fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kozalaktan tohum çıkarma-çimlendirme

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Kozalaktan tohum çıkarma-çimlendirme

Merhabalar,
    Bu konuda bilgi alabileceğim yer, kaynak bilen varmı?
    saygılar

Cevap: Kozalaktan tohum çıkarma-çimlendirme

Sayın kdb160 tam olarak nasıl bir bilgi istiyorsunuz?Size daha çok faydalı olabilmek için soruyorum.

Comment

https://gardensel.com/tr/ linkinde daha önce bu konu yazılmıştı. İsterseniz o başlık altında konuyu devam ettirebiliriz.

Comment

linki inceleyeceğim çok teşekkürler ..

Kaan bey istediğim şey çam üretmek.Bunu tohumdan yapmak istiyorum. Kozalakların tohum için toplanma zamanlarını, nasıl tohum elde edildiğini, tphumu çimlendirme yöntemlerini öğrenmek.

Ayrıca köklenme ve gövdelenme için ayrı çamların kullanılması daha verimli olabiliyormuş

Çimlendirme sonrasında aşılama yöntemi hakkında da bilgi bulabilirsem çok sevineceğim.

Önerilen linke bakacağım eğer ordaki bilgilerden daha fazlası gerekiyorsa ve verebilirseniz çok sevinirim.
        Saygılar

Comment

bende bakayım bari

Comment

Tohumun saklanma süresi hakkında:
            Pinus contorta, Pinus banksiana Lamb., Pinus radiata D. Don, Pinusponderosa Laws., Pinus murrayana, ve Pinus halepensis Mill. gibi sert çamların tohumları 8 oC' de saklanırlarsa, daha uzun ömre sahip olurlar ve uygun koşullar altında saklandıklarında, çimlenebilirlikleri 2 yıl sonra hala % 60 düzeyinde kalmaktadır. Tohum rutubet miktarı % 2-9 arasında korunur ve saklama sıcaklığı 2-10 oC arasında olursa, Pinus elliottii Engelm. ve Pinus taeda L. tohumları 3 yıla kadar saklanabilir.

Comment

arkadaşlar ben de size bişey sorcam.ben ormanları çok severim özellikle çam ormanlarını.çamlar acaba nasıl çoğalırlar?kozalakların altından bir tohum düşer diye duymuştum o tohumdan çam olurmuş doğru mu? ve ormanların sizce bitme veya azalma riski var mı ? açıklama yaparsanız sevinirim.

Comment

arkadaşlar ben de size bişey sorcam.ben ormanları çok severim özellikle çam ormanlarını.çamlar acaba nasıl çoğalırlar?kozalakların altından bir tohum düşer diye duymuştum o tohumdan çam olurmuş doğru mu? ve ormanların sizce bitme veya azalma riski var mı ? açıklama yaparsanız sevinirim.[/quote]

Evet Kozalaktan tohum çıkıyor.İlk önce Kozalak iyice olgunlaşmış olmalı.Sonra 15 gün sonra iyice açılır ve içinde ucu 1-2 gram kelebek kanadı gibi bir tohum çıkar.Bir Kozalaktan ortalama 20 -30 tane çıkar.Onlarda toprakla buluşur ise Yeni Çam ağaçları olur.Ormanlar zaten azalmış durumda:/Bazı duyarlı/akıllı insanlar olmasa yok olurdu.Ama iyiki varaz olsada:/

Comment

ormanlar yok olamaz ormanlar yok olunca insanlarda yok olur insanlar mecbur kalırlarsa her yere ağaç dikerler çünkü çam üretimi çok basit

Comment

balböceği Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    ormanlar yok olamaz ormanlar yok olunca insanlarda yok olur insanlar mecbur kalırlarsa her yere ağaç dikerler çünkü çam üretimi çok basit

Üretimi kadar yetişmeside basit olsa keşke....Bir Çam 40 yıldan önce büyümüyor.

Comment

Working...
                    X