Sevgili dostlarım geçenlerde bir yakınımdan duyduğum bir olayı anlatayım
Yazının başlığındanda anlıcaşılacağ gibi çuval ,içersinde patates yetiştirme tekniği diye bir şey duydum .
doğruluğnu ben görmedim fakat akla ve mantağa yatkın
öncelikle çeltik çuvalı dediğimiz keten çuval gerekli
keten olmasındaki pirensip hava alması ve organik olması
Toprağan hazırlanması
(bir çuval toprak hazırlanacak)
a..bir kürek kum
b..bir kürek toprak(organik bakımdan iyi toprak)
c..bir kürek gübre
d..bildiğimiz patates ....küçük boy
NOT: HAZIRLADIĞMIZ BİR ÇUVAL TOPRAK HEMEN TAMAMI KULLANILMAYACAK KALAN 5/1 TORAĞA BİR YERDE BEKLETİN)
keten çuvalı yuvaralak şekilde tabana kadar kıvırarak rula şekilde indirin ,> tabiri caisse kasnak şeklini alana kadar tabana inin!!!
hazırladığımız karışım toprağa 20 cm çuvalın dibine Yayın
sonra patatesleri düzenli olarak 10 veya 12 adat olarak,çuvalın dibine ekin,
üzerine 5 cm toprağa kapatın
balkonun güneş gören yerine oturtun ve sulayın
patatesleri her gün kontol edin arada bir su verip filizlenmesini sağlayın
daha sonra patatesler filiz verip büymeye başlayınca hazırladığınız kalan diyer toprağın bir kısmını pateteslerin filizleri dışarda kalacak şekilde boğaz kısımları doldurun çuvalı bir parça açıp büyütün
bu boğaz doldurma işlemi pattesler büydükçe toprakla doldurup çuvalı her seferinde yukarı sıvaya sıvaya taaki çuval ve pateteslerin boy uzamaısı bitene kadar devam edin(((((burası önemli arkadaşlar patatesler büyüdükçe toprak doldurup çuvalı bir parça yukarı kaldırıyoruz)))))???!
çuval en sonunda normal halini alınca yağni uzunluğu bitince pattesler olgunluğa ulaştığna kanat getirince hasat zamanı çuvalı boşaltın
TAM BİR ÇUVAL PATATES OLDUĞNU görünce aklınıza mukayet olun
bana öyle dediler
Yazının başlığındanda anlıcaşılacağ gibi çuval ,içersinde patates yetiştirme tekniği diye bir şey duydum .
doğruluğnu ben görmedim fakat akla ve mantağa yatkın
öncelikle çeltik çuvalı dediğimiz keten çuval gerekli
keten olmasındaki pirensip hava alması ve organik olması
Toprağan hazırlanması
(bir çuval toprak hazırlanacak)
a..bir kürek kum
b..bir kürek toprak(organik bakımdan iyi toprak)
c..bir kürek gübre
d..bildiğimiz patates ....küçük boy
NOT: HAZIRLADIĞMIZ BİR ÇUVAL TOPRAK HEMEN TAMAMI KULLANILMAYACAK KALAN 5/1 TORAĞA BİR YERDE BEKLETİN)
keten çuvalı yuvaralak şekilde tabana kadar kıvırarak rula şekilde indirin ,> tabiri caisse kasnak şeklini alana kadar tabana inin!!!
hazırladığımız karışım toprağa 20 cm çuvalın dibine Yayın
sonra patatesleri düzenli olarak 10 veya 12 adat olarak,çuvalın dibine ekin,
üzerine 5 cm toprağa kapatın
balkonun güneş gören yerine oturtun ve sulayın
patatesleri her gün kontol edin arada bir su verip filizlenmesini sağlayın
daha sonra patatesler filiz verip büymeye başlayınca hazırladığınız kalan diyer toprağın bir kısmını pateteslerin filizleri dışarda kalacak şekilde boğaz kısımları doldurun çuvalı bir parça açıp büyütün
bu boğaz doldurma işlemi pattesler büydükçe toprakla doldurup çuvalı her seferinde yukarı sıvaya sıvaya taaki çuval ve pateteslerin boy uzamaısı bitene kadar devam edin(((((burası önemli arkadaşlar patatesler büyüdükçe toprak doldurup çuvalı bir parça yukarı kaldırıyoruz)))))???!
çuval en sonunda normal halini alınca yağni uzunluğu bitince pattesler olgunluğa ulaştığna kanat getirince hasat zamanı çuvalı boşaltın
TAM BİR ÇUVAL PATATES OLDUĞNU görünce aklınıza mukayet olun
bana öyle dediler

Comment