fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bahçemdeki Begonvil

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Bahçemdeki Begonvil

Merhabalar. İki yıl önce dikdiğim begonvilim hala çiçek açmadı. Muğla ili sahil şeridince oturuyorum. Geçen yıl bu vakitler açtığını hatırlıyorum. Komşuların bahçelerindekilere bakıyorum onlarınkilerde açımış. Çiçek açmama sebebi ne olabilir. Netten yaptığım bir kaç araştırma sonucu çiçeklende döneminde fazla sulanmaması gerektiğini öğrendim. acaba fazla suluyor olabilir miyim yoksa başka bir nedeni varıdır? Bitkimin fotoğrafınıda ekliyorum. Lütfen yardım edin. Teşekkürler bahçesel.

• Fidanligi.com

Cevap: Bahçemdeki Begonvil

Neden kimse cevap vermedi :s

Comment

Kökeni Güney Afrikanın kuru iklimli yöreleri olan gür çalılar yada sarmaşıklardır.Türüne göre dalları az çok dikenlidir.Çeşitli renklerdeki, ince kağıdımsı çiçek çanakları hayranlık uyandırır.Çok güzel çiçeklenmeleri bol güneşe bağlıdır.

Yaprak dökmeyen ya da yarı döken sarılıcı bitkilerdir. Gözalıcı çiçekleri vardır. Gelin duvakları muhteşem çiçekleriyle en gözalıcı asma türü bitkilerden biridir. Çiçeklerin renkli kısmı; küçük, beyaz, çiçekleri saran, 3 parçalı, gösterişli çiçek çanaklarından oluşur. Morumsu-kırmızı, eflatun-pembe, portakal, sarı ve beyaz arasında değişen renklerde çiçek ve çiçek çanakları (brakte) vardır. Sıcak bölgelere inildikçe artan çiçeklenme, kışı ılık geçen senelerde neredeyse bütün bir yıla yayılabilir. Asma çiçeksiz kaldığında, kalp şeklindeki yapraklar yoğun bir yeşillik sağlarlar. Güney Amerika kökenli bitkilerdir.

Konsolos Çiçeği olarak da bilinen Gelin Duvakları zemin kaplamadan teras çevrelemeye, çit oluşturmaktan,çardak oluşturmaya kadar pekçok yerde kullanılabilirler. Peyzajda parlak renk boyutları kazandırması yanında, çit ve duvarları gölgelendirmede ve güneşli bayırları örtmede de kullanılırlar. Çok gürbüz gelişirler. Eğer destek verilirse, kuvvetli dallar evin çevresini çabucak sararlar. büyüme karakteri, formları ve çiçek renkleri, türlere ve kültivarlara gör farklılık arzeder. "Temple fire" gibi birkaç kültivar, yer örtücü olarak kullanılan çalı formunda asmalardır. Hızla büyümelerini göze alarak yeterince geniş alanlara dikin, aksi halde sık sık budamanız icabedecektir.

"Afterglow" bol, sarı-portakal çiçeklidir, çok hızlı büyür. "Barbara Karst" erken çiçek açar ve açık altuni çiçekleri vardır. "cherry Blossom"Un alacalı çiçekleri vardır; bunlar pemb gölgeli ve ortaları yeşilimsi beyazdır. "Mrs. Butt" eski moda, koyu kırmızı çiçekli bir varyetedir. "Orange King" soğuğu sever, bronz-portakal brakteleri vardır. "San Diego Red" dayanıkllığı en iyi olanlardan biridir, güzel yaprakları ve uzun süreli yeşilliği olur. Bu uzun boylu asmanın koyu kırmızı çiçekleri vardır.

Gelin Duvakları soğuğa ve dona duyarlı bitkilerdir. Akdeniz ve Ege sahil kesimimizde ve İstanbul'da Adalar gibi ılıman yerlerde dışarıda yetiştirilebilirler. Diğer bölgelrimizde kapta yetiştirilip kışın içeriye almalıdır. Yeni dikilen bitkileri tutması için sık sık sulayın. Tuttuktan sonra en yüksek çiçek verimi için suyu en aza indirin. İyi süzülen ancak çok zengin olmayan topraklarda iyi gelişirler. Dikkatli dikin çünkü kökler zarar görebilir. Tam güneş alan, rüzgardan korunan yerlere dikin. Dayanıksız, gevrek ve kırılgan gövdesinin ağaçsı dallarını kaldırabilmesi için dayanıklı bir desteğe sıkıca bağlayın. Kuvvetli budamaya dayanıklı olan bu bitkileri ilkbahar ya da sonbaharda kök seviyesinden kuvvetlice budasanız bile seneye yine çiçek açacaklardır. Yaprak bitki ve tırtıl problem olabilir.

Comment

Yanıt için teşekkür ederim ama begonvilim gün boyunca güneş görüyor. Geçen yıl çok güzel açmıştı, kışında biraz açtı ama soğuklar bastırınca döktü çiçeklerini.
        Şimdi neden açmıyor hala anlayamadım. :'(
        Umarım artık çiçeklenir, çiçeklenmesini dört gözle bekliyorum...

Çok güzel büyümüştü ve ben kıyamadığım için hiç budama yapmadım. Bundan da olabilir mi acaba?

Comment

Çok sulama ile yeşil kısmları boy atarken çiçeklenme gecikebilir.Ayrıca gölgeleme ilede ilgili olabilir.

Comment

Bahçenizde hiç kimyasal gübreleme yaptınız mı? eğer aşırı azot verdiyseniz daha yeşil yapraklar ve hızlı büyüme görünürken çiçek açması gecikir. Dengeli bir besleme her zaman önemlidir. Özellikle çiçekli bitkilerde fosfor ve potasyum içerikli gübreler verilmesi çok önemlidir. Çiçekli bitkiler için hazırlanmış gübrelerden kullanmanızı tavsiye ederim.

Eğer bahçeniz büyükse ve başka bitkileriniz de varsa organik sıvı gübre olan http://www.aldesem.com/419-b5a-organ...e-b5a-b5a.html linkindeki B5A gübresini kullanmanızı tavsiye ederim. Çok hızlı çiçek açtırdığına şahit oldum çünkü..( ama begonvil için kullanmamıştım.)

Comment

Working...
            X