fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Pyracantha Coccinea (ateş Dikeni) (rosaceae)

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Pyracantha Coccinea (ateş Dikeni) (rosaceae)

PYRACANTHA COCCİNEA (ATEŞ DİKENİ) (ROSACEAE)

Yetişme Yeri: Doğal yetişme yeri Güney Avrupa, Türkiye ve Kafkaslardır.
    Boy ve Çap: Kışın yaprağını dökmeyen boyu 3m. ye varabilen dikenli bir çalıdır.
    Genel Özellikleri: Genç sürgünleri gri tüylüdür.Yaprakları mızraksı, eliptik veya ters yumurtamsı kenarları dilimli dişli; alt yüzleri gençlikte tüylü (Sonradan çıplaklaşır, her iki yüzü de çıplak olur.) Meyvesi küre biçiminde ve 5-7mm. çapındadır, olgunlaştığında kırmızı, sarı veya portakal sarısına dönüşür.
    İklim ve Toprak İstekleri: Genellikle ılıman bölgeler için düşünülür. Güzel meyva renklenmeleri için güneşli yerlere ve iyi drene edilebilen kısımlara dikilmelidir.
    Budama Durumu: Meyveler bitkinin üzerinden gittikden sonra budama yapılır.Genelliklede form budaması uygulanır.
    Üretim tekniği: İlkbahar sonlan veya yaz başlarında alınan kısmen odunlaşmış çeliklerle üretimi, en yaygın üretim şeklidir. Kış ayları alınan odun çeliklerinin köklenmesi zayıftır.
    Kültivarları:
    Pyracantha coccinea var. Lalandei - Meyvaları portakal sarısı renktedir.

*Okul bahçe düzenlemelerinde,dikenli olduğu için fazla tercih edilmemelidir.

Cevap: Pyracantha Coccinea (ateş Dikeni) (rosaceae)

*Okul bahçe düzenlemelerinde,dikenli olduğu için fazla tercih edilmemelidir.

diye yazdın ya.... Bence bazı öğretmen ve idarecilerin özellikle dikkate alacakları bir husus olacaktır. Ama menfi yönde... Ateş dikeninin battığı yerde gül biter mi? denemesi bedava...

Comment

Bahçe çiti olarak ateş dikeni yetiştirmek istiyorum. Bazı kaynaklarda en uygun yetiştirme yolunun çelikle olduğu yazılı, ancak çeliklerin alınma mevsimi farklı gösteriliyor. Kimisi erken ilkbaharda genç sürgün, kimisi yaz ortası yarı odunlaşmış, kimisi de eylül ayında odunlaşmış çelik öneriyor.
      Deneyen var mı? En uygun zaman hangisi ve hangi tür çeliktir?
      Teşekkürler,

Comment

Working...
      X