fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Fare Kulağı (DİKONDRA) çim

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Fare Kulağı (DİKONDRA) çim

Fare kulağını bahçeme ektim şu an ince çit yaprak olarak çıktılar bunların gelişmesi ve bakımı için ne yapmalıyım. Birde ben her ekim ayında gidip mayısta geri geliyorum kış döneminde nasıl bir bakım ister,araştırdığıma göre Mayıs ve Kasım aylarında olmak üzere iki kez biçmek yeterli oluyormuş. biçimden sonra gübureleme yapılacakmı? çimin yayılmasını kolaylaştırmak için 4-5g/m2 N gübrelemesi yapılmalı deniyor bu gübre nedir ve nereden temin edilir nasıl atılır lütfen yardımlarınızı bekliyorum saygı ve sevgiler...

Cevap: Fare Kulağı (DİKONDRA) çim

Sayın tkavdir, dikondra çok fazla bakım isteyen bir tür değildir. Fazla gübre atmanız da gerekmez. Gübreleme yaparken de kompoze gübrelerden birini atmanızda fayda var. Tek yönlü N yani Azot gübresi yapmanız devam eden senelerde sorun çıkarır. Dengeli gübreleme için kompoze çim gübrelerinden yada 15.15.15 yani üç onbeş diye ifade edilen bir gübre kullanmanız daha doğru olur. Kış mevsimine girerken en son ağustos yada eylül ayında gübre verin, daha geç gübreleme yapmayın. Özel bir bakım yönetimi istemez.

Comment

çok teşekkürler tavsiyenize harfiyen uyacağım saygı ve sevgiler

Comment

selsarac Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Sayın tkavdir, dikondra çok fazla bakım isteyen bir tür değildir. Fazla gübre atmanız da gerekmez. Gübreleme yaparken de kompoze gübrelerden birini atmanızda fayda var. Tek yönlü N yani Azot gübresi yapmanız devam eden senelerde sorun çıkarır. Dengeli gübreleme için kompoze çim gübrelerinden yada 15.15.15 yani üç onbeş diye ifade edilen bir gübre kullanmanız daha doğru olur. Kış mevsimine girerken en son ağustos yada eylül ayında gübre verin, daha geç gübreleme yapmayın. Özel bir bakım yönetimi istemez.
        Sayın üstadım bahçeme NİSAN Başında uganda çim ektik ama çıkmadı tek tük çıkmıştı 20 MAYIS'da bahçeyi belledik tırmıkladık ve tesfiye yapıp dikondra ektik üzerine organik çam gübresiyle birlikte ithal torf karışımından kapak yaptık üzerini çarşaflarla örttük ben sürekli nemli kalsın diye örtülü bezleri hep ıslattım tam bir hafta sonra ektiğimiz dikondra çift yaprak olarak çok güzel ve sık olarak çıktı örtüleri hemen kaldırdık sabah erken ve akşam karanlıkta iki kez suladım ama bir süre sonra daha önce ekipte çıkmayan uganda çimlerde çıkmaya başladı ve dikondralar kaybolmaya başladı uganda çim çıkan yerlerde hiç dikondra kalmadı adeta cımbızla çekip alınmış gibi kayboluyorlar oysaki çıktığında çok sevinmiştim sayın üstadım acaba ne yapmalıyım kaybolanlar geri gelirmi sulamayı üstten süzgeç gibi su fışkırtan tabancayla yapıyorum sulamadamı hata yapıyorum? çok sık olan dikondra çok seyrekleşti bunun yanında önceki uganda çim giderek her yerde çıkmaya devam ediyor. Lütfen bana yardım ediniz ne yapmalıyım çok emek ve para harcadık dikondraları canlandırmam için:
        1-) ÖNERİLERİNİZ NEDİR
        2-) HERHANGİBİR İLAÇ,GÜBRE vs KULLANMAM GEREKİRMİ
        3-) SULAMAYI NASIL YAPMALIYIM
        4-) UGANDA ÇİM DİKONDRA İLE KARIŞIK OLMAKTA AMA DİKONDRALAR ÇOK SEYREK SONRADAN YAYILIRMI
        Lütfen beni aydınlatırsanız minnettar kalırım sevgi ve saygılarımı sunarım...???

Comment

Fare

Merhaba bana laboratuvar faresinin bakımı hakkında bilgi verebilir misiniz?tesekkur ederim

Comment

Working...
          X