fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Beyaz Yelken Çiçeği - Spathiphyllum Wallisii

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Beyaz Yelken Çiçeği - Spathiphyllum Wallisii

Sıcak-nisbi rutubeti yüksek ve gölge mahallerden hoşlanırlar. Kış sonu ilkbaharda çiçek açar ve bu aylarda bol su verilmelidir. Kışın ısının 10 C?nin altına düşmemesine dikkat edilmelidir. Büyüme piryoldun da haftada bir gübreleme ister. Üretimi toprak alt gövdenin ayrılması veya tohumla yapılır.

Cevap: Beyaz Yelken Çiçeği - Spathiphyllum Wallisii

Geçen yil Mart ayında çok severek aldığım Beyaz yelken çiçekleri,yaza kadar yaprakları ve çok güzel çiçeklenmesiyle beni mutlu etti..Işık ortamı istediği gibi,10 günde bir sıvı besin verdim,suyunu bitkiyi kuru bırakmayacak şekilde ama daha az verdim,evin ısısı 19-23 derece arası;buna karşılık, zengin yaprak ve çok cılız açan 1-2 çiçekgördüm 2009 martına kadar..Aldığımız yerde çok farklı bir bakım uyguladıklarını ve biz onları ev ortamına getirdiğimizde tüm büyünün kaybolduğu inancımı pekiştirdi bu olay...Niçin çiçeklenme durdu,ne yapacağıma ,neyi yanlış ya da eksik yaptığıma nasıl karar verebilirim??

Comment

Cevap: Beyaz Yelken Çiçeği - Spathiphyllum Wallisii

muki57 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Geçen yil Mart ayında çok severek aldığım Beyaz yelken çiçekleri,yaza kadar yaprakları ve çok güzel çiçeklenmesiyle beni mutlu etti..Işık ortamı istediği gibi,10 günde bir sıvı besin verdim,suyunu bitkiyi kuru bırakmayacak şekilde ama daha az verdim,evin ısısı 19-23 derece arası;buna karşılık, zengin yaprak ve çok cılız açan 1-2 çiçekgördüm 2009 martına kadar..Aldığımız yerde çok farklı bir bakım uyguladıklarını ve biz onları ev ortamına getirdiğimizde tüm büyünün kaybolduğu inancımı pekiştirdi bu olay...Niçin çiçeklenme durdu,ne yapacağıma ,neyi yanlış ya da eksik yaptığıma nasıl karar verebilirim??
      Özellikle fazla bir ilgiye gerek duyduğunu sanmıyorum sayın muki57 yapraklarını nemli tutup kışın üşütmezseniz ve özellikle yazın suyunu 2 günde bir bolca verirseniz size çiçeğini vermekte cimrilik etmeyeceğine eminim . bende seramda bakıyorum ve sadece susuzluğa gelemiyor bir de soğuğa ceryana gelemiyor..

Comment

Working...
      X