fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kekik (Thymus Serpyllum)

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Kekik (Thymus Serpyllum)

Sağlık bitkisi ve yiyeceklerde tat, aroma bitkisi kekik, aynı zamanda yer örtücü olarakta kullanılabilir.

Bilhassa bodur kekikler su sıkıntısı olan yerlerde, koku ve görüntüleriyle batıda bahçe düzenlemelerinde kullanılmaktadır.

Ankara gibi karasal iklimin ve su sıkıntısının olduğu yerlerdede artık kullanılmaya başlamıştır.

Artık bitki üreticisi ve satıcıları standlarında çeşit, çeşit kekikler sergilemektedirler.

Yüzlerce çeşiti olan kekikigin, ülkemizde onlarca çeşiti yetişmektedir.

Cevap: Kekik (Thymus Serpyllum)

Sn0900 Yazınız için teşekkürler;Kekik salata ve mezelere ayrı tat katar.Bunun yanında,ızgara etlere ve tavuklara pişirilirken ilave edilen kekik etin lezzetini artırır.Aynı zamanda bir nefes açıcı olup,kekik suyu kalp ve damar içinde iyi olarak çeşitli şifalı bitkiler kitabunda yer almaktadır.Kekik yağı Bal arılarının Varoa mücadelesinde kulllanılmaktadır.Ayrıca Kekik balı çok aranılan bir bal olup,yıllarca bozulmadan durabilmektedir.Yurdumuz dağlarında bozkıra renk katan kekik rabbimizin bize ihsan etdiği bitkilerden birisidir.Esen kalınız.

Comment

Teşekkürler sn. Tabiatcı,

Kırmızı sürünen Kekikli bir bahçe istemezmisiniz?
      kaldırım taşları veya yürüyüş yolu boyunca ve mis kokulu bir bahçeye girmek her zaman zevk verecektir.
      Ayrıca çim gibi suda istememeside büyük avantaj.

Timüs serpyllum coccineus

Comment

merhaba KO900 ben arıyordum bulamıyordum ben almak istiyorum fiyatını filan bana yazarsanız sevinirim [email protected] bekliyorum

Comment

Malesef bende temin edemedim, yurt dışı tohum satışı yapan site araştırdım. Henüz bir netice alamadım.

Karşıyaka (Ankara) Peyzajcılarda 7,8 çeşit kekik satıyorlar.

Comment

bahçemde birçok dağ kekiğ var onları belli bir yere taşımak istıyorum bunu nasıl ve ne zaman yapabilirim

Comment

ben size yalovadan bir arkadaşımla tanıştırayım o size mutlak bulur saygılar

Comment

sadan26 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                bahçemde birçok dağ kekiğ var onları belli bir yere taşımak istıyorum bunu nasıl ve ne zaman yapabilirim
                Eğer, bir belle derin topraklı alıp, toprağı dağıtmadan taşıyabilirseniz, herzaman alabilirsiniz.

Comment

En garantisi,sonbaharın yaprağı,döktüğünde yada ereken ilkbaharda bu işlemi yapmaktır.Sağlıcakla kalınız.

Comment

tohumu abi bir araştırıyım ben bunu yetiştiren bir abimiz varda

Comment

Merhaba arkadaşlar elimde 4 çeşit kekik mevcut aşşağıdaki linkten görebilirsiniz.
                      agaclar.net

Comment

kardelen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        tohumu abi bir araştırıyım ben bunu yetiştiren bir abimiz varda
                        Sn. Kardelen, tohumlar hakkında bilgi edinebildinizmi?

Comment

kekik türlerinizden almaka istiyorum nasıl temin edebilirim Saygılarımla

Comment

eğer bulabilirseniz , bende almak istiyorum , buraya yazarsanız bilgi olarak çok sevinirim .

Comment

Working...
                            X