fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Rosmarinus Officinalis (biberiye) (labıatae)

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Rosmarinus Officinalis (biberiye) (labıatae)

ROSMARİNUS OFFİCİNALİS (BİBERİYE) (LABIATAE)(kuş dili)

Yetişme Yeri: Akdeniz Bölgesinin çalısı; makinin tipik bir türüdür.

Boy ve Çap: Lavanta benzeri yapraklı, sık dallı, aromatik kokulu, herdem yeşil bir çalıdır. Boyu 1.5m. ye kadar çıkabilir.

Genel Özellikleri:Karşılıklı olarak dizilen yaprakları 2.5-3cm. uzunluğunda, 1-3mm. genişliğinde dar şeritsi, deri gibi kalın, kenarları iç tarafa doğru kıvrık ve alt yüzü beyaz tüylüdür. Açık menekşe ya da leylak rengi çiçekleri sürgünlerinde başak tipi kurul oluşturur. Yaz boyunca devamlı çiçek açar.

İklim ve Toprak İstekleri: Kumlu, zengin, rutubetli toprakları isterse de, kurak yerlere de uyum sağlayabilir.

Budama Durumu: Bitkinin zarar görmüş kesimleri sağlıklı fakat odunlaşmış kısımlar baharda budanmalıdır. Yaşlı bitkiler ise çeşitli zamanlarda budanabilirler. Çit olarak kullanıldığı durumlarda ise çiçeklenmeden sonra budanır..

Üretim tekniği: Yarı odunlaşmış çeliklerle yazın üretilir.
  • Fidanligi.com

Cevap: Rosmarinus Officinalis (biberiye) (labıatae)

bundan cok guzel tart yapabilirsiniz bir kilo sogana birkilo rosmanirus koyarak kisik ateste psiriniz ve daha sonra tart hamurunuzu tepsinize diziniz pisen karisimi icine dokunuz yemek kremasiyla birlikte firina veriniz psirme suresi butun tart lardaki gibidir afiyet olsun
    ibrahim simsek genis bilgi fransiz mutfaginda bulabilirsiniz

Comment

Cevap: Rosmarinus Officinalis (biberiye) (labıatae)

İlginç... ben bu bitkiyi sadece yaprakları oğuşturulunca hoş aromatik kokusuyla bilinir zannediyordum
      paylaşımınız için teşekkür ederim.Pek maharetli değilim ama deneyecem.

Comment

Working...
      X