fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

sakız ağacı

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: sakız ağacı

Değerli dostlar.sakız fidanı konusunda bu ülkede yayımlanmış bir eser bilimsel olarak yok.Bazı uyanıklar yunan adası olan sakız adasından bazı yunanca sakız kıtapalrını getirip onalrı tercüme etirerek işte sakız böyle yetiştiriliyor diyor.Bazı uyanıklarda sakız ağacı konusunda dediğim gibi bilimsel bir yayın olmayışından dolayı,DİKKAT (tohumdan)ürettiği fidanalrı piyasaya satıyor.ben bu işi biliyorum yapıyorum diyerek.Şimdi dikkat edeceğiniz şey.-sakız ağacı nedir?-nasıl yetişir?gibi soralara bu ülkede yanıt vercek kurum,kuruluş ve kişi yokkkkk.sadece bu konuda kendini eğitmek için deneme yanılma yönetimi ile uğraşan arkadaşalrımız var.onalrın ürettiğide SAKIZ AĞACI DEĞİL.şöyleki!..tohumdan cıkan fidanalrın ne kadarı sakız???belli değil.çünki
    dişisi var erkeği var.sakızızn.hangisi ürün veriri hangisi vermez.fidan boyutunda satış yapıldığı için bazı uyanıklar bunalrın hepsini sakız ağacı diye millete satıyorlar.Ben bu konuda bir tarım bakanlığı elamnı olarak defalarac çeşmede yapılan tarım bakanlığı toplantılarında en üst düzey brokratlara SAKIZ AĞACI BUDUR.ÇALIŞALIM DEDİĞİMDE.Aman bize bulaşmasın yapışır çıkaramayız deyip uzak kaldılar.Ama ben bu konuda gerek katıldığım toplantılardan gerekse doğadki clşmalrımdan ve gerekse çeşmedeki her sakız yapıyorum diyeni dinlediğimden edindiğim bilgiler ve tecrübeler neticesi SAKIZ AĞACI bu yarım ada dışında sadece peyzaj amaclı yetişir.ama üretim amaçlı olarak yetişmez.yetişsede ekonomik olmaz.ve tüm yarım ada orjinal sakız dolu.ama ne belediyeler.ne kaymakamlık.ne tarım bakanlığı herkez bana bulaşmasın yapışır kalır.mantığı ile harektet edince buna üniversitelerde dahil.sakız üretimi uynaıkların elie kalmış durumda.dikkat edin her sakız fidanı sakız değildir.Saygıalrımla.

Comment

mustafa cengiz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Değerli dostlar.sakız fidanı konusunda bu ülkede yayımlanmış bir eser bilimsel olarak yok.Bazı uyanıklar yunan adası olan sakız adasından bazı yunanca sakız kıtapalrını getirip onalrı tercüme etirerek işte sakız böyle yetiştiriliyor diyor.Bazı uyanıklarda sakız ağacı konusunda dediğim gibi bilimsel bir yayın olmayışından dolayı,DİKKAT (tohumdan)ürettiği fidanalrı piyasaya satıyor.ben bu işi biliyorum yapıyorum diyerek.Şimdi dikkat edeceğiniz şey.-sakız ağacı nedir?-nasıl yetişir?gibi soralara bu ülkede yanıt vercek kurum,kuruluş ve kişi yokkkkk.sadece bu konuda kendini eğitmek için deneme yanılma yönetimi ile uğraşan arkadaşalrımız var.onalrın ürettiğide SAKIZ AĞACI DEĞİL.şöyleki!..tohumdan cıkan fidanalrın ne kadarı sakız???belli değil.çünki
      dişisi var erkeği var.sakızızn.hangisi ürün veriri hangisi vermez.fidan boyutunda satış yapıldığı için bazı uyanıklar bunalrın hepsini sakız ağacı diye millete satıyorlar.Ben bu konuda bir tarım bakanlığı elamnı olarak defalarac çeşmede yapılan tarım bakanlığı toplantılarında en üst düzey brokratlara SAKIZ AĞACI BUDUR.ÇALIŞALIM DEDİĞİMDE.Aman bize bulaşmasın yapışır çıkaramayız deyip uzak kaldılar.Ama ben bu konuda gerek katıldığım toplantılardan gerekse doğadki clşmalrımdan ve gerekse çeşmedeki her sakız yapıyorum diyeni dinlediğimden edindiğim bilgiler ve tecrübeler neticesi SAKIZ AĞACI bu yarım ada dışında sadece peyzaj amaclı yetişir.ama üretim amaçlı olarak yetişmez.yetişsede ekonomik olmaz.ve tüm yarım ada orjinal sakız dolu.ama ne belediyeler.ne kaymakamlık.ne tarım bakanlığı herkez bana bulaşmasın yapışır kalır.mantığı ile harektet edince buna üniversitelerde dahil.sakız üretimi uynaıkların elie kalmış durumda.dikkat edin her sakız fidanı sakız değildir.Saygıalrımla.

