fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Avize Çiçeği - Yucca Gloriosa

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Avize Çiçeği - Yucca Gloriosa

Kısa, dik büyüyen gövdesi, az sayıdaki dalları ile odunsu, her dem yeşil bir bitkidir. Almaçlı yapraklar gövdeye sarmal olarak dizilmiş, bütün gövdeyi kaplamıştır. Şerit şeklindeki yapraklar, damla uçludur. Büyük çiçekler, soluk pembe veya beyazımsı renkte, uzun, dik, terminal, bileşik salkımlar halinde bulunurlar. Çiçeklenme mevsimi ilkbahar ve yazdır.

Boyu 1.5-2.5 m olup. anavatanı Güneydoğu A.B.D.'dir

Tam güneş ve kuru yerleri sever. Soğuktan zarar görür ama biraz dondurucu havalara dayanabilir Çok verimli olmayan her tür toprakta yetişebilir. Kumlu ve hava kapasitesi iyi toprakları tercih eder. Sulama veya herhangi bir bakım istemez. Kuruyan yapraklar düzenli olarak uzaklaştırılmalıdır.

Camekan veya seralarda tohum ekimi ile üretilir. 2-3 sene sonra dışarıya alınmalıdır.

Cevap: Avize Çiçeği - Yucca Gloriosa

Yucca Flamentosa

Açıklamalar Dik bir gövde üzerinde, yan dallanma yapabilen, sert, koyu yeşil, uçları sivri yapraklara sahip bir bitkidir. Gövdesi çok dayanıklı bir yapıda değildir. Zamanla alt yaprakların yaşlanarak alınmasıyla gövde teşekkül eder. Yaz ve sonbahar aylarında bir ana çiçek sapı üzerinde kandil şeklinde kirli beyaz renkli çiçekleri açar kök sistemi güzlektir. Ülkemiz şartlarında pek tohum bağlamaz. Aşırı soğuk olmamak kaydıyla her iklimde yetişir. Dipten süren yavruların ayrılması ve tohumla üretilir.

Comment

avize çiçeği dikildikten kaç sene sonra çiçek açar benim diktiğim üç sene oldu hala çiçek açmadı merak ediyorum

Comment

Merhaba,
        Bahçemde uzun yıllardır varlığını devam ettiren ve iki yıl öncesine kadar o güzelim çiçeklerini açan bir yucca gloriosam var. İki yıldır açmıyor çünkü iki yıdır bahçe ile ilgilenmek bana kaldı ve ben bu konuda pek başarılı olamıyorum. Yucca gloriosa en son çiçeğini açıp kuruduktan sonra ben, herhalde bu kuruyan kısımlar kesiliyordur dedim ve kuruyan o çiçekli bölgeyi tamamen kestim. Sanırım yanlış birşey yapmış oldum ve o günden bu yana yaprakları büyümesini sürdürmesine rağmen bir daha çiçek açmadı. Bu bitki ile ilgili de bakımının kolay olduğundan başka pek bir bilgiye rastlayamadım. Bu bitkimin çiçeğini tekrar görebilmek için ne yapmalıyım? Ayrıca problemin başlamasına kuruyan çiçeği kesmekle ben mi sebep oldum? Ya da o kuruyan çiçek sap bölümüyle beraber üstünde mi kalacaktı? Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.

Comment

Working...
        X