fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Passiflora (çarkıfelek) (vıtaceae)

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Passiflora (çarkıfelek) (vıtaceae)

PASSİFLORA (ÇARKIFELEK) (VITACEAE)
    400 kadar türü vardır. Güney Amerika'nın tropik kısımlarında yetişir. Genellikle herdem yeşil, yarı herdem yeşil odunsu gövdeleri olup bunlar asma bıyığı şeklindeki tutunucularla sarılırlar. Çok nadir olangösterişli çiçekleri için yetiştirilir. Çiçekler ilkbahardan sonbahara kadar açık kalırlar. Çoğu türünde yumurta şeklinde yuvarlak meyvenin etli kısmı yenebilir. Meyve olgunlaştığında portakal rengi ya da sarıdır. Sonbaharda olgunlaşır. Nisbeten soğuk bölgelerde (5-16 derecenin altında) meyve vermezler. Bazı kültivarlan 12m'ye kadar boylanabilmektedir. Geniş çokça toplu yapraklarla donatılmış yoğun dalları ile çok gösterişli asmalardır, iyi yetişmek için geniş alanlara ihtiyaç duyarlar ve çoğunlukla duvarları kaplamada veya terasları gölgelendirmede kullanılırlar. Güçlü ve gürbüz gelişen asmalardır ve sağlam destek ihtiyacı duyarlar.
    Zengin iyi drenajlı toprakları tercih eder.Düzenli sulama ve gübreleme ile her tür toprakta yetişebilir. Tamamen güneş alan ya da yarı gölge yerlere dikilmelidir. Güneye ve Batıya karşı olan duvar dipleri tercih edilmelidir.
    Yaşlı dalları yok etmek ve azgın gelişimi durdurmak için her yıl çokça budamak gerekir.Üretimleri baharda tohumla ya da yarı odunlaşmış çeliklerle yazın yapılır.
    PASSİFLORA CAERULEA - MAVİ ÇİÇEKLİ ÇARKIFELEK (VITACEAE)
    Yetişme Yeri: Anavatanı Güney Brezilya'dır.
    Boy ve Çap: 10 m boya ulaşan gövdesi ince ve oluklu olan bitkilerdir.
    Genel Özellikleri: Hızlı gelişen herdem yeşil bitkilerdir. Yaprakları 5-9 toplu, 10-15cm genişliktedir. Çiçekleri hafif kokulu, 6-1 Ocm çapındadır. Haziran -Eylül arasında açarlar. Mavi renkli ve gerçekten şahanedir. Meyve oranj renklidir.
    İklim ve Toprak İstekleri: Tamamen güneşli yerleri, gevşek ve kumlu, iyi drenajlı toprakları tercih eder. -5 dereceye kadar dayanabilir.
    Budama Durumu: Her yıl budanması uygundur, r Üretim tekniği: Tohum ve çelikle üretilir. Kültivarlan:
    P.c. ev. 'Constance' - Çiçekleri beyaz renklidir.
    Re. ev. 'Grandiflora' - 10-15cm çapında iri mavi çiçekleri vardır.

Cevap: Passiflora (çarkıfelek) (vıtaceae)

Muhteşem bir sanat eseri gibi görünüyor. Passiflora yı hiç böyle görmemiştim. Bunun fidanını nereden temin edebiliriz? Peyzaj firmalarında varmı acaba?

Comment

bunları görünce dantel veya iğne oyası merakını daha iyi anlıyorum.

Comment

kalamana Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Muhteşem bir sanat eseri gibi görünüyor. Passiflora yı hiç böyle görmemiştim. Bunun fidanını nereden temin edebiliriz? Peyzaj firmalarında varmı acaba?
        Fidanını bulmanız çok güç, çelik bulabilirseniz, üretebilirsiniz.
        Ben tohumdan yetiştiriyorum şu anda yaklaşık 1 metre boylarında. Sanırım bu sene ilk çiçeklerini göreceğim

Comment

Teşekkür ederim. Bir anaç bulabilirsem bende bahçelerimde bunlardan yetiştirmeye başlayacağım, çünkü bu bitkinin yaygınlaştırılması gerektiğini düşünüyorum. Acaba neden fidanını bulamayacağımı yazdınız, Belki pahalı olsa da bulamaz mıyım?