Sayın ; Mustafa CENGİZ yazınızı ilgi ile okuduk haklısınız T.C. Sakız Ağacı ile ilgili herhangi bir kitaptan faydalanmak mümkün değil böyle bir kitap zaten yok.. Ancak Sakız Ağacı bölgesel bir ağaç olduğundan bir kitap yada yayına girmemiştir normaldir. Yunan adasından getirttiğimiz 2den fazla kitabı bizde okuduk ancak bu kitaplarda Sakız Ağacı’nın üretiminle ilgili bölümler yayınlanmamıştır yüzeysel, bilgi verilmeden geçiştirilmiştir ve Sakız Adasından Sakız Ağacı’nın fidanını getirmek mümkün değildir. Gümrük kapısında Sakız Ağacı fidanı, dalı, yaprağı canlı olarak Yurtdışına çıkartılması en büyük kaçakçılık suçu olarak tabelalarda belirtilmektedir.

Sakız Ağacı tohumdan da üretilebilir ancak tohum açılıma uğramakta olduğundan kaliteli bir Sakız Fidanı üretebilmek Mendel kanunlarınca yüzde 25 tir. Bilayre kaliteli fidanı da tespit edip bulmak UZMANLIK işidir. Bu uzmanım diyen insanların ütetip Sakız hasadı yaptığı Sakız ağaçları olmalıdır ve Sakız ağacını Yunanlılara mal etmemiş ve ya Milliyetçi davranıp Osmanlıdan kalmış ağaçları kalmış anıt ağaçları anlatıp ve ya ordan burdan duyduğu okuduğu kitaplardan anlatımla yetinmemiş insanlar uzmanlar olmasına dikkat etmek gerekir haklısınız.

Sakız Ağacı reçineli ağaçlar grubu içinde özsuyu kuruyunca Sakız olan bir ağaçtır.. Tüm doğadaki reçineli ağaçların hiçbir işlem görmeden özsuyu kuruyunca hiçbir işlem görmeden doğal olarak Sakız olarak kullanılan tek üründür..

Siz haklısınız bu BRUKLATLARLA çözülcek bir iş olmadığını siz ve sizin gibiler anlamak zorundadır. Şimdi olduğu gibi Sakızı ciklet gibi zannedip ağızlarda çiğnemeyi bırakıp gerçekten bu ağacın ölümsüzlüğüne kutsallığına inanıp deneme – yanılma metodu sistemleri de kabul edip şunu düşünmelisiniz ki kökleri 200-300-500 bin seneye dayanan ağaçları ekip seri üretimini yapan insanlarda bugünki teknolojik bilgiler yoktu o günler de Çeşmeden Dünyaya küçük kalyonlarla Sakız maddesi ürünü gönderildiği bilinmekte…

Haklısınız Anavatanı Çeşme Çiftlikköy olarak kabul ediyoruz Zira ; Çiftlikköy de bazı büyük makileşmiş Sakız gruplarını incelediğimiz de çok eskiden kalma kök parçalarına ( kararmış, kömürleşmiş, karbonlaşmış ) kararmış fosillere rastlamak mümkün istenildiğin de ilgililere gösterilebilir.. İnanıyoruz ki inanmalıyız ki bir ağaç 30 km içinde başka bir ağacı tozlaştırabiliyorsa Çiftlikköy’üne sadece 7000 metre uzaklıkta olan Yunanistan’ın Sakız adasında ki ağaçların cinsini ve kalitesini bizim ağaçlarımız belirlemektedir.

Unutmayalım ki Sakız Adası Sakız maddesinde Dünyanın tekelidir ve bu ağacı kendilerine mal etmektedirler kendi ağaçları gibi göstermektedirler..

Sizin yazınızı eleştirmek için yazmasakta ama biz biliyoruz ki İSTANBUL da BURSA da MANİSA da bu bölgelerin bazı dağlarında ovaların da yerleşim yerlerinde Sakız Ağacı’nın eskiden kalmış Osmanlıdan kalmış anıt ağaçlarına rastlamak mümkün bunların olduğunu duymaktayız. Sakız Ağacı sohbetlerinde bu bölgeden gelen doğaseverlerle paylaşmaktayız..

[email protected]
      Göz yaşı.

