fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Santolina (lavantinler) Composıteae

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Santolina (lavantinler) Composıteae

SANTOLİNA (LAVANTİNLER) COMPOSITEAE
    Herdem yeşil, yazın çiçek açan bir çalıdır. Aromatik yaprakları ve düğmeye benzeyen çiçekleri kokuludur. Uzun sapları vardır. Tam dayanıklıdır. Güneş isteği fazladır. Zengin toprak isteği yoktur fakat iyi drenajlı toprakları tercih eder. Bitkinin yaşlı kısımları erken baharda kesilir. Üretimi yarı odunlaşmış çeliklerle yazın yapılır.
    SANTOLİNA CHAMAECYPARİSSUS - LAVANTİN (COMPOSITEA)
    Yetişme Yeri: Akdeniz bölgesinde doğal olarak yetişir. Boy ve Çap: 75cm boy, 1 m çap yapar.
    Genel Özellikleri: Aromatik kokulu, herdem yeşil, çok dallı yuvarlak yoğun bir çalıdır. Sürgünleri yeri yün gibi kaplar. Yapraklar dar tarak gibi dişli, grimsi yeşil veya gümüşi renklidirr. İlkbahar sonu, yaz başı arası parlak sarı çiçekler açar.
    İklim ve Toprak İstekleri: Taşlık, kayalık, kurak ve güneşli yerler için mükemmel bir bitkidir. Her tür hatta kurak ve fakir topraklarda bile yetişebilirler. Fak tam drene olması gerekir. Tam güneş alan yerlere dikilmelidir. Kuraklığa ve yüksek sıcaklıklara son derece dayanıklıdır.
    Budama Durumu: Budamaya son derece güzel cevap verirler. Kaya bahçelerinde, bordur, çit, kap bitkisi ve yer örtücü olarak fevkalade güzel olurlar.
    Üretim tekniği: Tohum ve çelikle üretilir.
  • Fidanligi.com

Cevap: Santolina (lavantinler) Composıteae

iyisin hossunda su yazdigin latince isimleri bir turlu bulamiyorum sakina lavandula grandifloria olmasin cunku yazdigin isimde cevap alamiyorum internetten

Comment

Halihazırda türkçesi yanında latincesi de verilmiş vede verilmek zorunda. İşimiz bu.. Mesleğimizde latincesiz bir bitki ismi olmaz. Neden mi? bir bitkinin bile türkçede yerel olarak değişen birçok farklı adı var. Ama latince evrensel bir dil olmakla birlikte bir bitkinin sistematikte bir latince adı vardır ve dünya yüzündeki tüm meslektaşlar o isimle aynı bitkiyi anlarlar.

Bizler de bilgi ararken latince adıyla ararız ki evrensel bilgiye ulaşabilelim.

Bilmem konuyla cevabım uygun oldu mu?

Comment

ibrahim simsek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        iyisin hossunda su yazdigin latince isimleri bir turlu bulamiyorum sakina lavandula grandifloria olmasin cunku yazdigin isimde cevap alamiyorum internetten
        Bu bahsettiğimiz türler birbirinden farklıdır. İsim benzerliği olduğu için bazen karıştırılıyor.
        L Grandiflora yı daha önce tanıtmıştık.
        Sizlere yardım için birde fotoğraf koyalım.
        Ayrıca latince isimler bütün dünyanın kullandığı evrensel nitelikteki isimlerdir.
        Mahalli isimler ise bölgelerimize göre farklılık arz edebilmektedir.

Lavantin(Santolina)

Comment

Working...
        X