fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Myosotis Alpestris (Unutma Beni)

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Myosotis Alpestris (Unutma Beni)

ÇİÇEK RENGİ: Mavi, beyaz ve pembe renklidir.

BOY: 15-20 cm boylanabilen mevsimlik bir bitkidir.

ÇİÇEKLENME DÖNEMİ: Nisan-Haziran ayları arasında çiçeklenir.

DİKİM ZAMANI: Eylül-Ekim ayında dikilir.

DİKİM ARALIK MESAFESİ: Dikim sırasında bitkiler arasında bulundurulacak mesafe ve aralık 20-25 cm kadar olmalıdır.

Tohumlar Haziran-Temmuz aylarında ekilir ve üzeri hafifçe kapatılır. Çimlenme ortamının sıcaklığı 18c dolayında tutulduğu taktirde 2-3 hafta içerisinde çimlenme gerçekleşir. Fideler ekimden 6-8 hafta sonra 8-10 cm aralıkla şaşırtılırlar. Tohumdan çimlenmeye kadar geçen süre 10-12 ay kadardır.

Mayıs’tan Haziran’a kadar ekilir. Tohumu suyu iyi çeken, nemli torf üzerine yerleştirilir. Tohumu örtülmez. Kabı polietilen bir torba içerisine konulur ve 15-20˚C arası bir sıcaklıkta tutulur. Çimlenme genellikle 14-30 gün alır. Çimlenmeye yardımcı olacağından, ışıktan yoksun bırakılmaz.Dışarıya, çiçek açacakları yere, 6mm derine ve birbirinden 30cm ayrı, sıralı olarak ekilebilir. Birbirinden 23cm ayrı olacak şekilde seyrekleştirilir.

Saksılara taşınacak kadar büyüdüklerinde, fidelerin yerini değiştirilir. Donma riski tamamen ortadan kalktıktan sonra, açık havaya ekmeden önce 10-15 gün boyunca daha serin koşullarda büyütülür, ardından birbirinden 15cm uzaklıkta olacak şekilde dikimi yapılır. Eylül ayında ekilen tohumların kışı bir limonlukta geçirmesini sağladıktan sonra ilkbaharda dışarıya ekilir.

İlk baharda bol su ister. Ayda bir gübrelemek yararlı olur. Besince zengin ,humuslu toprağı sever. Güneşli ve yarı gölge ortamlardan hoşlanır.

Bahçede saf çiçek parterlerinde yada yer örtücü olarak kullanılır.

Güneş ışığı alan veya yarı gölge bir konumda, suyu iyi çeken, sıradan bir toprağı tercih eder.

Cevap: Myosotis Alpestris (Unutma Beni)

myosotis tohumunu nerden elde debilirim..

Comment

Working...
    X