fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yasemin (Jasminum)

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Yasemin (Jasminum)

Ilıman iklim bahçelerinin en aranılan bitkisidir. 300 kadar türü vardır. Haziran- Eylül ayları arasında çiçek açar.
    Özellikle akşamları yoğun hoş bir koku yayar.
    Uç dallarından çelikle üretilebilir.
    Çok fazla nemi sevmez. Fakat yazın bol sudan hoşlanabilir.
    Rüzgar almayan, korunaklı ve güneşli yada yarı gölgelik yerleri sever.

Cevap: Yasemin (Jasminum)

Sevgili Nehir,
    yaseminlerden soğuğa dayanıklı tür varmı?Ayrıca yasemin çeşidi en çok nerde bulunur(İl olarak kasdediyorum).Bunu sorma sebebim koskoca Yalova'da sadece çok kıymetli dostum Mucip Gürbüz'ün hediye ettiği pink yasemin ve Doğa Peyzajdan(fidanistanbul.com) aldığım isminden emin olmadığım bir yasemin çeşidi bulabildim

Comment

yasemin sıcağı seven bir bitki türüdür soğuğa dayanıklı çeşidi var mı bende bilmiyorum eğer varsa paylaşırsanız bende öğrenmiş olurum...teşekkürler

Comment

yaseminin eksi 15 dereceye kadar dayanan turleri var yaprak dokmeyen turleride mevcuttur

Comment

bir saniye link ekleyeyim ama once aramam lazim
          Jasmin d hiver

Comment

PLANFOR : pepiniere jardinerie, tout pour le jardin : arbre, arbuste, rosier et aussi bonsai, plant truffier - Fiche Article ornek olarak

Comment

PLANFOR : pepiniere jardinerie, tout pour le jardin : arbre, arbuste, rosier et aussi bonsai, plant truffier - Fiche Article yada bu tam aradigimi bulamiyom ama olsun aramak arastirmaktir Jasmine, Jasminum angulare - Plantes grimpantes - Oleaceae jardin budur aradigim kokulu ve kisin bahcede yasayabilir ancak bolgenizin hava sartlarini rutubetini bilemem burada -11 dereceye kadar dayaniyor

Comment

Arkadaşlar merhaba..Ben yeniyim ama bu günlerde ayni konuyla ilgiliyim.Ege ve akdenizin ada yasemini denen bildiğimiz yasemin gerçekten de Marmara ve daha soğuk bölgelerde biraz inatçı.Birkaç sene dayanan ve olgunlaşan yasemin bide bakıyorsunuz donuvermiş.Yani Edremitten yukarıda güven vermiyor.Ama ben hangi yaseminin bizlere uygun olduğunu buldum.Clematis Armandii.Dona dayanıklı,Çelikten %50 tutuyormuş(Ben henüz çoğaltmadım)Çok sarılıcı sarmaşık yasemin,Sarmaşıkların en kokulusu...vb.Ayrıca kırmızı mavi ve alaca renkli tipleri de varmış.Diğer bir tür adı da Pandora yasemini.Not:Baharda suni şeker gübresini seviyormuş..Saygılar.SEDAT ERGUN

Comment

Haaa unuttum.Piyasada ithal İtalyan yasemini diye satılıyor ve bulunuyor..

Comment

selam ben gecen sene mısırcarşısından arab yasemini soguga dayanıklı cinsi diye aldım nisanda bahçeme diktim actı çok güzel ama boluda kışın ne olacak bende merak ediyorum

Comment

Bende bundan bir kaç sene önce mısır çarşısından ithal yasemin almıştım.Yanılmıyorsam madagaskardan kökenli.Yaza doğru bahçeye diktim.Ancak sanırım soğuk yüzünden kışı atlatamadı.Keşke bahçeye dikmeyip evde pencere önünde bıraksaydım. Harika bir kokusu vardı yaseminimin...

Comment

Ful yasemin yada arap yasemini dedikleri bir tür var. Soğuklara dayanıklı olduğunu biliyorum.Yaprakları tıpkı ful çiçeğinin yaprakları gibi.Çiçekleri beyaz ve müthiş kokulu.Sarılıcı ve tırmanıcı bir tür.Çelikle ve daldırmayla üretilebiliyor.

Comment

bahçem yok 250 lt lik bir varilde balkonda yasemin yetiştirebilirmiyim

Comment

geçen sene diktiğim arap yaseminim büyüdü ve çiçek açtı...kışın sarmama ramen dalları kurudu..tenekede daha güzel yetişdiğini öendiğim için geçen hafta tenekeye diktim.bazı dallar kurudu fakat yeşillerde var:...kışın balkona alıcam,,,kurtardığım için sevinçliyim

Comment

clematis armandi yasemin degilki....(clematis= yaban asmasi)
                              italyan yasemini diye tanilan bir turunu ben alip kocaman bir saksiya dikip bahce telinin dibine diktim,daha bu sene aldim,kisin ne yapacak bilmiyorum,ama kuytu bir yerde ve toprak cok sulu olmazsa eksi 12 dereceye dayanir dediler bana....cicekleri beyaz ve cok hos kokulu,aksamlar birkac tane cicegin kokusu metrelerce ileriden hissediliyor.
                              clematisarmandi,beyaz cicekli,yaprak dokmeyen bir clematis..

Comment

Working...
                              X