fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ACEM BORUSU (Campsis)

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• ACEM BORUSU (Campsis)

ACEM BORUSU (Campsis radicans)

Borazan biçimi portakal rengi çiçekleri ve canlı yeşilliğiyle bir çok bahçeyi süsleyen Acem Borusu,en gösterişli sarmaşık çalılardandır. Çok kolay yetişir. Dalları duvarlara tutunarak büyümekle beraber,ilk bir kaç yıl bitki bağlanarak desteklenmelidir.

Sarmaşık bol güneşli,drenajı iyi bir yere dikilir.Yazın düzenli sulanır. Gübreli toprağı sever.

Kış sonunda önceki yıl çiçek açmış bütün dallar 3-4 göz üzerinden budanır. Bitki kök sürgünleri veya çelik yoluyla çoğaltılabilir.

Cevap: ACEM BORUSU (Campsis)

bu campsis var yaa izmirde bir güzel olur bir güzel olur ki...

Comment

peyzaj_6134 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      bu campsis var yaa izmirde bir güzel olur bir güzel olur ki...
      sn peyzaj 6134 ben trabzonda bu acem borusunu yetiştirmek istiyorum.
      Bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz?
      Acaba bizim Karadeniz bu tür için elverişli mi?
      saygılar

Comment

Acem borusunun sarı ve pembe renkleride vardır.

Comment

selam kalsiyum karbonanatı<CaCo3<1mikron bitkilere damlamadan uygulayabilirmiyim

Comment

Anavatanı ABD olmasına karşın, bize İrandan geldiği için Acem Borusu olarak adlandırılır. Daha çok Ege ve Akdenezde yüzey kaplama bitkisi olrak kullanılır. Trakya ve İstanbulda biraz daha geç çiçeklenir ve çiçekleri küçük kalır. Kolay yetişir, fakat ilk bir kaç yıl bitki bağlanarak desdeklenmelidir. Zayıf topraklarda düzenli gübreleme ile desdeklenmelidir. Kökleri çok derine gittiğinden su tesisatına yakın yerlere dikilmemelidir.
            Odunsu gövdesi ve gösterişli yayılan dallarıyla, çok güzel çiçeklenen, yaprağını döken bir tırmanıcıdır. Yaprakçıklar oval şeklinde, kenarları dişli, uca doğru birden daralan biçimdedir. Turuncu renkli çiçekler, çan şeklindeki çanak yapraklar ve huni şeklindeki taç yapraklardan oluşur

Güneşli, korunaklı pozisyonları sever. Ilıman iklim ister ve ağır donlardan zarar görür. Nemli, sıkı, orta derecede verimli, geçirgenliği iyi toprak ve çok iyi bakım ister. Organik/mineral besinler verilmeli, düzenli olarak sulan-malidir Durgun dönemde çok kuvvetli bir budama yapılmalıdır.

Baharda çelik veya havai daldırmayla üretilir. Seralarda ve soğuk seralarda, saksılara ya da kasalara ilkbaharda tohum ekimi yapılır. Soğuğa dayanıklı, yetiştirilmesi kolaydır.

Comment

gördüğüm kadarıyla özellikle Konya çevresinde hemen her bahçeyi süsleyen bu güzel bitkiden ben de bu sonbaharda bahçeme diktim. Ancak kışı ilk kez beraber geçireceğimiz için tam olarak neler yapmam gerektiğini bilmiyorum. Kasım-Aralık döneminde herhangi bir budama ya da ekstra bir bakım yapmalı mıyım? Yoksa budama için özellikle kış çıkışını mı beklemeliyim?

Comment

Kışın her hangi bir işlem yapmayınız(sulama,budama,gübreleme vs.)
                Dona karşı dikkatli olun.
                Budama için mutlaka erken ilkbaharı bekleyin.

Comment

bitki dostu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  selam kalsiyum karbonanatı<CaCo3<1mikron bitkilere damlamadan uygulayabilirmiyim
                  Glukoz molekülü geçebiliyorsa kalsiyumkarbonat da geçebilecektir. Zira; bildiğim kadarıyla kalsiyum karbonatın molekül büyüklüğü glukozdan daha küçük. Bu konuda bitki beslenme uzmanımız daha iyi yardımcı olacaktır.

Comment

Bahçelerde, bahçe girişlerinde çok fazla görüyorum bu sarılıcıyı. Truncu rengi çok yaygın. Çok fazla böcek topluyor o nedenle almadım hiç. Ama pembesi o kadar güzel ki pembesinden büyütmek isterim. Sarısını hiç görmedim

Comment

ismini bilmiyordum öğrendim teşekkürler balkonda büyük bir tenekeye ekmiştik maşallah yazın çok güzel açıyor yalnız yanınabaşka çiçekler ekiyorum ziyan olmasın diye sağlıklı olurmu acaba

Comment

Pembe acem borusu.

Comment

Çok güzel sayın dilara kol. Ben pembe acem borusu bitki forumlarının dışında hiç görmemiştim. Hep truncu var çevremizde. Çok rahat bulunabilen bir çiçek değil sanırım

Comment

Working...
                          X