Comment

"Aspava35" Rumuzuyla verilen cevap doğru ve net bilgilerle olmakla birlikte imza yanlıştır. Yukarıdaki bilgiler "Sakızcı Metin" diye de bilinen Metin GEMİCİ'ye aittir. Kendi ismi altında yayınlanması amacıyla verilmiştir. Arkadaşımızdan imzayı değiştirmesini rica ediyoruz.
        Şu an Çiftlikköy de CafeMastic isimli Sakız Üretim Merkezimizde çelikten seri sakız üretimi yapmaktayız. 2009-2010 rekoltemizi bu yaz %70 olarak deklare edeceğiz. Ama %85 civarında olacağı şu an bile kesinleşti. Bu nedenle Seramızı Bitki İçecekleri Kafeteryası Ve bir Botanik Bahçesi olarak düzenledik. Sakız sohbetleri ve bilgilendirme toplantıları için ilgi duyan herkesi davet ediyoruz. Çelikten fidan ürteim alanlarımız, sakız veren ağaçlarımız ve dünyada ilk kez gerçekleştirilen Sakız Ağacı BONSAİ lerimiz ziyaretçilerimize açıktır.

Selam Ve Sevgilerimizle
        Tansu AVCI (542) 453 67 02
        Metin GEMİCİ (536) 274 51 31
        [email protected]

Comment

Bu arada Mustafa CENGİZ dostumuza da ayrıca bir davetimiz olacak:
          Şu an 2009-2010 rekoltemiz hala yastıklarda. Tümü kaliteli sakız çeliği. Yazılarından en azından ilgisi kadar bilgisi olduğunu düşünüyoruz. Kendisini üretim merkezimize davet ediyoruz. Tümü çelik, erkek ve kaliteli olan yastıklarımızı incelemesine açmaya söz veriyoruz. ve diyoruz ki: Biz sakızı biliyoruz. Hem de yunanlılardan daha iyi. Yunanda %15 - %16 olan tutma oranını %70 - %85 lere yükselttik. Ve çelikten seri sakız üretebilen TEK ÜRETİM MERKEZİYİZ. Öncelikle bu net olarak bilinmeli ve kabul edilmelidir. Biz burada laf üretme amacında değiliz. Son bir kaç aydır birçok gazete, televizyon veya özel-tüzel kuruluşlar, bilim insanları geldi, inceledi. Buradan herkesi seramıza davet ediyoruz. Tüm merkezimizi, heryeri, her yastığı inceleyebilirler. Her sordukları soruyu cevaplandırırız.
          Bizim amacımız kişilerle değil devletle ilgili. Biz devletten ilgi ve destek bekliyoruz. Bugün bir yer göstersinler hemen 5.000 çelikten üretilmiş kaliteli sakız fidanı sözünü verir, protokolünü imzalarız. Mesele budur. Şu an varolan tohumdam 3 yaşlarında sakız fidanlarımız bile saksı içinde durdukları yerden sakız vermektedirler. ( Meraklılarına : kuruyorlar da!)
          Konuşacak arkadaşları önce davet ediyoruz. Gelin, görün paylaşalım. Öyle konuşalım. Veya konuşmayalım.

Not: Metin Gemici özel telefonu: 0 536 274 51 31

Saygılarımızla
          Tansu AVCI 0 542 453 67 02
          [email protected]

Comment

Bu ramazan bayramında sakız adasına gittim gerçekten ağaçları çok iyi koruyorlar.
            Dikkatimi çeken ağaç alanları en fazla 80-100 ağaçlık guruplar halinde yani çok büyük arazide 300-500-1000 ağaç gibi guruplar yok. Nedenini anlayamadım. Bir ikincisi minicik ağaçlar tahminim en fazla 3-4 yaşında ürün veriyorlar. Ağaçlar bir sıra halinde ve ağaçlar arasında öyle 4-5 metre filan yok hatta bazıları 60-70 cm ara ile dikmişler. Yani ben pek anlamıyan biri olarak daha önce çeşmede gördüğüm sakız ağaçlarına pek benzetemedim. Yinede gördüklerim belki yararınıza olur diye söylemek istedim. Çektiğim fotoların boyutu büyük geldi yükleyemedim ama isteyene mail atarım.

Comment

Bide sanırım bu sakız ağaçları sadecede çeşmede değil aynı iklim ve çevresel koşulların olduğu her yerde yetişir. Çünkü sakız adasın da her yerde dağınık ve etrafındaki bitki örtüsü tamamen kıyı ege ile aynı. Agaçlar ağırlıklı zeytinlik aralarında.

Comment

Working...
              X