fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Aechmea fasciata(Mızraklı rozet)

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Aechmea fasciata(Mızraklı rozet)

Çok yıllık, 50 cm boyunda, epifit, otsu bir bitkidir.
    Yapraklar merkezden çıkar, şeritsi, sapsız, rozet, uzun sert, paralel damarlı, kenarları keskin dişli, üzeri ve arka yüzü yeşil üzerine geniş beyazımsı-gri lekelidir.
    Çiçekler merkezden çıkan uzunca bir sap üzerinde terminal, kırmızımsı-pembe renklidir.İlkbaharda (iç mekanlarda her mevsim) çiçek açar.
    Ayırma ile çoğaltılır.Dip kısmındaki kök sürgünleri ilkbaharda ayrılarak yeni yerlerine dikilir.
    Yarıgölge, aydınlık havadar yerlerde ve sıcak iklimlerde yetişir.Yaprak çürüğü bakımından zengin , kumlu, geçirgen toprakları tercih eder.İlkbahar-yaz aylarında orta derece ve düzenli sulanmalıdır.Soğuklardan zarar görür.
    Kaya bahçelerinde, kuru veya canlı ağaç gövdeleri üzerinde, duvar süslemelerinde, iç mekanlarda kullanılabilinir.
  • Fidanligi.com

Cevap: Aechmea fasciata(Mızraklı rozet)

kaan bey paylasımınız için tesekkürler

Comment

Sevgili kaan ozel bir ricam olucak iç mekan sus bitkileri hakkinda genis bir bilgiye sahip degilimdir.Strelitzia reginae bu bitki ana vataninda nasilyetistirilir bilirim ancak içeriye girdiginde dikkat edilmesi konular hakkinda genis bir bilgi verirsen sevinirim .
      Tesekkurler

Comment

İbrahim Bey ben Ayrı bir bölüm açıyorum.Bitkiyi resimli tanıtıcam.15 dk kadar izin verirseniz sevinirim.

Comment

Bu arada siz super modotordunuz bilgisayardaki sorunu hala selami bey çozemedimi acaba?

Comment

yok ben moderatör değilim bilmiyorum umarım tekrar olabilirim

Comment

bilgiler icin tesekkurler

Comment

Working...
              X