fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Araucaria araucana - Şili Arokaryası - Maymun Çıkmaz Ağacı

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Araucaria araucana - Şili Arokaryası - Maymun Çıkmaz Ağacı

Özellikleri:Araucariaceae familyasındandır.Dünyanın en eski ağaç türlerindendir.50 milyon yaşında fosilleri bulunmuştur.

Anavatanı And dağlarının Şili ve Arjantin deki kesimleridir. Arokarya, çok fazla sert ve pul görünümlü yapraklarla bezelidir. yapraklar 3-4 cm uzunlukta ve genişlikte üçgen şeklindedir. Keskindirler ve uç noktalarında sivri kahverengi dikenle sona ererler. Yaprak kenarları sarıya çalar. Yapraklar dallarda spiral oluşturur şekilde dağılırlar.Şili arokaryası çok yavaş büyür. Yıllık büyüme ender olarak 30 cm den fazla olur. Çok ileri yaşlara kadar yaşalar; Öyle ki zamanında 1300 hatta 2000 yıllık örneklere bile rastlanmıştır. Ancak kereste olarak genelde 500 yıllık yaşlı ağaçlar kullanılmıştır.

Erkek kozalaklar tek tek veya gruplar halinde bulunur. Dik duruşlu ve sarımsı - kahve renkte, 7 - 15 cm uzun ve 5 cm genişliktedir. Haziran ayındaki tozlanma olgusundan sonra bile aylar boyu ağaçtan düşmemektedir. Küre şekilnde olan dişi kozalaklar tek tük sürgünlerin üst tarafında görülür ve ikinci yıllarında olgunlaşır. 15 cm genişliğe varıp başta altın - sarımsı dikenlerle yeşil renkte olup daha sonra kahverenginde olan kozalaklara dönüşür. Bunlar ağaçtayken kırılır ve yaklaşık 200 tohum serpebilir. Yiyilebilir tohumlar 4 cm uzunlukta ve 2 cm genişliktedir.

Dikim yeri güneşli olmalı. Toprak isteğinde humusça zengin hafif nemli toprakları tercih eder.

Dona ve kışa dayanıklıdır. -20°C derecenin altına düşmemeli

• Fidanligi.com

Cevap: Araucaria araucana - Şili Arokaryası - Maymun Çıkmaz Ağacı

tanks tanks tanks
    fotoğraflı olarak konuyu anlatımınız süper......
    vatan size minettar olacakkkkkkkkkkk

Comment

akcabey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      tanks tanks tanks
      fotoğraflı olarak konuyu anlatımınız süper......
      vatan size minettar olacakkkkkkkkkkk
      Eyvallah...
      Teşekkürler sn akcabey.

Comment

bu ağaçtan eksem heralde herkes hayran olur

Comment

tomurcuk054 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          bu ağaçtan eksem heralde herkes hayran olur
          Yetiştirin siz sn tomurcuk054 ilk müşterisi benim...

Comment

tohumunu bulmak sorun ..

Comment

saniyorum bundan bende var ispanya yakini bir dar bogazdan aldim kokuylen birlikte ama benim bolgemde yasamasi zor burasi soguk kisin eger bu bitkiyse bendeki cicekleride cok guzel oluyor bir agac gorunumunde biraz tamarix i andiriyor ciceklenmesi

Comment

Keşke bendede olsaydı.agacı yada tohumu

Comment

ben sordum adamcagiza biktim dedi bunlardan tuttu kokunden cikardi verdi

Comment

seyyah bey bunun tohumunu buldum yetiştirmeye başlayacagım.

seyyah Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Yetiştirin siz sn tomurcuk054 ilk müşterisi benim...

Comment

dostum tohumunu nerden buldun bizde bi bakalım

Comment

yukardaki resminbi gördügüm ağaç ARAUCARİA ARAUCANA degildir ARAUCARİA familyasından başka bir çamdırASLI BUDUR

Comment

Selim abim bu agacim tohumundan elimde 1000 tane kadar var diksem maddi olarak ne kadar getirisi olur adet bazinda yardimci olurmusunuz fiyati ne kadardir

Comment

iyi günler, Sapanca'da bulunan evimizin bahcesinde bir Şili Arokaryası bulunmaktadır. Evimizin ilk sahibi özenle dikmiş ve büyütmüş.Biz de aynı ilgiyi gösteriyoruz. Bilindiği gibi Sapanca kışları karlı ve yağışlı geçmekte. Yaz aylarında da çok uzun sürmeyen bir sıcak oluyor. Açıkcası yaklaşık 7 yıldır bahçemizi süsleyen bu ağaç oldukça büyüdü ve hepimizin göz bebeği...yalnız bu kış en alttaki dallarında renk değişimi oldu. uçlardan gövdeye doğru ilerleyen bir kahverengilik var. Bu durum normal midir? Bilgisi olanlardan destek alabilirsem çok memnun olurum.İyi günler. Banu Tekgürler.

Comment

Working...
                            X