fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Picea Pungens "Hoopsii" (Mavi Ladin)

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: Picea Pungens "Hoopsii" (Mavi Ladin)

Bu fidanlar aşı ile üretiliyor.Tohumla değil.Bir başka fidanın daha fazla popüler olması veya mavi ladinin unvanın yere serilmesi önemli değil.Burada nasıl daha iyi üretebilirizin cevabını arıyoruz.

Comment

Sayın Emiroğlu hoopsi bodur mavi ladindir. ve yıllık büyümesi 10-15 cm ortalamada olduğu için bu adı almıştır bu yüzdende her metresi 1000,00 TL eder. Ayrıca hoopsi batı ladini üzerine aşılandığında yaprak yapısı dağılır ve Pcea pungens glouca ya benzer bir hal alırki bunuda alıcı istemez ama doğu ladini ve tohumdan mavi ladin üzerine aşılarsanız ve toprak PH sı 5,5-6,5 arasında ve uygun ortamda ise görüş ve peyzaj zevkine doyum olmaz.
      Türkiyede en rahat tohum veren doğu ladinidir buda bizim avantajımızdır zaten bize aittir ( Karadeniz Bölgesi)

Comment

Cevap: Picea Pungens "Hoopsıı" (Mavi Ladin)

merhabalar ben hoopsii mavi tohumu arıyorum nerden bulabileceğimi yada elinde bu tohumdan olanlar bana mail yollayabilirler şimdiden tşkkürler [email protected]

Comment

Öncelikle hoopsii diye bir tohum cinsi yoktur.Çünki hoopsii ormanı yoktur.Amerika da apaci dağlarında kaibab bölgesinde mavi ladinlerden oluşan ormandan toplanan tohumlardan bulabilirsiniz.Bundan başka en yüksek oranda maviliğe sahip özel bir bölgeden toplanan majestik tohumları vardır.Diğer tohumlara göre fiyatıda biraz yüksektir.Bu tohumudan bir zaman önce Orman yüksek mühendisi Muzaffer Topak getirmişti.Elinde varmı bilmiyorum.Telefonu 0533 767 37 70. Hoopsii cinsi mavi ladine sahip olmak isterseniz mutlaka aşı ile üretmek zorundasınız.Bu mavi ladinler içinde bir türdür.İbreleri diğerlerine göre daha kalın ve sürgünleri fırca gibi sıktır.Rengi buz mavisidir ve asla rengi yeşile dönmez.Mavi ladinler arasında da en kıymetlisi odur.

Comment

Cevap: Picea Pungens "Hoopsıı" (Mavi Ladin)

kcz68 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            merhabalar ben hoopsii mavi tohumu arıyorum nerden bulabileceğimi yada elinde bu tohumdan olanlar bana mail yollayabilirler şimdiden tşkkürler [email protected]
            Hoopsi türü normal mavi ladin veya batı ladini üzerine satın alacağınız ve tür özelliklerini gösteren hoopsi çeşidinin yanaştırma aşısı ile uygulamasından sonra elde edilir.

Comment

aşılı küçük mavi ladin fidanları nereden bulubilirim ?

Comment

Eren bey ben bu yıl mart ayında 3000 kadar sşıladım.Size kaç adet lazım.

Comment

Working...
                X