Cevap: beyaz zambak (lilium candidum) fotoğrafları
peki bu beyza zambak köklerinden poşetlere koyup çiçek açtırıp satsak iyi para edermi? dedemin bahçede çok vardı birazını söksem bişi demez ama 100 kadar falan çıkar bizim tarladada var ama ben adını bilmiyordum burdan öğrenmiş oldum peki bu zambakları en çok nasıl ürete biliriz ve en hızlı çoğaltma şekli nasıl?
peki bu beyza zambak köklerinden poşetlere koyup çiçek açtırıp satsak iyi para edermi? dedemin bahçede çok vardı birazını söksem bişi demez ama 100 kadar falan çıkar bizim tarladada var ama ben adını bilmiyordum burdan öğrenmiş oldum peki bu zambakları en çok nasıl ürete biliriz ve en hızlı çoğaltma şekli nasıl?
Sayın Eşkiya yapmak istediğin her şeyde geri kalıyorsun. Biz bu konuda bir forum oluşturup; neyin nezaman yapılacağı hakkında detaylı bir bilgilendirme sayfası oluşturalım. Böylelikle zamanlama hakkında bilgimiz olsun.
anladım abi ben olayı eylül gibi soğanları parçalayıp dikeceğim ama güzel bi toprak hazırlamam lazım bu sene kışın biraz ayırıp diktim ama ölesine diktim fazla büyümediler herhalde bu sene zor çiçek verirler ama anladığıma öre güzel bi toprak hazırlığı lazım birde saplarındanda kökleşiyrmuş onlarında saplarını toplayıp deneyeceğim ama onu nasıl yapmam gerektiğini bilmiyorum muhtemelen saplarını toprağa batırp nemli bir yere koymam gerek herhalde
abi aslında böylesi daha iyi herkez gerekli bilgi paylaşımını yapmış herşey bu konuda var öğrenmem gereken adamlar pişirmiş koymuş bana yemek kalıyo yani merak ettiğim herşey var burda rahatlıkla soğanları çağalta bilirim
Çiçek saplanrını toprağa batırmıyorsun. bağlayıp güneş almıyan, serin bir yerde baş aşağı asıyorsun. bir müddet sonra yaklaşık 45-60 günlük bir süre sonra, sapların yaprak gözlerinde nohuttan küçük soğancıklar oluşuyor. Fakat bunlar toprağa dikildikten; 2-3 yıl sonra çiçek açarlar.
Çiçek saplanrını toprağa batırmıyorsun. bağlayıp güneş almıyan, serin bir yerde baş aşağı asıyorsun. bir müddet sonra yaklaşık 45-60 günlük bir süre sonra, sapların yaprak gözlerinde nohuttan küçük soğancıklar oluşuyor. Fakat bunlar toprağa dikildikten; 2-3 yıl sonra çiçek açarlar.
Comment