Bu konuda yorum yazmak veya bilgi eklemek için aşağıdaki CEVAP YAZ butonuna tıklayız. Yazının bahcesel Bilgi hazinesindeki yeri: Picea Pungens "Hoopsıı" (Mavi Ladin)
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Picea Pungens "Hoopsii" (Mavi Ladin)
Collapse
X
-
Picea Pungens "Hoopsıı" (Mavi Ladin)
Bu konuda yorum yazmak veya bilgi eklemek için aşağıdaki CEVAP YAZ butonuna tıklayız. Yazının bahcesel Bilgi hazinesindeki yeri: Picea Pungens "Hoopsıı" (Mavi Ladin)
-
Cevap: Picea Pungens "Hoopsii" (Mavi Ladin)
Mavi ladin hiç bir yerde çelikle üretilmez zaten havanda su dövmek gibi bir olaydır. Çünkü Tutum olayı extrem şartlar gerektirir ve çooook düşüktür. sayın kani beyin dediği gibi eğer karadeniz bölgesinde iseniz Doğu ladini üzerine hopsi aşılayın veya mavi ladin. Eğer sıcak bölgelerde iseniz batı ladini üzerine aşı yapmanız daha uygun olur.
Aşı yaparken lütfen anaçların Uç noktadaki sürgünlerinden ve dik olanlarından kalem alınız.
Ve altlık yaşı 2+1 i lütfen geçmesin saygılar.
Comment
-
Türkiyede mavi ladin tohumu çok nadir tohum verir ( sağlam olarak )onun dışında vermez. Bu yüzden amerikadan ithal edilir hep çünkü başka alternatif yoktur şu an için ilerde olursa bilemem.
Comment
-
Fatih bey,ticari getirisi için en iyisi aşılı mavi ladin [picea pungens hoopsi]Genelde yurt dışından ithal ediliyor.Artık ülkemizdeki fidan üreticileride aşıyla üretiyorlar.Araştırırsanız ulaşabilirsiniz.Bende 4 yıldir aşıyla belli bir miktar üretiyorum.7 ila 10 yaşına kadar yetiştirebilirseniz getirisi iyi olur.
Comment
-
Ulkemizde var olan bitki cesitliligi bittimiki baska turlere bukadar para yatiriyoruz. Anlamiyorum ya nasil oluyorda dis bagimlilik bu kadar cazip geliyor insanlara. Mavi ladin yerine mavi olmayani dikiver ne var yani . Yada farkli bir tur dik ne olur .
Comment
-
Ülkemizda var olan bitki çeşitliliğine aşılı mavi ladinde eklense fenamı olur.Ayrıca artık ülkemizde aşılı mavi ladin üretiliyor.Paramız yurt dışına gitmesin diye 4 yıldır bu işle uğraşıyorum.Benim gibi birçok kişide bu konuda çalışma yapıyor.Gelecekte ihraç eden ülke konumuna geleceğiz.Bu dışa bağımlılık deyil.Dışarıya paramız gitmesin burada kalsın davası.
Comment
-
Tohum uretiminiz mevcutmudur? Birde su sekilde dusunelim.Yaban mersinine talep olursa fazla mavi ladinin unvani yerlere serilir onu uretirsiniz. Yada acer capodocium olmasi gerek kapodokyaya ait bir çesit akca agac turudur ve sahsen cok severim. Yani ornekler mumkundur.Herseyden once bolgeseldir ve bir çok alternetif ilede uretilebilmektedir. Gerci bu benim sahsi dusuncem aksi herkezin dusunce yapisi kendine tabiki.
Comment

Comment