Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çim tavsiyeleriniz

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Çim tavsiyeleriniz

Merhabalar doğru yeremi yazıyorum bilmiyorum yanlışım varsa şimdiden özür diliyorum.
    Ben konya da bahçe düzenlemesi yapacağım dağ restaurant bahçesi olacak bu bahçeye çim ekmek istiyorum ama çim konusunda hiç bir bilgim yok bu konuda tavsiyelerinizi rica ediyorum.Müşterilerin bahçede dolaşacağı göz önünde bulundurularak Hangi tür çim ekmeliyim ve ekim zamanı ne zamandır? Bu konuda bilgiye ihtiyacım var yardımcı olursanız memnun olurum.
    Şimdiden teşekkürler.

Cevap: Çim tavsiyeleriniz

Sayın Oskar benim bazı tavsiyelerim olcak. İlk önce güneşli bir havada ot öldürücü ilaç uygulayın ve 25 gün kadar bekleyin. Sonra toprağın üst kısmını atın ve güzelce belleyin. Kod durumuna göre toprak eksikse toprak ilave edin veya fazlaysa toprak eksiltin. Toprak tesviyesi yapın ve silindirle düzleyin. Bu aşamada karşınızda iki seçenek var bir tanesi kaliteli fileli rulo çim uygulayabilirsiniz. Bunu yaparsanız. Fileli rulo çimin altına ve üstüne word humus gibi kaliteli leonardit uygulayın. İkincisi çim tohumu ile ekim yapabilirsiniz. Piyasada üstüne basılabilecek çim tohumları var. Hatta spor alanı çim tohumları var. Bunu toprağınıza serdikten sonra yine word humus gibi kaliteli leonarditi kapak toprağınıza karıştırıp attığınız çim tohumların üstüne serin ve silindir çektikten sonra sulayınız. Bu işlerin tamamını karınçalar faaliyete geçmeden yapmanız gerekir. İstediğniz gibi bir alan olması dileklerimle.

Comment

Sayın behramkale vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim.
      Arazim eğimli ve düzeltilmesi gerekiyor bazı yerlerine neredeyse 20-40cm toprak eklenmesi icap edecek bu durumda söylediğiniz işlemi toprak eklemeden önce mi yapmam gerekiyor? Öte yandan şuan bahçede yem bitkisi yonca ekili malumunuz bu bitkinin kökleri oldukça derine iniyor bunu yok edebilmem için nasıl bir uygulama tavsiyeniz olur? ot öldürücü ile bu bitkiyi yok edebilirmiyim? cehaletimi mazur görün daha önce ot öldürücü kullanmadığım için ölçüsü ve etkisi konusunda bilgim yok.

Comment

Sayın Oskar yonca toprağa azot sağlayan en önemli bitkilerden biridir. Çimin içinde istemediğiniz bitkileri ot öldürücü ilaç ile öldürmelisiniz. Size yakın bir zirai ilaç bayiğine gidin ve oradaki yetkiliden mümkünse ziraat mühendisinden hangi ilaçı ve nasıl kullanacağınızı öğrenebilirsiniz. Böylece daha doğru işler yapabilirsiniz. Uzaktan ve de görmeden bir şeyler bir yere kadar söylenebiliyor. Her şeyin istediğiz gibi olması dileklerimle

Comment

Working...
        X