Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Lale dikim Zamanı Geldi

Collapse
X
 
  • Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

  • Lale dikim Zamanı Geldi

    Lale dikim Zamanı Geldi

    Kasım ayının sonuna doğru geliyoruz Şubat sonu Mart’ın ilk haftasında çiçek açan Lale ve Sümbüllerin toprakla buluşma zamanı geldi. Lâle yetiştirmek profesyonel kişilerin bakımına muhtaç değildir. Amatör çiçekçilikle uğraşanlar, bahçelerini birkaç Lâle saksısı ile kolayca süsleyebilirler. Bunun için soğanları Eylül’den başlayarak kasalara dikmek gerekir. 10 -12 cm.lik bir saksı için üç soğan dikmek yeterlidir. Saksıların önceden kullanılmış olanı ve bir su deliğinin bulunması yeterlidir. Yeni saksılar için bütün gün saksıların su içinde bırakılması gereklidir. Soğanları ektikten sonra, toprağı iyice sulamak ve en az 9 derecelik bir ısıda saklamak gerekir. Kumlu ve yaprak çürüntülü topraklar yeğlenir. Bu şekilde 7-8 hafta kadar beklenir. Kökler çoğalmaya başlarken ve yapraklar gözükürken 10-12 dereceden 17-20 dereceye kadar artması gereklidir. Birkaç gün karanlık yerde saklandıktan sonra güneş ışığına çıkarılırsa, yapraklarının ve saplarının uzaması sağlanmış olur. Bu zaman içinde ısının 15 derece civarında olması yeğlenir. Lâle’ler ilk günler az su ile, sonra yavaş yavaş bu miktar çoğaltılarak sulanmalıdır. Bu işlem, çiçeklerin açmasına kadar devam eder.
    Lâle’nin erken çiçek vermesi çok zevkli bir olaydır. Bunu sağlamak için de çiçekçilerden Ağustos sonunda elde edilen soğanlar (çeşitli cins ve katmerli ya da yalınkat ve erken veya geç açan) bahçe toprağı bulunan sığ saksılara ve uç kısımları hemen hemen toprak yüzünün altına gelecek şekilde yerleştirilir. Saksılar bahçenin gölgelik bir yerine ve toprağın 10 cm. derinliğine yerleştirilir. Yerlerinin sudan zarar görmeyecek şekilde olmasma dikkat edilmelidir. Soğanların tepeleri 1,5 cm. yükselince, saksılar sıcak ve ışıklı odalara konur. Bahçeye değil de, sıcak odalara alınacak bitkilerin toprağı nemli olmalıdır.


  • #2
    Cevap: Lale dikim Zamanı Geldi

    Tarim ve Bahce Malzemeleri e-Ticaret Merkezi Online Alis Veris sitemizden Türkiyenin her yerine lale, sümbül, nergis, ters lale soğanları gönderiyoruz. Hesaplı alışveriş için sitemizi ziyaret ediniz. Saygılarımızla

    Comment


    • #3
      ben laleme gerekli şartları sağlamama rağmen erken açtı hemde şubatı başında iyi gibiydi ama yaprakları döküldükten sonra solma oldu ve yüzeyi kızardı yapraklar ölünce kestim ve şimdi ölü bir gövdesi var bembeyaz sulamaya devam etmelimiyim soğanları topraktan çıkarabilirmiyim

      Comment

      Working...
      X