Comment

kalamana Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Teşekkür ederim. Bir anaç bulabilirsem bende bahçelerimde bunlardan yetiştirmeye başlayacağım, çünkü bu bitkinin yaygınlaştırılması gerektiğini düşünüyorum. Acaba neden fidanını bulamayacağımı yazdınız, Belki pahalı olsa da bulamaz mıyım?
            Bulacağınız peyzaj şirketinin ismini verirdim fakat reklam olur diye vermedim.
            Cevabını özelinizde bulabilirsiniz.

Comment

Ben çok aradım bulamadım.
              Tohum alabilmek için meyvesini satınalıp tohum ile ürettim.

Comment

nehir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                Ben çok aradım bulamadım.
                Tohum alabilmek için meyvesini satınalıp tohum ile ürettim.
                Evet tohumdan üretmek hem güzel hem de sabır istiyor.
                tohumundan üretmek isteyenler yıdız koru parkında bu bitkiyi bulabilirler.Harika çeşitleri var.

Comment

Merhabalar Elimde şu an 20 paket kadar çarkıfelek çiçeği tohumu bulunmaktadır 1. kalite isteyene tane fiyatı 5 ytl gönderebilirim telefon numaram 05324362582 ödeme şekilleri internetten hesabıma havale veya size uygun bir şekliylede olabilir ayrıca çok farklı çiçek soğanı ve tohumlarım var bilginize buda internet sitem

Bitki Alemi | Erdivanlı Bilgi Parçası

Comment

Bu harikaların tohumlarını nerede bulabiliriz?

Comment

Sayın birbay, yukarıda satın alabileceğiniz adres verilmiş. Saygılar...

Comment

Sayın selsarac

Passiflora (saat çiçeği, çarkıfelek, vitaceae) tohumu edinmek için forumu aradım, burada verilen link açılmıyor, cep telefonu numarasını çevirdim kullanımda olmadığına ilişkin mesaj aldım. Kısacası buradan sonuç alamadım. Google arama motorunda aradım bir çok site buldum ama oralarda da açık bir adres yok. Bir tek gittigidiyor adlı sitede paketi 10 liradan satışlar buldum, kargo ile 15 lirayı geçiyor. Başka yerde daha uygununu bulamazsam oradan almayı düşünüyorum.
                        Bir kaç grosmarket gezdim yıllık çiçek tohumları çeşitleri var daha değerli olan çok yıllıklar yok. Online alışveriş yapmak daha zahmetsiz olacağı için aranmaktayım.

Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürlerimi sunarım.

Comment

Sn saraç: Sn Birbay haklı,aradım bende bulamadım ve vazgeçtim.Birde sizden bir ricam olacak.Bir kaç önce yıldız çiçeği( Dehlia)satan arkadaş vardı.Sitede ismini bulan varsa veya bu çiçeği üreten arkadaşları arıyorum.İlansel'i aradım bulamadım.Rehbelsele ağırlık veremezmiyiz, en azından birbirimizin MSN adreslerini yerleştirmemiz mümkünmü? Tabi bizimki bir öneri, çok değişik alternatifler gelştirilebilir.Esen kalınız.

Comment

vilmorin firmasının tohum listesinde çarkı felekte var.Bir bakın derim

Comment

sayın birbay çarkıfelek meyvesinin fidanı bende mevcut size tavsiyem bir adet fidanla üretiminizi çelik yöntemiyle genişletebilirsiniz bol su vermeniz yeterli 2 ay gibi bir sürede kök baglamış oluyor

Comment

Working...
                              X