fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Gardenia

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Gardenia

Yaprakları koyu yeşil çok canlı,parlak görünümlüdür.Çiçekleri beyaz renkli ve çok güzel kokulu, katmerli veya yalın katlıdır. Kokulu çiçekleri esans ve parfüm yapımında kullanılır.

Sulama: kireçsiz su ile yapılmalıdır. En ideal su
    yağmur suyudur. Su kireçli olduğu taktirde.yapraklarda sararmalar görünür.Sıcak havalarda yapraklara bol bol su püskürtülmelidir. Ancak çiçekli iken su püskürtülmez.
    Dinlenme süresinde verilen su azaltılmalıdır. Kış aylarında serin yerlerde bulunan bitkilere fazla su verilmesi yaprakların sararmasına neden olur.

Gübreleme: Genç bitkilerde her yıl, yaşlı bitkilerde ise 3 - 4 yılda bir Nisan ayında yapılır.Mayıs-Ekim ayları arası 2haftada bir kez1g/l kompoze gübre verilir.

Budama: Yetişkin bitkilerin tüm sürgünleri çiçeklenme bittikten sonra yarı yarıya veya 2/3 oranında kısaltılır. Genç bitkiler ise çalı formunda bitki elde etmek için sürgünler yaklaşık 15 cm’ ye ulaştığında Ağustos ayına kadar uç alma yapılır.

İklim isteği: Uygun sıcaklık yıl boyunca en az 16 derecedir.Bunun altında tomurcuklar oluşmaz.18 derecenin üstünde tomurcuk yerine yaprak oluşur. Vejetasyon döneminde sıcaklık 25 dereceye çıkabilir.Yüksek orantılı nem ister. (%75-80) Aydınlık, hafif güneşli, ancak doğrudan doğruya yakıcı güneş ışığı almayan yerlerde iyi gelişir.

Cevap: Gardenia

Çok sevdiğim bir arkadaşımın hediye etmesi ile benim de bir gardenyam oldu üzerinde 4 tomurcuk var açtığın da fotoğraflarını sizler ile paylaşacağım.

Comment

güzel bir çiçek bende sahip olmak ısterdım

Comment

Benim faorim Hanımeli ve yasemin

Comment

Güzel bir bitki fakat kokusu çok ağır, benim ki balkonda duruyordu murfaktayken anladım açtığını 3 gündür çiçekli. bu arada Sn. ubeyd hanımeli benim de favorilerimden

Comment

sayın flamingo resimleri paylaşırsanız görmek isterim

Comment

Benim de çok sevdiğim bir çiçektir, ancak bildiğim ve gördüğüm kadarıyla kırmızı renklisi de vardır.

Comment

benim favorım mum çiçeğidir.

Comment

slm. aranıza yeni katıldım. bende mayıs ayında aldım. aldığımda 2 adet çiçeği vardı, kokusuna bayıldım. salonumu kokusu sardı. ama çabucak söndüler ve çok sayıda tomurcuk var ve bazı tomurcuklar kurudu. yaprakları oldukca canlı. gardenia yı tanıyana kadar benimde favorim hanımeliydi...

Comment

selam. benim de iki adet gardenyam var şu anda. tabi tahmin edileceği üzere tomurcuklar oluşuyor açamadan kararıyor( tam diyorum yerini sevdi bu alıştı artık, nafile iş açmaya gelince poff...

Comment

Gardenya bir defa aldım çok küçük bir fideydi. Bakımını öğreninceye kadar öldü yaşatamadım. Bir daha da alamadım. Çiçeği güzel

Comment

Evimde Gardenia besliyorum. Ancak bu nazik çiçeği kaybetmemek için üretmek istiyorum. Farklı sitelerde araştırmamda, budamadan elde edilecek dalların kum ve turba karışımı yatakta bekletilmesinden bahsediliyor. Ancak, bu yöntemin ayrıntıları yok. Bu konuda bilgisi olan varsa, cevap verirse sevinirim.

Comment

Working...
                        X