneş ışığında tutun.
                Sık sulamayın, her on günde veya iki haftada bir sulamak yeterlidir.
                Gübreleme konusunda aşırıya kaçmayın.
                Etli sulu bitkiler ısı değişikliklerini kaldırabilir, ancak donmalarına izin vermeyin.
                Evinizde veya balkonunuzda bir köşeyi etli sulu bitkilere ayırabilir ve bu bakımı kolay ve dayanıklı bitki çeşitleriyle küçük bir sergi alanı yaratabilirsiniz. Sukkulent çeşitleri arasında kaktüs, krasula, eçeverya, kalançoe, agave utahensis ve aloe sayılabilir.

Comment

Yanıtlarınız için teşekkür ediyorum Bazı succulentlerim var evet. Ama o kadar çok çeşit var ki ömür istiyor onları toparlamak için

Eğer ağır don olayları yoksa succulentler tüm kışı balkon veya bahçede geçirebiliyorlar.

Sulama konusunda kış için haklısınız sayın ubeyd on günde bir hatta aydabir bile su verebiliyorsunuz kış şartlarında eğer dışarda bakılıyorsa. Ama yaz mevsiminde on günde bir sulamak onları susuz bırakmak olur

Comment

Ben de uzun yıllardır kaktüs yetiştiriyordum. Son 1 yıdır bu merakım iyice arttı şu amda 35 çeşit kaktüsüm var.Kim ne derse desin kaktüsler en iyi bahçede yetişir.Kapalı ortamlarda deforme oluyorlar. Dikenleri zayıflıyor sonunda ölüyorlar. Bende olmayan bir kaktüs gördüğümde hemen edinmek istiyorum.Şu anda bahçemde çok ender görülen çeşitlerim de var.Onları gerçekten çok sevitorum. 3 yaşında bir oğlum var gittiğimiz yerlerde baba bak bundan bizde yok diyor. Sanırım bu çılgınlık ona da bulaştı...

Comment

Harika otuz beş çeşit kaktüs Ben daha yolun başındayım o zaman. Sanırım on beş yirmi tane oldu benim de. Öyle çok özel şeyler değil ve çoğu yavru. Bir o kadar da sukulentim var

Comment

merhabalar arkadaşlar kabul edenler içinde (kaktüs delileri) gerçektende kaktüs bakımı olsun, tutkusu olsun, bambaşka birşey ya ayrıcada masraflı bir hobi olsa gerek benimde 6 senelik bir kaktüs geçmişim vardı. şuan elimde hepsi yavru minikler olmak üzere anca 10 kaktüsüm mevcut
                        bahcesel foruma teşekkür eder bilgi paylaşımların takibinde olduğumu belirtmek isterim

Comment

Working...
                        X