fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bu bitki nedir?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Bu bitki nedir?

Arkadaşlar merhaba.

Ben amatör olarak bitkilerle ve toprakla uğraşan biriyim.Benim bir arsam var ve kenarına dikeni tel yerine bitkiyle çit yapmayı düşünüyorum.Geçen gün seyehat halindeyken karayollarının yolun orta refüjüne diktiği iki çeşit çit çalımsı bitki gördüm ve ikisininde çiçekleri olması dikkatimi çekti.Yaprak yapısı itibariyle birbirlerinden farklı olduklarını düşünüyorum.Aşağıya resimlerini koyduğum bitkilerin isimlerini bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.

VIBURNUM-TINUS - KARTOPU

Yaz - kış yaprak dökmeyen, 2,.5 - 3 m boy yapabilen bir kartopu çeşididir. Çiçekleri pembemsi - beyaz renklidir. Sonbaharda olgunlaşan meyveler siyaha döner. Nemli - gölge yerleri sever. Budamaya oldukça cevap verir

Comment

Bilgi için çok teşekkür ederim.İki farklı resimdeki bitkide kartopu mudur?Çünkü ikisininde dal yaprak yapısı farklı geldi bana durup incelediğimde.İkisini de farklı yerlerde görüp resimlerini çektim.Üst resimde görülen sık olan bitkinin yaprakları ve dalları daha sert ve kalın alt resimdeki açık renk yapraklı bitkinin yaprakları daha ince ve dalları daha kırılgandı.İkiside kartopunun çeşitlerimidir yoksa farklı bitkilermidir?

Comment

Birşey daha sormak istiyorum.Bu bitkiden bu aylarda çelik alsam çelik aldığım bitkinin gelişimine zarar verirmi?Aldığım çelikleri köklendirme hormonu ile geçirgen bir toprağa soksam bu aylarda yapılan bu işlemin tutma ihtimali var mı?

Comment

Çelik almanız bitkiye bir zarar vermez. Alacağınız çelikler yeni sürgünden değil geçen seneki sürgünlerden olsun.

Comment

ARkadaşlar merhabalar.Konu itibariyle bugün gördüğüm fakat resmini çekme imkanım olmayan bir bitki dekoru gördüm.Vatandaş keçi sakalı dediğimiz o beyaz çiçekli bitkinin iki kenarına bitişik şekilde alev çalısı dikmiş ve büyüyünce yapraklar çiçekler birbirine karışınca ortaya gerçekten çok hoş bir görünüm çıkmış.Bu tip bir peyzaj uygulamak isteyenler için bir fikir olacağını düşünerek paylaşmak istedim sizinle.Saygılarımla.

Comment

Çekip buraya yükleyeceğiniz resmi merakla bekliyoruz forewer_34

Comment

İş için gittiğim biryerdeydi gidiş geliş toplamda 300 km lik bir yol.Eğer tekrar gidersem mutlaka resmini çekip koyacağım.

Comment

Working...
                X