fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Strelitzia reginea(Cennet kuşu-Turnagagası)

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Strelitzia reginea(Cennet kuşu-Turnagagası)

Çok yıllık, 60-125 cm boyunda, tabanda kısa çok gövdeli, etli köklü, herdemyeşil, otsu bir bitkidir.
    Yapraklar uzun saplı, dik, oval-dikdörtgenimsi, deri gibi serttir.
    Çiçekler uzun ve güçlü bir sap ucunda 2-3 tanesi bir arada, terminal, taç yapraklar mavi, çanak yaprak serbest ve portakal rengindedir.Kesme çiçekçilik için uygundur.Genelde sonbaharda açmakla birlikte, uygun ortamlarda her türlü açabilir.
    Tohumla ve tabandaki kısa sürgünler ile üretilir.Tohumlar serada çimlendirilir.İlkbaharda sürgünler kesilerek ılıman seralarda çoğaltılır.
    Güneşli-yarıgölge yerlerde ve sıcak iklimlerde yetişir.Derin, verimli, organik maddece zengin, az kalkerli toprakları tercih eder.Düzenli ve orta derecede sulanmalıdır.Soğuklardan zarar görür.
    Sıcak deniz kenarlarında (tropik bahçelerde) ağaçların altında, verandalarda, karışık düzenlenmiş kenar tarhlarında, limonluklarda kullanılabilir.
    Anavatanı Güney Afrika'dır.

Cevap: Strelitzia reginea(Cennet kuşu-Turnagagası)

sevgili kaan iç mekanda nasil davranmaliyim

Comment

İç mekanı sıcak tutmaya çalişın.Bitki tropikaldir.Nemi ve yüksek sıcaklığı sever.Fakat direk güneş ışığından bitkiyi koruyun.Güneşli ve yarı gölge tercih edilmelidir.Saksı toprağı ise organik maddece zengin ve derin olmalı.İyi gelişmeleri için derin toprak olumlu sonuçlar verecektir.Sulama ise homojen esit aralıklarla yapılmalı ve spreyle su püskürtülerek nemlendirme yapılmalıdır.Ve suyun kireçsiz olmasına dikkat edilmelidir.

Comment

Tesekkurler kaan bu bitkiyi uzun zamandir almayi dusunuyordum bir anda bir magazada karsima cikiverdi aldim o an kaan a ic mekanda nasil davranmaliyim diye sorarim diye dusunmustum tesekkurler

Comment

ya aslinda iç mekanda çok bitki var kendi hallerine biraktim hepsini valla normal sartlarda iyi gidiyorlar aklima gelirse su veriyorum inan iki sende bir toprak degistiriyorum bazilarinin topragi inan besinci senesini dolduruyor ama bayagi saglikli durumdalar gerci gida takviyesi aklima geldikce yapiyorum ama toprak uzun zaman degismiyor neyse ilerleyen gunlerde hepsi hakkinda sorarim bu arada super motodorator hisse payin yok olmus hayret bende sitede bunu gercekten hak edenler arasinda oldugunu dusunuyordum hos olmadi bu durum kendime sormam lazim acaba hak edenler neden kaybeder diye neyse kaan bey saygi ve sevgiyle kaliniz yardimlariniz icin tesekkurler

Comment

Rica ederim.Umarım bitkiniz güzel gelişim gösterir, çoğaltırsınız, bizlerede yollarsınız

Comment

kaan bey istediginiz bir bitki varsa size gondere bilirim posta yolu ile bu konuda supeniz olmasin latincesini yaziniz yeter

Comment

Ya bu arada kaan ben baslik açayim latince olarak sen turkce olarak doldur ic mekan bitkilerinin yapilarini sana uyarmi.

Comment

Destekleriniz için teşekkür ederim İbrahim Bey.Fakat kaybettik sorun değil kaybetmeye alışkin biriyim.Hersey için Teşekkür ederim.

Comment

Sevgili kaan hak verilmez alinir yuce ataturke çember sakallilar vermedi hatta hain diye kellesini istediler ataturkte soke soke aldi direnmek umudu yuksetmektir o inancindan olusan bayragi asla yere calma sen bir cumhuriyet cocugusun çanakkaleden alirsin nefsinin hazzini unutma inancindaki bayragi bu sekilde yere serersen bireleri mutlaka zafer cigligi atacaktir

Comment

Teşekkür ederim İbrahim Bey bu güzel konuşma için.Cumhuriyeti koruyan atanin izinden gidenlerdir yüce Türk Yargısı olan Yargıtaydır, Daniştaydır.Ben bu gece yapar yarın iç mekan bitki isimlerini veririm.Siz isteyin yeter.

Comment

Working...
                      X